Midtown Manhattan i New York

Midtown Manhattan i New York

Midtown Manhattan blir betraktet som New York Citys hoveddistrikt. Midtown Manhattan er en av 3 deler av øyen Manhattan i New York (sammen med Uptown og Downtown Manhattan). Det finansielle senteret i byen er full av skyskrapere, og det er over 3 millioner mennesker som jobber her til daglig, selv om mange av de ofte bor andre steder og pendler til Midtown. Mange av verdens berømte bygninger og torg finner du i Midtown:

Times Square

Times Square kalles ofte for verdens sentrum. Det finnes ikke et annet sted på jorden hvor så mange kulturer møtes på samme torg hver dag. Times Square er krysset av 2 gater; 7th Avenue og Broadway. Siden 2009 har Broadway vært stengt mellom 42nd Street og 47th Street for å gi turister mer rom. Det er plassert mange bord og stoler på torget som det er gratis å benytte seg av. På kveldstid og spesielt i nattemørket lyser Times Square opp av alle storskjermene. Dette er et fenomen som du absolutt ikke burde gå glipp av når du besøker New York!

Empire State Building

Empire State Building består av 103 etasjer og er 443 meter høy. En gang i tid var dette New Yorks høyeste bygning, men nå er tittelen overtatt av One World Trade Center. Empire State Building ble bygget ferdig i 1931 og var byens høyeste bygning helt frem til Twin Towers var ferdig bygget i 1972. Etter at Twin Towers ble ødelagt var Empire State Building nok en gang byens høyeste bygning. Empire State Building er opplyst i en ny farge nesten hver dag, og hver fargekombinasjon har sin egen betydning. Du kan besøke Empire State Building hver dag hele året rundt.

Nabolag Midtown Manhattan - Times Square Nabolag Midtown Manhattan - Empire State Building om kvelden

Chrysler Building i Midtown Manhattan

En av de fineste bygningene på Manhattan er Chrysler Building. Chrysler Building er hele 319 meter høy og var i lange tider den nest høyeste bygningen i New York. Ettersom Chrysler Building ikke holder åpent for offentligheten kan bygningen best sees fra Empire State Building.

Top of the Rock og Rockefeller Center

Rockefeller Center er best kjent for skøytebanen med den gyldne statuen. «Senteret» består av 14 bygninger som ble bygget mellom 1929 og 1940, plassert i hjertet av Manhattan. Siden 2008 finner du også Top of the Rock her; et utsiktspunkt med utsikt over Manhattan, Queens, New Jersey og Brooklyn.

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal er New York Citys hovedtogstasjon, i tillegg til Penn Station. Grand Central Terminal blir ofte kalt Grand Central Station. I tillegg til togene finnes det også 5 subway-linjer som møtes her; linje 4, 5, 6, 7, og S. Grand Central Terminal er en severdighet som må sees hvis du befinner deg i New York.

Nabolag - Rockefeller skøytebane Nabolag - Grand Central

Hoteller i Midtown Manhattan

Midtown Manhattan er den perfekte plassen å bo. Mange store attraksjoner ligger i dette området så å bestille et hotell i Midtown Manhattan betyr at du kan besøke mye til fots. Det er også området hvor de fleste hotellene i New York ligger og du vil finne mye å velge mellom her. Gode alternativer er for eksempel Fairfield Inn Times Square (som også har en rooftop-bar) og Yotel. Et komfortabelt men litt dyrere hotell er Marriott Marquis på Times Square.

Hvor mange bydeler har New York?

New York har fem bydeler: The Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island og Manhattan. Les mer om bydelene i New York.

I hvilket New York-område bør du bo?

Siden de fleste severdigheter og attraksjoner ligger på Manhattan er dette et fint område å bo i. Ta likevel i betraktning at prisene er høyere - alternativer for Manhattan finnes i oversikten over bydeler i New York.

Hvor mange distrikter er det på Manhattan?

Det er mer enn 70 distrikter som man kan finne på Manhattan. Les mer om de vakreste nabolagene i oversikten over nabolag i New York.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter