Midtown Manhattan i New York

Midtown Manhattan i New York

Midtown Manhattan i New York, med Uptown og Downtown, er en av de tre delene av øya Manhattan. I New York regnes Manhattan som byens hoveddistrikt, med dusinvis av skyskrapere. Hver dag jobber mer enn 3 millioner mennesker ved dette økonomiske senteret. Imidlertid bor disse arbeiderne ofte andre steder og pendler til Midtown. Midtown er hjemmet til verdenskjente bygninger og torg.

Contents

Midtown Manhattan i New York

Midtown Manhattan er et område hvor mange av de kjente landemerkene og attraksjonene i New York ligger. De fleste observasjonsdekk i New York har for eksempel beliggenhet her, i tillegg til Times Square og Grand Central Terminal. Du finner også mange hotell i New York i Midtown Manhattan.

Times Square

Times Square kalles ofte for verdens sentrum. Det finnes ikke et annet sted på jorden hvor så mange kulturer møtes på samme torg hver dag. Times Square er krysset av 2 gater; 7th Avenue og Broadway. Siden 2009 har Broadway vært stengt mellom 42nd Street og 47th Street for å gi turister mer rom. Det er plassert mange bord og stoler på torget som det er gratis å benytte seg av. På kveldstid og spesielt i nattemørket lyser Times Square opp av alle storskjermene. Fasadene til TSX Broadway og andre Times Square-bygninger er dekket med enorme skjermer som viser store reklamekampanjener. Dette er et fenomen som du absolutt ikke burde gå glipp av når du besøker New York!

Nabolag Midtown Manhattan - Times Square Nabolag Midtown Manhattan - Empire State Building om kvelden

Empire State Building

Empire State Building består av 103 etasjer og er 443 meter høy. En gang i tiden var dette New Yorks høyeste bygning, men nå er tittelen overtatt av One World Trade Center. Empire State Building ble bygget ferdig i 1931 og har vært et New York ikon siden. Empire State Building er opplyst i en ny farge nesten hver dag, og hver fargekombinasjon har sin egen betydning. Du kan besøke Empire State Building hver dag hele året rundt.

SUMMIT One Vanderbilt

Summit er et observasjonsdekk med beliggenhet i One Vanderbilt skyskraperen i Midtown Manhattan. SUMMIT One Vanderbilt har en høyde på hele 1000 Feet (ca. 305 meter) og tilbyr en flott utsikt over de omkringliggende landemerkene. Det er imidlertid ikke bare et utkikkspunkt, men også en spesiell audiovisuell opplevelse. Herfra kan du se Empire State Building, Central Park, Times Square og mye mer. Du kan besøke observasjonsdekket på dagtid og på kvelden, begge gir unike opplevelser.

Hudson Yards

På vestre Manhattan finner du Hudson Yards. Dette nabolaget består for det meste av skyskaprere og har flere attraksjoner som er verdt et besøk. Observasjonsdekket Edge ligger for eksempel i en av bygningene. Dette er det høyeste utendørs utkikkspunktet i New York. Hvis du er en ekte våghals kan du prøve City Climb her.

Chrysler Building i Midtown Manhattan

En av de fineste bygningene på Manhattan er Chrysler Building. Chrysler Building er hele 319 meter høy og var i lange tider den nest høyeste bygningen i New York. Ettersom Chrysler Building ikke holder åpent for offentligheten kan bygningen best sees fra Empire State Building eller Summit One Vanderbilt.

Top of the Rock og Rockefeller Center

Rockefeller Center er best kjent for skøytebanen med den gyldne statuen. «Senteret» består av 14 bygninger som ble bygget mellom 1929 og 1940, plassert i hjertet av Manhattan. Siden 2008 finner du også Top of the Rock her; et utsiktspunkt med utsikt over Manhattan, Queens, New Jersey og Brooklyn.

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal er New York Citys hovedtogstasjon, i tillegg til Penn Station. Grand Central Terminal blir ofte kalt Grand Central Station. I tillegg til togene finnes det også 5 subway-linjer som møtes her; linje 4, 5, 6, 7, og S. Grand Central Terminal er en severdighet som må sees hvis du befinner deg i New York.

Nabolag - Rockefeller skøytebane Nabolag - Grand Central

Hoteller i Midtown Manhattan

Midtown Manhattan er den perfekte plassen å bo. Mange store attraksjoner ligger i dette området så å bestille et hotell i Midtown Manhattan betyr at du kan besøke mye til fots. Det er også området hvor de fleste hotellene i New York ligger og du vil finne mye å velge mellom her. Gode alternativer er for eksempel Fairfield Inn Times Square (som også har en rooftop-bar) og Yotel. Et komfortabelt men litt dyrere hotell er Marriott Marquis på Times Square.

Hvor mange bydeler har New York?

New York har fem bydeler: The Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island og Manhattan. Les mer om bydelene i New York.

I hvilket New York-område bør du bo?

Siden de fleste severdigheter og attraksjoner ligger på Manhattan er dette et fint område å bo i. Ta likevel i betraktning at prisene er høyere - alternativer for Manhattan finnes i oversikten over bydeler i New York.

Hvor mange distrikter er det på Manhattan?

Det er mer enn 70 distrikter som man kan finne på Manhattan. Les mer om de vakreste nabolagene i oversikten over nabolag i New York.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt