South Street Seaport i New York

South Street Seaport i New York

South Street Seaport i New York er et historisk nabolag på Lower Manhattan. South Street Seaport og nærliggende Pier 17 ligger på East River. Nabolaget omgitt av Financial District og har originale bygninger fra 1700- og 1800-tallet, renoverte seilbåter og det tidligere fiskemarkedet Fulton. Men du kan også dra hit for koselige barer, store arrangementer og skøyter. Mange av aktivitetene på South Street Seaport er på Pier 17.

South Street Seaport i New York

South Street Seaport er et utpekt historisk distrikt, noe som betyr at nabolaget har holdt seg i sin opprinnelige tilstand, nok til å være av historisk betydning. Du finner noen av Manhattans eldste bygninger her, og når du spaserer rundt føles det nesten som du har reist tilbake i tid. Kombiner dette området med Stone Street i Financial District for å få følelsen av hvordan New York var før i tiden.

Titanic Memorial at South Street Seaport

South Street Seaport huser også Titanic Memorial, ett 18-meters hvitt fyrtårn på hjørnet av Fulton Street og Pearl Street. Dette minnesmerket ble opprettet til minne om passasjerene og besetningsmedlemmene som omkom i katastrofen. Minnesmerket ble initiert av Margaret Brown, en av de overlevende fra Titanic.

South Street Seaport i New York - Museum South Street Seaport i New York - på kvelden

South Street Seaport Museum

Ved South Street Seaport Museum vil du lære alt om historien til dette spesielle området. Museet består av noen få skip, som du kan besøke under en guidet tur, ved Pier 16. Museet inkluderer også et fungerende 1800-talls trykkeri, en gavebutikk samt flere utstillinger. Alt dette er viet til historien og utviklingen av New York City. Det fokuserer spesielt på New Yorks rolle som en verdenshavn. Inngang til South Street Seaport Museum er inkludert i Go City All-Inclusive New York Pass.

Pier 17

Pier 17 ved South Street Seaport har blitt totalrenovert og gjenåpnet etter at den ble stengt i årevis etter at orkanen Sandy herjet. I dag er taket på brygga et populært sted. På vinteren finner du en skøytebane med navnet Winterland Ring, og på sommeren arrangeres det konserter og events. Ulike serveringssteder ligger i første etasje, som er et fint sted å slappe av med en matbit og en drink.

Erics tips: «Tidlig våken på grunn av jetlag? Ta turen til benkene ved vannkanten. Herfra får du en vakker utsikt over Brooklyn og East River under soloppgangen.»

South Street Seaport i New York - Brooklyn Bridge South Street Seaport i New York - soloppgang

Tin Building

Tin Building ble oppført i 1907 og fungerte som et fiskemarked der mange restauranter kjøpte fersk fisk. Kjøkkensjef Jean-Georges var også en av stamgjestene. Han gjenåpnet Tin Building etter flere års oppussing. Nå er fiskemarkedet forvandlet til en mathall og et marked med en elegant vri. Her finnes det tolv restauranter som alle serverer ulike retter, perfekt for en kveld på byen.

Aktiviteter på South Street Seaport

Alle som besøker South Street Seaport vil definitivt nyte å spasere i de gamle gatene. Det er også en rekke butikker her som er verdt å ta turen innom, som for eksempel den stemningsfulle bokhandelen McNally Jackson. De som liker å sjekke ut lokalproduserte gårdsprodukter, bør også besøke Fulton Stall Market. Er du i New York med barn? Ta de med til Imagination Playground.

Hoteller i South Street Seaport

Hvis du ikke får nok av den historiske atmosfæren finnes det flere South Street Seaport hoteller du kan bestille. De vakre rommene på 33 Seaport i tillegg til hotellets gode service og selvfølgelig cocktailbaren gjør det uten tvil til et av New Yorks fineste hotell. Andre alternativer er AC Hotel by Marriott og Hampton Inn Seaport.

Erics tips: «Jeg syntes at Hotellet 33 Seaport var fantastisk. Det jeg husker best fra hotellet var de gode sengene: kanskje de beste hotellsengene jeg har sovet i. Og siden jeg er så fan av mannen i logoen til hotellet, kan det hende at baderomsmatten fra hotellet også finnes på mitt eget bad…»

South Street Seaport i New York - 33 Seaport Hotel South Street Seaport i New York - Cocktail Bar

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt