Stone Street restauranter i New York

Stone Street restauranter i New York

Det er en unik opplevelse å spise på en restaurant på Stone Street i New York. Stone Street strekker seg gjennom Financial District på Lower Manhattan, og denne flotte brosteinsgaten har en helt annerledes stemning ved seg. Stone Street er rake motsetningen av Wall Street, som ligger rett bakom.

Restauranter og barer i Stone Street

Mange mennesker velger å dra til kaféene på Stone Street for å ta seg en drink etter jobb, på grunn av den idelle beliggenheten i finansdistriktet. Dette er et perfekt sted for uteservering, og om sommeren forvandles disse Stone Street restaurantene til en kjempestor terrasse, full av store piknikbord. Atmosfæren er avslappet og vennlig; dette er et supert sted for å møte nye mennesker! Kombiner dette med historiske hus, vakker arkitektur, flotte interiør og god stemning, det er en utrolig hyggelig opplevelse å ta seg et måltid på Stone Street.

Cocktails på Underdog

De beste cocktailene får du på Underdog. Egentlig er det en velsignelse i forkledning at dette stedet i det hele tatt finnes. Orkanen Sandy skadet store deler av Stone Street og ødela festkjelleren fullstendig. I stedet for å restaurere den til sitt opprinnelige formål, bestemte de seg for å lage en cocktailbar. Og det har blitt en stor suksess. Med en meny som ofte fornyes og er full av originale og smakfulle cocktails, ble Underdog raskt berømt. Nå handler dette innlegget om restauranter og ikke nødvendigvis om drinker, og de har en flott meny full av småretter til deling. Den inneholder velsmakende sliders, vinger og også spesielle, mer særegne biter. En fin detalj: musikken kommer fra en platespiller.

Stone Street restauranter i New York - Barer og restauranter Stone Street restauranter i New York

Øl og burgere på Stone Street Tavern

Stone Street Tavern er en av de eldste og mest ikoniske restaurantene i gata og tilbyr en pub-lignende meny med «comfort food» som for eksempel mac and cheese, frites, og kyllingvinger. De er dog best kjent for sine hamburgere. Bestille den legendariske klassiske burgeren med et av deres håndverksøl fra et stadig skiftende utvalg.

Autentisk italiensk mat på Adrienne’s Pizzabar

Pizzaelskere kommer til å trives på Stone Street. Her finner man Adrienne’s Pizzabar, en populær favoritt. Adriennes originale firkantede pizzaer er store og derfor perfekte å dele. Ordet «pizzabar» er egentlig litt misledende, for i tillegg til kjempegod stenovnsbakt pizza serverer de også andre italienske retter. Alle rettene er smakfulle, ferske og tradisjonelle. Glem ikke å prøve et kakestykke av deres berømte Nutella Cake. Lyst på mer pizza? Her finner du mitt utvalg for New Yorks beste pizzaer.

Østers hos Ulysses

Alt handler om østers og festligheter hos Ulysses A Folk House. Dette er egentlig ikke en østersbar, men det er menyens østers som lokker til seg gjester. Ulysses er utvilsomt en koselig bar med nok av sitteplasser, hvor du kan ta deg en drink samt noe å spise. Ikke dra hit hvis du bare ønsker å ta deg en kjapp matbit, serveringen kan nemlig være ganske treig, men det gjør vel ingenting når du kan ta deg god tid til å slappe av på et såpass hyggelig sted? Regelmessig spilles det også live musikk, noe som bare gjør stemningen enda bedre! Menyen er for øvrig ikke så veldig spesiell, men rettene er rimelige på pris og gode på smak.

Erics tips: «Mange som jobber i Financial District besøker koselige Stone Street regelmessig etter jobb for drinker. Fordi gata er i nærheten av der båten fra Frihetsgudinnen legger til kan du komme hit for å roe ned etter en dag med sightseeing. Ved et av barene kan du ta en øl eller drink, og selvfølgelig en matbit. Hvis du er på utkikk etter et hotell er The Wall Street Inn et hyggelig hotell i nærheten med en lignende varm atmosfære som Stone Street.»

Utforsk området

I tillegg til å besøke Stone Street, er området rundt også morsomt og interessant å utforske. Du passerer gjennom Stone Street under «Downtown Manhattan»-vandreruten i appen min Eric’s New York, samt Wall Street og historiske South Street Seaport. Ekstra nyttig fordi jeg av og til savner gaten selv. Hvis du ønsker å utforske historien til dette området kan du bestille en guidet Hamilton-tur.

 

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt