Little Italy i New York

Little Italy i New York

I løpet av de siste årene har Little Italy i New York sakte men sikkert blitt overtatt av Chinatown. Den italienske innflytelsen minsker også ettersom de originale innbyggerne flytter til andre italienske bydeler. Heldigvis kan man fortsatt kjenne på Little Italys bankende hjerte hvis man tar seg tid til å spasere gjennom gatene.

Butikker og restauranter i Little Italy

Lille Italia ligger omtrent mellom SoHo og Chinatown. New Yorker elsker å gi navn til områder. Jeg ble forklart en gang at eiendomsmeglere elsker å gjøre dette fordi det får nabolagene til å virke stilige og hippe. Den nordlige delen av Little Italy kalles for NoLita – Northern Little Italy. De ekte italienske butikkene og restaurantene ligger fortsatt på Grand Street og Mulberry Street. De er ikke spesielt billige, men kvaliteten er i gjennomsnitt grei.

Italiensk mat og drikke

Et utmerket Mafia-sted er Umberto’s Clam House på 132 Mulberry Street. På deres tidligere adresse (bare 2 blokker unna) ble gangsteren Joe Gallo skutt mens han spiste sjømat. Dette kommer sikkert ikke til å skje med deg; nabolaget har blitt veldig trygt, kanskje på kanten til å være litt kjedelig. Gå innom Mulberry Street Bar på 176 Mulberry Street. Stedet ser kanskje litt shady ut, men det er jo akkurat det man vil ha i Little Italy. TV-serien Sopranos benyttet seg også dette stedet.

Hoteller i Little Italy

Little Italy er et lite nabolag, så her finner du ikke så mange hoteller. Hvis du ønsker å bo en natt i dette stemningsfulle området er The Nolitan New York et godt valg. Et annet god alternativ i Little Italy, som faktisk er en av mine favoritter, er NobelDEN Hotel.

Guidet tur i Little Italy

Hvis du ønsker å bli bedre kjent med området så kan du bli med på en guidet gåtur. Denne turen inkluderer også SoHo og Chinatown i tillegg til å gi deg en god oversikt over Little Italy. Den lokale guiden kommer til å fortelle deg om historien til disse nabolagene. Turen begynner på Spring Street i SoHo og beveger seg mot Little Italy og Chinatown.

Bestill billetter til guidet tur i Little Italy her

Erics tips: Little Italy er også et flott sted å beundre imponerende gatekunst i New York. I dette området finner du to fargerike og populære veggmalerier, som forestiller Audrey Hepburn og Lady Liberty. Det er lett å nå Little Italy med Hop-on-hop-off-buss.

Little Italy i New York - Velkommen Little Italy i New York - Veggmaleri

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt