Julen i New York

Julen i New York

Julen i New York er en fortryllende opplevelse. Amerikanere elsker å dekorere husene sine, og butikkvinduer pyntes helt overdådig med alt som er av lys, glitter og juledekorasjoner. Byen er jo alltid nydelig belyst, men i juletiden er det virkelig som et eventyr i New York.

Amerikanere feirer Christmas Eve (julaften, 24. desember) og Christmas Day (første juledag, 25. desember), men de feirer ikke lille julaften.

Hva kan du forvente av julen i New York?

Under julen samles familier og slektninger for å nyte god mat og drikke, samt gi hverandre presanger. Høydepunktet i amerikanske husholdninger er så klart å åpne gaver på Christmas Day, i likhet med det nordmenn gjør på julaften i Norge. Ønsker du å spise ute? Da foreslår jeg at du reserverer bord i god tid i forveien ettersom mange restauranter kommer til å være fullbooket i flere uker (til og med måneder) i forveien. Jeg kan anbefale Philip Marie, Marseille eller Bryant Park Grill. Hvis du besøker New York med en større gruppe så er den italienske familierestauranten Carmine’s et hyggelig sted å spise. Det kan også være greit å vite at de fleste butikker, til og med store varemagasin, holder stengt på Christmas Day.

Julaften i New York

På første juledag (Christmas Day) er mange restauranter helt fullbooket ettersom mange newyorkere går ut for å spise middag, men dette er ikke tilfellet for julaften (Christmas Eve). Hvis du befinner deg i New York i julen, fokuser på julaften. Selvfølgelig er det verdt å prøve å reservere et bord på en restaurant for Christmas Day, men hvis dette viser seg å være for vanskelig, gå heller ut å spis middag på julaften.

Erics tips: Hvis du ønsker å sikre deg en god julemiddag og en spesiell opplevelse på julaften kan du bestille et luksuriøst cruise med julemiddag. I løpet av dette cruiset kommer du til å få en flott utsikt over New York City mens du kan nyte all den gode maten ombord på båten. Et annet supert alternativ for julaften eller første juledag er skøyting på skøytebanen til Rockefeller Center med et inkludert besøk til Top of the Rock Observation Deck!

Julen i New York - Pynt Julen i New York - Dekorasjoner

Første juledag i New York

På første juledag (Christmas Day) i New York er det hyggelig å ta seg en spasertur rundt i byen. Gå gjennom Manhattan eller ta turen til Central Park. Kanskje får du også lyst til å gå på skøyter?

Ønsker du å se en musikal eller en kamp? Da kan du gå på en skikkelig juleklassiker av en musikal, nemlig Radio City Christmas Spectacular. Dette er en flott forestilling med utrolige kostymer og imponerende koreografi. Det spilles ofte en basketballkamp i løpet av julen, så kanskje spiller New York Knicks på 1. juledag i New York.

Hvis du vil spise en god brunsj på denne høytidsdagen, og samtidig beundre Manhattans vakre skyline, vil jeg anbefale dette brunsjcruiset på første juledag. Det er også mulig å kjøpe premium-billetter for dette cruiset, som også gir deg tilgang til det øverste dekket.

OBS!: Frihetsgudinnen holder stengt på 1. juledag.

Les mer om juletiden i New York

Julen i New York - Radio City Christmas Spectacular

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter