Markeder i New York

Markeder i New York

Markeder i New York er et gunstig alternativ til regelmessig handling på matvarebutikker. Derfor benytter mange av New Yorks innbyggere seg av diverse markeder rundt omkring i byen. Varene som selges her er som regel ferskere og mye billigere. I tillegg kan det være en avslappende og artig aktivitet å handle på et marked i New York, og det er en god mulighet til å kjenne på stemningen og smake på lokale produkter.

Contents

Union Square Greenmarket

Union Square Greenmarket finner sted hver mandag, onsdag, fredag og lørdag på nord- og østsiden av Union Square, mellom kl. 08:00 og 18:00. Her finner du et stort utvalg av ferske varer og produkter fra lokale bønder og produsenter. For å komme deg hit kan du benytte deg av subway 4, 5, 6, N eller R til 14th Street/Union Square. Det går ikke an å unngå å få øyet på de hvite teltene, så du finner garantert frem. Markedet har en veldig organisk følelse ved seg, noen av bodene har til og med solpanel over seg, men det finnes mye mer enn bønder og ferske varer her. Dette har nemlig blitt et trendy sted for å handle – og for å bli sett mens man gjør innkjøpene sine! Forvent å se mange stilige newyorkere her. Det er mellom 80 og 140 boder, de fleste av dem selger frukt og grønt. Union Square Greenmarket er også det perfekte stedet for å handle ferskt brød og bakverk. Hva med muffins med eple og kanel, eller kanskje en blåbærpai? Markedet er også kjent for sitt gode utvalg av blomster og planter. Du kan også finne mer spesifikke organiske produkter, som honning, sirup og lavender.

Erics tips: Det er best å besøke markedet på en hverdag, på lørdager er det som regel veldig travelt.

Markeder i New York - Union Square Greenmarket Markeder i New York - Planter på Union Square

Chelsea Market

Chelsea Market er et innendørsmarked plassert i Meatpacking District. Markedet ligger i et tidligere industribygg på 9th Avenue (mellom 15th og 16th Street). Du kan ta subway A, C eller E til 14th Street/8th Avenue). Dette er ikke bare et perfekt sted for mathandel; det er også et supert sted for å ta seg en matbit. Gå til Amy’s Bread for herlige sandwiches, muffins og cupcakes. Hos Friedman’s Lunch kan du sette deg ved de høye bordene og nyte ekte amerikansk «comfort food», slik som hamburgere, chili con carne eller mac ‘n’ cheese. Chelsea Thai er også et bra sted for en kjapp lunsj. Her lager de maten din rett foran deg. Hvis du ikke er sulten så er Chelsea Market også et bra sted for å kjøpe bøker, kjøkkenutstyr og asiatiske smykker og andre pyntegjenstander.

Erics tips: Er du glad i sushi? Her får du kjøpt kjempegod sushi!

Markeder i New York - Chelsea Market Marked i New York - Chelsea Market Hallway

Smorgasburg i Brooklyn

Smorgasburg er et populært matmarked på Brooklyn Flea som arrangeres i helgene. Lokale innbyggere og matinteresserte kommer hit for å kose seg med god mat. Her finnes det over 100 forskjellige boder og selgere, så det er nok av valgalternativer til mat. Ikke ta deg noe å spise før du drar hit, hvis ikke kommer du kanskje til å være for mett til å kunne smake på noe av det store utvalget av mat som finnes her. Her finner du retter som «all-beef ramen burger», friterte ansjos med røkt paprika aioli, fersken-kamille-honning saftis, vannmelon, aubergine og ricotta sandwich. Hvis du ikke kan få nok av all den gode maten så kan du jo kjøpe med deg noen godsaker som du kan ta med deg hjem, slik som syltetøy, majones og diverse sauser. I løpet av sommersesongen arrangeres Smorgasburg markedet på to forskjellige steder i Brooklyn; Williamsburg og Prospect Park i Brooklyn. På vinteren arrangeres markedet på en årlig endring av adressen.

Erics tips: Smorgasburg markedet holdes på flere steder, men personlig foretrekker jeg stemningen hos Williamsburg Smorgasburg.

Eataly

Eataly er en hyllest til det italienske kjøkkenet. Siden åpningen i 2010 (av masterchefen Mario Batali) har det vært travelt hver eneste dag. Eataly ligger på 200 Fifth Avenue (mellom 23rd og 24th Street, nærmeste subwaystasjon er 23rd Street). Eataly har mye å by på, blant annet et marked, espresso barer, gelato-butikk (nam, italiensk is på sitt beste!), barer, en butikk for vin og brennevin, en butikk full av kokebøker, en kokkeskole og diverse restauranter. På Eataly finner du alle de italienske varene som du skulle ha lyst på, fra fersk mozzarella til importert parmaskinke. Restaurantene og barene er spesialiserte, og de byr på et stort utvalg av forskjellige italienske retter og drikkevarer. Dessverre er det vanskelig å finne billige retter. Et fat med et utvalg av ulike sorter skinke koster omtrent $11 og oppover. Et glass vin koster minst $7. En hovedrett eller en flaske vin blir fort ganske dyrt, så vær forberedt på dette. Den beste måten for å oppleve Eataly på sitt aller beste er ved å bestille en kopp espresso, en iskrem (blant de topp 10 i hele New York!) eller ta seg en ettermiddagsdrink. Du kan finne en mindre plassering av Eataly i nærheten av 9/11 Museum.

Erics tips: Ønsker du å spise på en av restaurantene? Da burde du sørge for at du drar dit før rushtiden (spesielt før kl. 18:30). Ankommer du senere må du mest sannsynlig vente noen timer før du får et bord.

Markeder i New York - Eataly Markeder i New York Eataly

Le District

Le District i Lower Manhattan, som ligger i nærheten av One World Observatory, kan bli betraktet som den franske versjonen av Eataly. Her får du blant annet kjøpt herlige oster hos La Fromagerie, nybakte brød hos La Boulangerie eller søte makroner hos La Pâtisserie. Markedet har en koselig bar, flere boder hvor det selges franske delikatesser, og tre franske restauranter. Er du på utkikk etter franske retter og produkter i New York? Da har du absolutt kommet til riktig sted.

Markeder i New York - Le District Charcuterie Markeder i New York - Le Bar hos Le District

Julemarkeder

Det er en rekke julemarkeder i New York som en del av juleaktivitetene i New York. Disse markedene begynner fra slutten av oktober eller begynnelsen av november. Den aller beste opplevelsen får du selvfølgelig hvis du besøker et julemarked når all julepynten og alle lysene dekorerer byen. Dette skjer etter Thanksgiving. Grand Central og Columbus Circle har også julemarkeder, men de beste markedene finner du i Bryant Park og på Union Square.

Julemarked på Union Square

Julemarkedet på Union Square er et flott sted å besøke hvis du ønsker å nyte litt julegodt eller gløgg. Det finnes over 200 boder og takket være markedets sentrale beliggenhet (i midten av Manhattan) er det veldig enkelt å komme seg hit. Dette er også et supert sted for å handle med seg noen koselige julegaver. Er du heldig får du kanskje også sett koret som synger julesanger mens du er der. Da er du garantert å komme i god julestemning!

Julemarkedet på Union Square er fra slutten av november til 24. desember (stengt på Thanksgiving).

Markeder i New York - Union Square Christmas Market Markeder i New York Markets - Julekranser på Union Square

Julemarked i Bryant Park

Ta turen innom julemarkedet i Bryant Park hvis du ønsker å den ultimate julemarked-opplevelsen. Her kan du gå på skøyter, drikke kakao, sitte i koselige små stuer og kjøpe massevis av flotte juledekorasjoner. Parken har en utrolig stemning over seg, og man kan lett tilbringe et par timer her.

Julemarkedet i Bryant Park er åpent fra slutten av oktober til til starten av januar.

Markeder i New York - Dekorasjon i Bryant Park Markeder i New York - Julemarked i Bryant Park

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt