Halloween i New York 2021

Halloween i New York

Halloween i New York er en stor dag. Amerikanere elsker å gå «all out» på Halloween. De finner frem sine rareste kostymer, og barna kan gå «trick or treating» for søtsaker og godteri. Les videre for tips om artige ting du kan gjøre på Halloween i New York!

Hva er Halloween?

Opprinnelig var Halloween en hedensk festival. Dette ble betraktet som en dag hvor de åndelige kunne ta kontakt med den fysiske verdenen. Nå for tiden feires dagen med at man går rundt i alle slags nifse kostymer. Barna går «trick or treating» fra dør til dør i nabolaget sitt, og fyller opp posene sine med godteri. De fleste husholdningene er godt forberedt med søtsaker, men hvis det ikke er noe godteri å få så kan det hende at barna spiller et «trick» på huset. Dette gjøres som oftest bare på skøy, og det er ikke meningen at det skal være noen stygge spøker.

Når er Halloween?

Halloween faller hvert år på den 31. oktober.

Halloween i NYC - Bakevarer Halloween i NYC - Gresskar

Hva kan du forvente på Halloween?

I løpet av Halloween (og ukene som leder opp til det) blir mange av husene og butikkene i New York pyntet med Halloween-dekorasjoner. Dette kan være flaggermus, edderkopper, hekser, skjeletter, blod, gravstener, spøkelser og ikke minst gresskar som har blitt skjært i skumle fasonger. Disse symbolene finner du også igjen i newyorkernes kreative Halloween-kostymer.

Butikkene holder åpent som normalt på Halloween ettersom at dette ikke er en offentlig helligdag. Subway kjører som normalt og det er ingen endringer.

Hvis du føler for å oppleve noe litt skummelt, så kan jeg anbefale Madame Morbid’s Trolley Tour. Du blir tatt med på en 1,5 time lang tur med en viktoriansk buss som kommer til å gi deg skikkelig gåsehud mens du utforsker Brooklyns mørkeste steder! Turen er tilgjengelig onsdag–søndag.

Halloweenfester

En annen flott måte å tilbringe halloween i New York er ved å delta på en halloweenfest i en av de trendy klubbene eller takbarene i byen. Bli med newyorkere kledd i sine beste kostymer og fest til den lyse morgen!

Ta en titt her for å finne ut mer om alle halloweenfester i New York

Halloween i NYC - Dekorasjoner

Hva kan du gjøre på Halloween i New York?

Kl. 19:00 om kvelden begynner (Greenwich) Village Halloween Parade i New York. Alle (som er iført kostymer) kan delta på denne paraden, så dette kan du også bli med på! Opp til 50 000 mennesker deltar på denne årlige paraden som inkluderer live musikk, nifse dekorasjoner og mennesker utkledd i de villeste Halloween-kostymene!

Erics tips: Hvis du ønsker å forsikre deg om at du kan delta på paraden, sørg for at du er utkledd og vær forberedt på mye venting. Det er best å ankomme tidlig hvis du har lyst til å gå langt foran i paraden. Ankommer du altfor sent etter at paraden har begynt risikerer du at du ikke får gå i paraden i det hele tatt. Det beste stedet for å se paraden er på West 4th Street og 6th Avenue.

Halloween i NYC - Village Halloween Parade

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter