High Line Park i New York

High Line Park i New York

High Line Park i New York er en lang og utstrakt park på en opphøyd toglinje midt på Manhattan. Parken strekker seg fra Meatpacking District til Hudson Yards, og ønsker millioner av besøkende velkommen hvert år. En spasertur gjennom parken betyr at du får en flott utsikt over Manhattan og Hudson-elven. Dette er også et hyggelig avbrekk fra de travle Manhattan-gatene.

High Line Railroad

High Line Park ligger på en 2,3 km lang jernbane som ble bygget i 1930-årene, men som ikke lenger blir brukt. Jernbanen er forhøyet og løper parallelt med 10th Avenue. Fra 1934 ble den brukt til å transportere kjøtt og fjærfe til vestsiden av Manhattan, men etterhvert tok motorveiene over mesteparten av all transport og jernbanen var ikke lenger nødvendig. Det siste toget gikk på disse skinnene i 1980.

I 2003 ble det antatt at utviklingen av High Lane Park kom til å koste 150 millioner dollar; en sum som byen faktisk ikke hadde. Men, på grunn av forventet økning i boligpriser i områdene rundt High Lane Park bestemte byen for å gå videre med planen og bygget parken.

I 2006 begynte konstruksjonen på en av tre deler, og i juni 2009 ble denne delen åpnet for offentligheten. Den 8. juni 2011 åpnet den andre delen, og den siste delen ble ferdig bygget og åpnet opp i september 2014. Sommeren av 2019 ble en ekstra strekning av High Line åpnet over Tenth Avenue og 30th street, kalt «Spur». Denne delen er den resterende delen av den opprinnelige skinnestrukturen.

High Line Park i New York - Omringet av byggningerHigh Line Park i New York - Spasertur

High Line Park guidet gåtur

Ønsker du å utforske High Line Park samtidig som du lærer om parkens historie? Da burde du bli med på en High Lane Park guidet gåtur. I løpet av den to timers lange turen vil du få høre om New Yorks ‘West Side Cowboys’ og om mengden av planter som gjør den 2,33 kilometer lange parken så vakker. Etter at gruppen har vandret gjennom parken vil du få muligheten til å besøke White Star Pier, hvor de som overlevde Titanic ankom, og den gamle Nabisco fabrikken der hvor Oreo-kjeksen ble oppfunnet. Jeg anbefaler å ta denne gåturen fra slutten av mars til slutten av oktober ettersom parken vil være i full blomst rundt denne tiden.

Bestill billetter til High Line Park guidet gåtur her

High Line Park i New York - Lenestoler High Line Park i New York - Maleri

Praktisk informasjon

  • Beliggenhet: High Line Park ligger vest på Manhattan, mellom Gansevoort Street (Meatpacking District) og West 34th Street ved 10th og 12th Avenue.
  • Åpningstider:
    • 1. desember – 31. mars fra kl. 07:00 – 19:00
    • 1. april – 31. mai fra kl. 07:00 – 22:00
    • 1. juni – 30. september fra kl. 7:00 – 23:00
    • 1. oktober – 30. november fra kl. 07:00 – 22:00

Erics tips: Jeg synes at High Lane Park er en unik og ekstraordinær park i New York. Parken består av vakker ‘urban natur’ og en unik utsikt over byen. Om våren og sommeren er parken på sitt aller flotteste. Om vinteren er de fleste av plantene borte, men parken er fortsatt verdt å besøke.

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter