Macy’s Thanksgiving Parade 2021

Macys Thanksgiving Parade

Macy’s Thanksgiving Parade er et årlig arrangement som organiseres i New York på Thanksgiving Day i november. Paraden tiltrekker seg over 3 millioner besøkende hvert år, og 50 millioner TV-tilskuere som ser på livesendingen. Paraden inkluderer marsjerende band, parade-flåter, cheerleaders og selvfølgelig de enorme (og berømte) ballongene av kjente tegneseriefigurer, slik som Spiderman, Mikke Mus og Hello Kitty. Det er over 8000 frivillige som jobber langs den 4km lange ruten. Hvis du befinner deg i New York sent i november så kan du bare ikke la være å se Macy’s Thanksgiving Parade!

Enorme ballonger

Ikke bare kan du oppleve selve Thanksgiving-paraden, kvelden før paraden kan du også være vitne til at de enorme ballongene blåses opp. Dette gjøres på bestemte steder i nærheten av American Museum of Natural History på Upper West Side. Du må smøre deg med tålmodighet hvis du skal prøve å komme deg frem til dette området. Det settes opp gjerder for å lage rader, slik at alt beveger seg så greit så mulig. Oppblåsing av ballongene tiltrekker seg alltid mange mennesker, så vær forberedt på travle gater og lange køer. Køen begynner som regel på 79th Street og Columbus Avenue, rundt kl. 13:00. Området er åpent for offentligheten frem til kl. 20:00.

Macy's Thanksgiving Parade - Oppblåsing av Ballonger Macy's Thanksgiving Parade - Spiderman

Macy’s Thanksgiving Parade

Macy’s Thanksgiving Parade begynner rundt kl. 09:00 på morgenen og den avtar fra vestsiden av Central Park ved 77th Street. Paraden fortsetter ned 6th Avenue i retning av Herald Square på 34th Street, hvor Macy’s varemagasin ligger. Så tidlig som kl. 06:00 på morgenen begynner folk å stille seg opp langs ruten for å sikre seg gode plasser. Hvis du også ønsker gode ståplasser burde du prøve å komme deg dit så tidlig som mulig. Noen ganger blir deler av gatene avstengt for å unngå enorme folkemengder. Hvis du ikke klarer å finne en plass langs ruten, prøv å gå en blokk videre. Ballongene er så store at det ikke er noe problem å se de fra avstand.

Gode steder for å se paraden

For den beste utsikten over paraden burde du gå til Central Park West mellom 60th og 70th Street. Det er aller mest folksomt rundt Herald Square. Det anbefales at du unngår paraden mellom 34th og 38th Street ettersom dette området er fullt av TV-kameraer og ansatte som filmer direktesendingen fra paraden. Før du går kan det være smart å sjekke hjemmesiden til Macy’s Thanksgiving Parade for aktuell informasjon, da det kan forekomme endringer av rute og tider. Hvis du foretrekker å se på paraden fra et innendørs visningsområde langs ruten, kan du bestille Thanksgiving Day Parade Breakfast.

Erics tips: Har du ikke fått se ballongene på kvelden før Thanksgiving-paraden eller på selve dagen for paraden? Fortvil ikke, du har fortsatt en sjanse; etter paraden tømmes nemlig ballongene for luft rundt 34th Street og 6th Avenue.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter