High Line Park i New York

High Line Park in New York

High Line Park i New York er en lang og utstrakt park på en opphøyd toglinje midt på Manhattan. Parken strekker seg fra Meatpacking District til Hudson Yards, og ønsker millioner av besøkende velkommen hvert år. En spasertur gjennom parken betyr at du får en flott utsikt over Manhattan og Hudson-elven. Dette er også et hyggelig avbrekk fra de travle Manhattan-gatene.

Contents

High Line Railroad

High Line Park ligger på en 2,3 km lang jernbane som ble bygget i 1930-årene, men som ikke lenger blir brukt. Jernbanen er forhøyet og løper parallelt med 10th Avenue. Fra 1934 ble den brukt til å transportere kjøtt og fjærfe til vestsiden av Manhattan, men etterhvert tok motorveiene over mesteparten av all transport og jernbanen var ikke lenger nødvendig. Det siste toget gikk på disse skinnene i 1980.

I 2003 ble det antatt at utviklingen av High Lane Park kom til å koste 150 millioner dollar; en sum som byen faktisk ikke hadde. Men, på grunn av forventet økning i boligpriser i områdene rundt High Lane Park bestemte byen for å gå videre med planen og bygget parken.

I 2006 begynte konstruksjonen på en av tre deler, og i juni 2009 ble denne delen åpnet for offentligheten. Den 8. juni 2011 åpnet den andre delen, og den siste delen ble ferdig bygget og åpnet opp i september 2014. Sommeren av 2019 ble en ekstra strekning av High Line åpnet over Tenth Avenue og 30th street, kalt «Spur». Denne delen er den resterende delen av den opprinnelige skinnestrukturen. For å gi High Line Park en enda bedre forbindelse med byen har High line Park – Moynihan Connector blitt bygget. Denne forbinder parken med Moynihan Train Hall.

High Line Park guidet gåtur

Ønsker du å utforske High Line Park samtidig som du lærer om parkens historie? Da burde du bli med på en High Lane Park guidet gåtur. I løpet av den to timers lange turen vil du få høre om New Yorks West Side Cowboys og om mengden av planter som gjør den 2,33 kilometer lange parken så vakker. Etter at gruppen har vandret gjennom parken vil du få muligheten til å besøke White Star Pier, hvor de som overlevde Titanic ankom, og den gamle Nabisco fabrikken der hvor Oreo-kjeksen ble oppfunnet. Jeg anbefaler å ta denne gåturen fra slutten av mars til slutten av oktober ettersom parken vil være i full blomst rundt denne tiden.

Bestill billetter til High Line Park guidet gåtur her

High Line Park i New York - Lenestoler High Line Park i New York - Urban Park

Vandre på High Line

Du kan selvfølgelig også vandre fritt på High Line i New York! Parken er gratis og er den perfekte ruten for å krysse Chelsea og nå Greenwich Village fra helt nye Hudson Yards, og vice versa. Her er turene jeg anbefaler på High line Park:

Du kan nå starte turen på High Line Park på 34th Street mellom 11th og 12th Avenue hvor inngang til parken er via en rampe, som er rullestolvennlig. Ta fordel i at du er i Hudson Yards distriktet og utforsk The Vessel med dens imponerende arkitektur, før du starter vandringen. I samme område vil du også finne Edge Observation Deck, det høyeste utendørs observasjonsdekket i New York.

Den beste måten å nyte turen er ved å gå i eget tempo, ta tid til å stoppe, beundre utsikten og knipse noen bilder av det typiske industrielle New York-landskapet. Langs turen din på High Line Park vil du oppdage symbolske steder i parken som:

 • Philip A. Og Lisa Maria Falcone Flyover mellom 25th Street og 27th Street: High Line tar deg til høyder så du ser over toppen av trærne.
 • 10th Avenue Square og utsikt på 17th Street: Sett deg ned i det åpne amfiteateret og se byens opptog i uro, samt virkelige forestillinger som jevnlig finner sted på denne plassen.
 • Chelsea Market passasjen mellom 15th Street og 16th Street: Ta en gourmet-pause her og turen ned til Chelsea Market. Dette markedet ligger i en gammel Kakefabrikk (Nabisco) og vil glede smaksløkene dine.
 • Tiffany & Co. Foundation Overlook på Gansevoort Street: En balkong med utsikt over gaten som markerer det sørlige punktet av High Line som ga til rette for nye bebyggelser på 80-tallet.

Etter en tur gjennom hele High Line kan du nå de travle gatene i New York på krysset mellom Gansevoort Street og Washington Street. Her kan du gå til Greenwich Village, et nabolag kjent for sin landsbystemning, samt for å ha vært beliggenheten for flere TV-serier.

Erics tips: «Jeg synes at High Lane Park er en unik og ekstraordinær park i New York. Parken består av vakker «urban natur» og en unik utsikt over byen. Om våren og sommeren er parken på sitt aller flotteste. Om vinteren er de fleste av plantene borte, men parken er fortsatt verdt å besøke.»

Kunst på High Line Park

Ved en tur på High Line Park vil du bli overrasket av den sublime utsikten over byen. Kunstelskere, bemerk dere at High Line Park huser mye forskjellig kunst. Parken samarbeider med mer enn 30 kunstprosjekter hvert år som utstilles i parken: forestillinger, skulpturer, malerier og videoer. Noe som gjør denne turen til en opplevelse full av kunst!

Praktisk informasjon

 • Beliggenhet: High Line Park ligger vest på Manhattan, mellom Gansevoort Street (Meatpacking District) og West 34th Street ved 10th og 12th Avenue.
 • Åpningstider:
  • 1. desember – 31. mars fra kl. 07:00 – 19:00
  • 1. april – 31. mai fra kl. 07:00 – 22:00
  • 1. juni – 30. september fra kl. 7:00 – 23:00
  • 1. oktober – 30. november fra kl. 07:00 – 22:00

High Line Park i New York - Forhøyet park High Line Park i New York - Spasertur

Hvor starter og slutter High Line?

High Line Park strekker seg mellom Gansevoort St. og 34th St., og det er flere innganger langs den. Du kan gå i begge retninger, så High Line har ikke et bestemt start- og sluttpunkt.

Hvor lang tid tar det å gå gjennom High Line?

New Yorks High Line Park strekker seg over 2,3 km, og det tar omtrent 30 minutter å gå gjennom den.

Hvorfor er High Line Park så populær?

High Line-parken er anlagt på en nedlagt togbane. Det gjør det til en grønn oase med flott utsikt over Manhattan og Hudson River. Les mer om den populære parken her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt