Presidents’ Day i New York 2025

Presidents’ Day i New York

Presidents’ Day er en dag til ære for alle USAs tidligere presidenter. Dagen feires på den tredje mandagen i februar. I 2025 faller Presidents’ Day mandag 17. februar. Årsaken til datoen er at den faller rundt bursdagen til USAs første president, George Washington. Han var USAs første president fra 1789 til 1797.

Contents

Hva kan du forvente på Presidents’ Day?

Det organiseres mange aktiviteter for Presidents’ Day Weekend. Ettersom barn i New York har fri fra skolen på offentlige helligdager, arrangeres det mange aktiviteter spesielt for barn. Intrepid Museum har en Kids Week, så på lørdag og søndag er det mange artige ting å gjøre på museet. Du kan også besøke MoMA eller Metropolitan Museum of Art.

Presidents’ Day er for mange butikker en populær dag å starte sesongens salg. Mange bedrifter og butikker holder åpent som normalt, men børsen holder stengt. Financial District er veldig stille og rolig rundt denne tiden.

Presidents’ Day er også en god dag for å besøke severdigheter som holder åpent til vanlige tider, selv om det kan være litt mer folksomt. Avlegg et besøk til for eksempel Empire State Building, eller ta en tur til Frihetsgudinnen.

Hva er Presidents’ Day?

Presidents’ Day er offisielt en dag til ære for George Washingtons liv og arbeid. Før han ble utnevnt som president hadde han ulike ledende roller i militæret og han ledet American Continental Army til seier i 1783. Washington blir av noen betraktet som USAs far, og han nok den mest berømte amerikanske politikeren gjennom tidene. Washington D.C. og Washington State er oppkalt etter George Washington. Washington er også trykket på dollarseddelen og quarter coin (mynt).

Men nå for tiden feires også Presidents’ Day for å feire alle USAs presidenter.

Når er Presidents’ Day?

Selv om George Washingtons fødselsdag var den 22. februar så feires Presidents’ Day årlig på den tredje mandagen i februar. I 2025 er Presidents’ Day mandag 17. februar. Ettersom Presidents’ Day faller på en mandag blir helgen før Presidents’ Day kalt for Presidents’ Day Weekend.

Presidents Day i New York - Empire State Building Presidents’ Day i New York - Intrepid Museum

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt