Koreatown i New York

Koreatown i New York

Koreatown i New York er et lite, men livlig nabolag i hjertet av Manhattan. Dette koreanske nabolaget, også kalt K-Town, strekker seg fra Fifth Avenue til Broadway og fra 31st Street til 33rd Street. Nabolaget er kjent for sine mange restauranter, barer og karaoke-steder. Du kan utforske Koreatown i NYC når du besøker Midtown Manhattan eller skal ha en artig kveld ute på byen.

Contents

Koreatowns opprinnelse i New York

På slutten av 80-tallet åpnet en koreansk bokbutikk samt en rekke restauranter på 32nd Street mellom Fifth Avenue og Broadway. Suksessen tiltrakk seg flere koreanske bedrifter, og turister som besøkte de nærliggende attraksjonene begynte å få vite om områdets eksistens. Resultatet var at området vokste og vokste til det ble slik vi kjenner det i dag.

Gaten det alt startet i kalles nå Korea Way og er nå fylt med restauranter, karaoke-steder og andre butikker. Når du utforsker K-Town kan du kombinere det med et besøke til Empire State Building, som kun er et kvartal unna nabolaget. Hop-on-hop-off-bussen stopper også her.

Koreatown i New York - K-town Koreatown i New York - Restauranter

Spisesteder i Koreatown

De få kvarterene som utgjør Koreatown i New York huser en rekke restauranter som serverer både tradisjonelle og regionale koreanske retter. Mange restauranter i Koreatown er svært tilgjengelige, serverer deilige retter og er ikke dyre. I tillegg til koreansk mat finner du også inspirasjon fra mange andre asiatiske kjøkken. Her kan du få alt fra sushi og vegansk ramen til koreansk BBQ og alle typer Boba Tea.

Hvis du er i Koreatown og er ute etter en litt mer eksklusiv restaurant, kan jeg anbefale GAONNURI på det varmeste. Denne restauranten ligger i 39. etasje, noe som gir deg en fantastisk utsikt over byen. Når det er mørkt, er du omgitt av de opplyste bygningene i Midtown Manhattan.

Food Gallery 32

Hvis du er i nærheten av Koreatown på dagtid og har lyst på en god lunsj, kan du besøke Food Gallery 32. Denne mathallen består av tre etasjer fylt med spisesteder. I tillegg til koreansk mat finner du også kinesiske, spanske og japanske retter. Etter et stopp her kan du fortsette å utforske K-Town i New York eller sjekke ut Midtown Manhattan med full mage.

Koreatown i New York - Mat Koreatown i New York - Mathall

Shopping i Koreatown

I tillegg til de mange restaurantene finner du også mange butikker i Koreatown. Spesielt skjønnhetsbutikker er svært populære her, og du finner også koreansk hudpleie, hårpleie, sminke og annen såkalt «K-beauty», har jeg latt meg fortelle. Shopping i Koreatown bør absolutt stå på listen din hvis du vil skjemme deg bort.

Koreatown i New York - K beauty Koreatown i New York - Butikk

Karaoke i Koreatown

Det finnes mange ting å gjøre i Koreatown, Til tross for at Koreatown er et lite nabolag, er det på kveldstid at området virkelig våkner til liv. Beliggenheten er utmerket, og de mange barene gir mange valgmuligheter. Koreatown NYC er også hjemsted for mange karaokebarer. Disse er morsomme på en kveld ute i New York, og uansett om dere er to eller flere, er det garantert moro!

 Hoteller i Koreatown

Koreatown på Manhattan huser en rekke hoteller. Du kan for eksempel bo på Martinique New York. Å bestille rom på Hyatt Herald Square er også et godt alternativ. Hotellet har en rooftop med en utmerket utsikt over Empire State Building.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt