Julen i New York 2024

Julen i New York

Julen i New York er en fortryllende opplevelse. Amerikanere elsker å dekorere husene sine, og butikkvinduer pyntes helt overdådig med alt som er av lys, glitter og juledekorasjoner. Byen er jo alltid nydelig belyst, men i juletiden er det virkelig som et eventyr i New York.

Amerikanere feirer Christmas Eve (julaften, 24. desember) og Christmas Day (første juledag, 25. desember), men de feirer ikke lille julaften.

Contents

Hva kan du forvente av julen i New York?

Under julen samles familier og slektninger for å nyte god mat og drikke, samt gi hverandre presanger. Høydepunktet i amerikanske husholdninger er så klart å åpne gaver på Christmas Day, i likhet med det nordmenn gjør på julaften i Norge. Det kan også være greit å vite at de fleste butikker, til og med store varemagasin, holder stengt på Christmas Day. Bortsett fra det er det mange andre morsomme juleaktiviteter i New York.

Julemiddag i New York

Hvis du vil ut å spise, gjør en reservasjon på forhånd: alle restauranter er fullbooket uker, til og med måneder i forveien.

Jeg kan anbefale Boucherie, Peter Luger Steakhouse, Marseille eller Bryant Park Grill. Hvis du besøker New York med en større gruppe så er den italienske familierestauranten Carmine’s et hyggelig sted å spise.

Julaften i New York

På første juledag (Christmas Day) er mange restauranter helt fullbooket ettersom mange newyorkere går ut for å spise middag, men dette er ikke tilfellet for julaften (Christmas Eve). Hvis du befinner deg i New York i julen, det er alltid verdt å prøve å reservere et bord på en restaurant for Christmas Day, men hvis dette viser seg å være for vanskelig, gå heller ut å spis middag på julaften. Du kan ta en titt på alternativene for julemiddag ovenfor.

Vil du vite alt om julen i New York? Abonner på nyhetsbrevet mitt her og hold deg oppdatert!

Erics tips: «Hvis du ønsker å sikre deg en god julemiddag og en spesiell opplevelse på julaften kan du bestille et cruise med julemiddag. I løpet av dette cruiset kommer du til å få en flott utsikt over New York City mens du kan nyte all den gode maten ombord på båten. Et annet supert alternativ for julaften eller første juledag er å gå på skøyter på Rockefeller Center!»

Julen i New York - Pynt Julen i New York - Dekorasjoner

Første juledag i New York

På første juledag (Christmas Day) i New York er det hyggelig å ta seg en spasertur rundt i byen. Gå gjennom Manhattan eller ta turen til Central Park. Kanskje får du også lyst til å gå på skøyter?

Ønsker du å se en musikal eller en kamp? Da kan du gå på en skikkelig juleklassiker av en musikal, nemlig Radio City Christmas Spectacular. Dette er en flott forestilling med utrolige kostymer og imponerende koreografi. Det spilles ofte en basketballkamp i løpet av julen, så kanskje spiller New York Knicks på 1. juledag i New York.

Hvis du vil nyte et jule-cruise dagene rundt julen, og samtidig beundre Manhattans vakre skyline, vil jeg anbefale cruise med julestemning . I tillegg er det mulig å bestille et Holiday Brunch Cruise.

OBS!: Frihetsgudinnen samt mange museer er stengt 1. juledag. Se hva som er åpent i julen i New York her.

Les mer om juletiden i New York

Julen i New York - Radio City Christmas Spectacular

Kommer det til å snø i New York under julen?

Det er vanligvis ikke veldig kaldt i New York i desember. Sjansen for snø under høytiden er derfor veldig lav. Men julefølelsen i New York vil ikke være lavere av den grunn.

Kan jeg gå ut å spise middag i New York under julen?

Å spise ute på en New York restaurant er en hyggelig aktivitet under julen. Det finnes en rekke anbefalte restauranter under julen i New York Husk å bestill god tid i forveien. På julaften kan et middagscruise være et koselige alternativ for å spise ute.

Er butikkene åpne under julen i New York?

Mange butikker, selv de store varehusene er stengt første juledag. Det samme gjelder mange attraksjoner. Morsomme aktiviteter inkluderer blant annet å stå på skøyter eller å ta et (middags-) cruise.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt