Halloween i New York 2024

Halloween i New York

Halloween i New York er en stor dag! Dagen lander på den 31. oktober hvert år og Amerikanere elsker å gå «all out» på Halloween. De finner frem sine rareste kostymer, og barna kan gå «trick or treating» for søtsaker og godteri. Les videre for tips om artige ting du kan gjøre på Halloween i New York!

Contents

Hva kan du gjøre på Halloween i New York?

Halloween i New York er morsomt å oppleve; fra spøkelseshistorier til hunder i morsomme kostymer, og fra trick-or-treating til forseggjort dekorerte hus. Det er flere ting å gjøre i New York under Halloween.

The Village Halloween Parade i New York

Kl. 19:00 om kvelden begynner (Greenwich) Village Halloween Parade i New York. Alle (som er iført kostymer) kan delta på denne paraden, så dette kan du også bli med på! Opp til 50 000 mennesker deltar på denne årlige paraden som inkluderer live musikk, nifse dekorasjoner og mennesker utkledd i de villeste Halloween-kostymene!

Erics tips: «Hvis du ønsker å forsikre deg om at du kan delta på paraden, sørg for at du er utkledd og vær forberedt på mye venting. Det er best å ankomme tidlig hvis du har lyst til å gå langt foran i paraden. Ankommer du altfor sent etter at paraden har begynt risikerer du at du ikke får gå i paraden i det hele tatt. Det beste stedet for å se paraden er på West 4th Street og 6th Avenue.»

Halloween i NYC - Village Halloween Parade

Halloweenfester

En annen flott måte å tilbringe halloween i New York er ved å delta på en halloweenfest i en av de trendy klubbene eller takbarene i byen. Bli med newyorkere kledd i sine beste kostymer og fest til den lyse morgen!

Ta en titt her for å finne ut mer om alle halloweenfester i New York

Guidet Halloween-turer

En tur som viser deg noen av de mest hjemsøkte stedene i New York er Ghost Tour of Greenwich Village. Utforsk de skumleste plassene i byen, som for eksempel Jefferson Market Library og Hanging Tree i Washington Square Park.

En skummel ting du gjøre i New York er å besøke katakombene til en gammel kirke på Manhattan. Gå gjennom deler av kirken som ellers er forbudt for publikum og se gravene til Newyorkere som levde på 1700- og 1800-tallet. Under den guidet turen i katakombene vil du lære mer om byens historie.

Ønsker du å utforske New Yorks mørke fortid? Bli med på Gangsters and Ghost Tour. Underveis forteller guiden deg alt om kriminalitet, gjengmedlemmer og hjemsøkte steder. Hør de skremmende historiene mens du spaserer gjennom Little Italy, Chinatown og West Village.

Halloween i NYC - Bakevarer Halloween i NYC - Gresskar

Halloween for barn

Hvis du reiser til New York på Halloween med barn finnes det en rekke ting for dem å gjøre. For en amerikansk opplevelse kan du besøke et museum om organiserer «Trick and treating», se på hundekostymer i Washington Square Park, eller bli med på moroa ved Halloween Harvest Festival i Luna Park.

Tompkins Square Halloween Dog Parade

Tompkins Square Halloween Dog Parade organiseres årlig i New York. Her kan du se hundrevis av hunder i alle mulige kostymer. De ankommer scenen én etter en i håpet om å vinne det beste kostymet. Se for eksempel en corgi kledd som pommes frites og en chihuahua som et nålehode.

Halloween i NYC - Dekorasjoner

Hva er Halloween?

Opprinnelig var Halloween en hedensk festival. Dette ble betraktet som en dag hvor de åndelige kunne ta kontakt med den fysiske verdenen. Nå for tiden feires dagen med at man går rundt i alle slags nifse kostymer. Barna går «trick or treating» fra dør til dør i nabolaget sitt, og fyller opp posene sine med godteri. De fleste husholdningene er godt forberedt med søtsaker, men hvis det ikke er noe godteri å få så kan det hende at barna spiller et «trick» på huset. Dette gjøres som oftest bare på skøy, og det er ikke meningen at det skal være noen stygge spøker.

Hva kan du forvente på Halloween?

I løpet av, og ukene som leder opp til Halloween, blir mange av husene og butikkene i New York pyntet med Halloween-dekorasjoner. Dette kan være flaggermus, edderkopper, hekser, skjeletter, blod, gravstener, spøkelser og ikke minst gresskar som har blitt skjært i skumle fasonger. Disse symbolene finner du også igjen i newyorkernes kreative Halloween-kostymer.

Butikkene holder åpent som normalt på Halloween ettersom at dette ikke er en offentlig helligdag. Subway kjører som normalt og det er ingen endringer.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt