MoMA Museum of Modern Art i New York

Kjøp billetter nå
MoMA Museum of Modern Art i New York

Museum of Modern Art i New York eller forkortet til MoMA er et kunstmuseum på Midtown Manhattan med fokus på moderne- og samtidskunst. Museet er et av de største i verden og huser verk av Pablo Picasso, Jackson Pollock og Andy Warhol for å nevne noen. Utstillingene endres alltid, derfor er et besøk til MoMA aldri det samme. Billetter nedenfor inkluderer «skip-the-line» inngang. Dette kan være praktisk da det er et av de mest populære museene i New York.

 

 

Kjøp dine MoMA Museum of Modern Art billetter her

MoMA – en anerkjent samling av moderne kunst

Kunstsamlingen ved MoMA Museum of Modern Art i New York blir sett på som en av de beste samlingene av moderne kunst i hele verden. Museet inneholder over 200 000 kunstverk. Siden åpning i 1929 har dette museet med moderne kunst hatt en kontinuerlig utvidelse og ikke bare av kunstsamling og størrelse, men også omdømme. Fra utsiden ser ikke museet like imponerende ut som Guggenheim eller the Met, men ikke la deg lure; kunstsamlingen til MoMA lever opp til ryktet! Museet eier kunstverk som daterer tilbake til 1880. Dette betyr at selv om du ikke er så interessert i samtidskunst så kan du fortsatt finne perler fra de tidlige kolleksjonene.

Interessante utstillinger ved MoMA

De permanente utstillingene ved Museum of Modern Art kan deles inn i tre kategorier: I femte etasje finner du kunstverk fra 1880-tallet til 1940-tallet, i fjerde etasje kunstverk fra 1940-tallet til 1970-tallet og i tredje etasje de nyere verkene fra 1970-tallet til nåtiden. Personlig synes jeg kunstverkene i femte etasje er de mest imponerende, da de er fra de berømte kunstnerne som Frida Kahlo, Salvador Dalí, Gustav Klimt og mange fler. Spesialutstillinger er stort sett utstilt i sjette etasje, hvor du også finner den internasjonale museumsbutikken.

Moderne kunst

Mens femte etasje fokuserer på malerier finner man i fjerde etasje mer arkitektur og design-gjenstander. I samlingene fra 1940-tallet til 1970-tallet finner du malerier fra Jackson Pollock, i tillegg til abstrakt kunst av Henri Matisse og popkunst av Andy Warhol og Roy Lichtenstein.

Tredje etasje rommer den mer eksperimentelle kunsten som kommer opp i tankene når du tenker på samtidskunst. For eksempel, skulpturer av Richard Serra som gjør sorte stålplater om til kunst. Her finner du skulpturen «Pink Panther» av Jeff Koons (du kjenner kanskje denne artisten fra sine blanke ballonghunder laget i stål), i tillegg til verk av Gerhard Richter som er mest kjent for sine uskarpe realistiske portretter.

Kjøp dine MoMA Museum of Modern Art billetter her

MoMA Museum of Modern Art i New York - Van Gogh 1 MoMA Museum of Modern Art i New York - Monet

Erics besøk på 90 minutter

Hvor skal man starte i et museum med en så stor samling? Jeg starter vanligvis i øverste etasje og bruker litt tid der, jeg synes disse maleriene er interessante. Hvis du foretrekker installasjonene og nyere ting, kan du ta den andre ruten; fra nederste etasje og opp. Det er én ting du ikke kan gå glipp av på et besøk til MoMA: kronjuvelen til museet i 5. Etasje – Vincent van Goghs Starry Night. Et annet maleri som jeg liker er «Christina’s World» av Andrew Wyeth. Kjøpt av MoMA for mer enn $ 1800 i 1948. I dag er maleriet et av de mest kjente amerikanske maleriene.

Etter jeg har brukt litt tid i øverste etasje spaserer jeg gjennom fjerde og tredje etasje. Siden utstillingene stadig endres kan temaene være ganske mangfoldige. Ikke bli overrasket når du ser ukonvensjonell kunst. Ved mitt siste besøk var det en «vending machine» fylt med plastflasker som inneholdt søppel fra Williamsburg. Du vet aldri på forhånd hvordan «edgy» kunst du finner her!

Hvordan besøke Museum of Modern Art

Den eldre delen av samlingen vises vanligvis i femte etasje. Når du tar turen til etasjene under ser du at kunsten blir «yngre». Du reiser gjennom tid og avslutter reisen i nåtiden. Jeg anbefaler derfor å starte i øverste etasje, for å så ta turen ned, etasje for etasje. Etter besøket ditt kan du nyte en drink ute i skulpturhagen når det er varmt ute. Til lunsj kan du stikke innom Café 2 i andre etasje. Hvis du kun ønsker en kaffekopp kan du ta rulletrappen opp til sjette etasje hvor Terrace Café ønsker deg velkommen med snacks og cocktails.

Kombiner besøket ditt til MoMA Museum of Modern Art i New York med sightseeing; dra først til Top of the Rock tidlig på morgenen. På vei dit kan du ta et stopp ved St. Patrick’s Cathedral, på andre siden av gaten for observasjonsdekket.

Dersom du ønsker å ta med kunst hjem, men ikke har råd til et originalt Picasso-maleri kan du titte innom MoMA-butikkene på museet. Det finnes også en butikk på utsiden, bare kryss gaten ved 44 West 53rd Street: MoMA Design Store hvor du finner alle typer klassisk design. Hvis du fortsatt ikke har fått nok av samtidskunst, ta turen innom MoMA PS1. Dette kunstsenteret ligger i Long Island City og huser fremvoksende artister. Med billetten din til MoMA har du gratis inngang her innen 14 dager.

Eric’s tips:
Prøv å besøke museet på morgenen, omtrent en halvtime etter det åpner. Det er vanligvis lange køer ved åpningstidene, så litt etter åpning burde køene være kortere. Vær sikker på å ta med deg og bruke en audioguide da dette er gratis.

MoMA Museum of Modern Art i New York - Montering

Praktisk informasjon

MoMA Museum of Modern Art i New York er tilgjengelig med rullestol og har tilgjengelige toaletter i hver etasje. På inngangsplanet kan du levere jakker og kåper, gratis. Garderoben er alltid travel, vurder derfor å legge igjen sekker og paraplyer på hotellet, da dette ikke er tillatt i museet. Du kan ta bilder uten blits for privat bruk. Video, stativer og selfie-stenger er forbudt. Barnevogner er tillatt på Museum of Modern Art men er ikke tillatt i rulletrapper. Det er gratis WiFi på museet, bruk det for å få tilgang til det digitale kartet og se hva audioguiden har å fortelle.

  • Åpningstider:
    • Søndag til fredag: 10:30 – 17:30
    • Lørdag: 10:30 – 19:00
    • Stengt på Thanksgiving og 1. juledag.
  • Beliggenhet: 11 West 53rd Street, mellom 5th and 6th Avenue. Nærmeste subway-stasjon er 5th Avenue – 53rd Street, ta linje E eller M hit, det er kun en 5-minutters spasertur til New Yorks Museum of Modern Art. Du kan alternativt ta M1, M2, M3, M4 og M5 bussen til 5th Avenue & West 54 Street station.

Kjøpe billetter til Museum of Modern Art

Forhåndskjøp dine billetter til MoMA, hvis ikke kan du ende opp med å miste dyrebar tid i kø. Hvis du kjøper billetter på nett på forhånd kan du gå rett til billettluka for besøkende med dine forhåndskjøpte billetter for å unngå køer. Billetten din til MoMA gir deg også gratis inngang til MoMA PS1 innen 14 dager etter ditt MoMA besøk. Inngang til Museum of Modern Art er også inkludert med New York Pass og Go New York Explorer Pass. Det finnes andre topp New York Museer å besøk i nærheten av MoMA.

Kjøp dine MoMA Museum of Modern Art billetter her

MoMA Museum of Modern Art i New York - SkulpturerMoMA Museum of Modern Art i New York - Kunst

Hva er Museum of Modern Art?

Museum of Modern Art er et museum som huser over 200 000 samlinger av samtidskunst og moderne kunst.

Hvor er Museum of Modern Art i New York City?

MoMA ligger på Midtown Manhattan.

Hvor mye koster Museum of Modern Art?

Billettprisene for MoMA avhenger av hvilken type billetter du ønsker å kjøpe. Spar penger med et rabattkort.

Hvor mange etasjer har MoMA?

Museum of Modern Art har tre hovedetasjer, men er inndelt i flere undernivåer.

Hvor mye koster billetter til MoMA?

MoMA-billetter er tilgjengelig i en rekke forskjellige prisklasser, kjøp et rabattkort for å spare på billettpriser.

Hva er best, MoMA eller Met?

MoMA og Met er to store kunstmuseer, undersøk på forhånd hvilke samlinger og utstillinger som du foretrekker for det beste valget.

Hvor stort er Museum of Modern Art?

MoMA tilbyr en samling på mer enn 200 000 kunstverk og er hele 65 800 kvadratmeter.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt