Vessel i New York tickets

Hudson Yards Vessel i New York

Hudson Yards Vessel er en konstruksjon i Hudson Yards, ved High Line Park. Den består kun av trappehus, som er forbundet av plattformer, og den har en oval form. Det er vanskelig å forklare nøyaktig hva Vessel egentlig er. Den kan kanskje best beskrives som noe midt i mellom en bygning, et kunstverk og et monument. Først og fremst er det et virkelig blikkfang i Hudson Yards, like ved den ene enden av High Line Park. Vessel er skapt av den britiske designeren Thomas Heatherwick.

Vessel er midlertidig stengt som forberedelse til gjenåpning senere i 2024.

Contents

Besøke Vessel

Du kan besøke Vessel gratis! Fra bakkeplan får du et godt bilde av den imponerende strukturen. Du trenger ikke å foreta noen reservasjon for å besøke Vessel. Det var også først mulig å gå opp de 154 forskjellige trappene, men har siden vært stengt på grunn av flere selvmord. Det er ikke mulig å gå opp før en løsning er funnet, så foreløpig kan du bare gå inn på bakkeplan.

Hudson Yards Vessel i New York - Innsiden

Hva er Vessel?

Vessel er definitivt et blikkfang av en konstruksjon som består av 154 sammenhengende trappehus, med intet mindre enn 2 500 trinn. Den er 15 etasjer høy. De repeterende elementene i strukturen minner om Eschers «umulige» tegninger. Likevel ser alle forskjellige ting i den uvanlige formen, som for eksempel en vokskake, en bikube, en klatrevegg eller til og med en kurv.

Her finner du Vessel

Vessel ligger i Manhattans nyeste nabolag: Hudson Yards. Mer presist, i Public Square and Gardens at Hudson Yards, en park i nabolaget full av planter og trær. Hvis du spaserer nedover High Line vil du være i stand til å se den. Denne vidstrakte parken er midtpunktet i den østligste delen av Hudson Yards, som ellers består av åtte bygninger med ulike funksjoner, som kontorer, leiligheter og handel, i tillegg til et kulturinstitutt som kalles The Shed. Dessuten har du bygget 30 Hudson Yards som huser Edge Hudson Yards Observation Deck. Denne delen av Hudson Yards finner du mellom 30th og 34th Streets og 10th og 11th Avenue.

Erics tips: «Jeg synes Vessel var skikkelig bra, og absolutt verd et besøk. Det tar ikke lange tiden, og de fleste vil trolig ikke trenge mer enn 15 minutter. Den ligger nær High Line og går fint an å kombiner med de andre stedene på Hudson Yards. Personer med nedsatt funksjonsevne kan også besøke Vessel.»

Hudson Yards Vessel i New York - Vessels oppbygning Hudson Yards Vessel i New York - Utsikt fra Vessel

Guidet Vessel-tur

Hvis du vil besøke fartøyet med en guide, kan du bestille denne turen for Vessel, Hudson Yards og High Line Park. Gå inn på High Line og gå de gamle togskinnene som ble til en park. På slutten av High Line finner du Hudson Yards-området, inkludert Vessel. I løpet av denne turen vil du lære alt om området og hvordan det ble bygget.

Kjøp billetter for guidet tur til Vessel, Hudson Yards og High Line her

Praktisk informasjon

  • Beliggenhet: Vessel ligger på Public Square and Gardens i Hudson Yards.
  • Åpningstider: Åpent hver dag fra kl 10:00 til 20:00, stenges kl 19:00 på søndager.

Hva er The Vessel i Hudson Yards?

Hudson Yards Vessel i New York, også kjent som "New York's Staircase", er en konstruksjon på Hudson Yards nær High Line Park. En flott plass å besøke! Les hvorfor.

Trenger du billetter til Vessel Hudson Yards?

Nei, du trenger ikke billetter for å besøke Vessel. Du kan besøke gateplan gratis.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt