Tax Free-shopping i New York

Tax Free Shopping New York

Jeg får ofte spørsmål om tax free shopping i New York, så hvis du ser etter de beste stedene for å shoppe i NYC på en budsjett les videre. I USA er det ingen nasjonal moms på produkter; reglene for dette varierer per stat, fylke og by. New York er blant de byene med aller høyest prosent for moms i hele landet. «Total sales tax» (moms) ligger på 8,875 %. Denne prosenten består av 4,5 % New York City moms, 4 % New York State moms og 0,375 % Metropolitan Commuter Transportation District pålegg. I New Jersey er «sales tax» på 6,625%. I Norge er momsen på 25%. Det er derfor mye som er billigere å kjøpe i New York enn i Norge.

New York Sales Tax

8,875 % av momsen består av 4,5 % New York City moms, 4 % New York State moms og 0,375 % Metropolitan Commuter Transportation District pålegg.

Priser vises alltid uten moms i alle butikker og restauranter i New York. Dette er fordi moms ofte kalkuleres ulikt. Momsen blir alltid lagt til totalbeløpet ved kassen.

Tax free shopping

Det er ingen moms på klær og sko til under $ 110 i New York. Denne regelen gjelder per vare. Hvis du kjøper flere varer og den totale summen er over $ 110, så betaler du fortsatt ingen moms (ettersom prisen på hver individuelle vare ikke overskrider $ 110). For varer over $ 110 er momsen på 4%. Det er ingen moms på blant annet aviser, magasiner, mat i forpakninger og medisiner.

Outlet shopping

Hvis du ønsker å spare penger i New York anbefaler jeg å ta turen til en outlet i New York eller New Jersey. Ikke bare tilbyr de stor variasjon av butikker på et sted, men momsen varierer på byene så du kan spare mer penger (eller kjøpe mer!).

Woodbury Common

Woodbury Common (refereres noen ganger til Woodbury Commons) ligger i byen Woodbury i State of New York. Momsen i Woodbury er på 8,63% så litt billigere enn i New York City. De samme reglene gjelder på klær og sko – alle artikler over $ 110 har ikke mer enn 4% moms.

Les mer om Woodbury Common her

Jersey Gardens

Hvis du ønsker den ultimate shopping-opplevelsen burde du dra på Tax Free shopping i New Jersey på Jersey Gardens (refereres også som Jersey Garden). Siden Jersey Gardens ligger i Elizabeth i State of New Jersey er det andre regler for moms. Det er ingen moms for sko og klær. For andre artikler er momsen på 3,3125% siden Jersey Gardens er en del av «Urban Enterprise Zone Program». Beveger du deg utenfor Jersey Gardens er den vanlige momsen på 6.625%.

Tilbakebetaling av moms i New York

I USA er det ikke mulig å få tilbake penger for momsen på varer man har kjøpt når man reiser ut av landet. Som turist kan du få ekstra rabatt hos Macy’s på Herald Square, om du ikke er Amerikansk statsborger. Vær oppmerksom på at det er et maksimalt antall produkter (eller produkter til en maksimal verdi) som du kan ta med deg inn til Norge uten å måtte betale moms. Du kan lese mer om å ta med varer hjem fra New York her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt