Tidsforskjell mellom Norge og New York

Tidsforskjell mellom Norge og New York

Tidsforskjellen mellom Norge og New York er 6 timer. New York ligger i tidssone UTC-5, på sommeren er den UTC-4. Norge ligger derfor 6 timer foran i tid enn New York. Når det er midnatt i New York er klokken allerede 06:00 hjemme i Norge.

Nåværende lokaltid i New York

Det er mange som er interesserte i å vite tidsforskjellen mellom Norge og New York når de planlegger en tur til New York. Tidsforskjellen i New York avhenger også av sommertid, men det er en enkel måte å beregne tiden i New York. Hvis du spør deg selv «Hva er klokka i New York?» eller «Hvor sent er det i New York nå?», kan du alltid sjekke din egen tid og trekke fra 6 timer. Dersom du da sjekker tiden kl.12:00 er klokka 06:00 på morgenen i New York City.

New York-tid

Når du reiser til New York på våren eller høsten, glem ikke å sjekke vintertid/sommertid. Hvis du har vanskelig for å huske hvilken vei klokken stilles, så har Amerikanere et hjelpsomt uttrykk: «spring forward, fall back». Klokken stilles en time fremover på våren, og en time bakover på høsten.

Sommertid i New York

New York bytter til sommertid tidligere enn det vi gjør i Norge. I 2024 flyttes tiden en time frem på natten mellom lørdag 9. mars og søndag 10. mars. Dette betyr at mellom 10. mars og 31. mars, er det bare 5 timers forskjell, i stedet for 6 timer. Sommertiden i Norge begynner på natten fra lørdag 30. mars til søndag 31. mars. Da går tidsforskjellen tilbake til å være 6 timer.

Vintertid i New York

Vintertiden begynner tidligere i Norge enn i New York. I Norge stilles klokken tilbake en time i tid på natten mellom lørdag 26. oktober og søndag 27. oktober. Dette betyr at det er en tidsforskjell på 5 timer mellom 27. oktober og 3. november i 2024, i stedet for de vanlige 6 timene. I New York blir klokken stilt en time tilbake i tid på natten mellom lørdag 2. november og søndag 3. november.

Jetlag New York

Jetlag i New York kan gjøre turen din til The Big Apple unødvendig slitsom. Å ha jetlag betyr å lide av en forstyrret sirkadisk rytme (søvn-våknesyklus). Dette skjer vanligvis når man reiser til eller fra en annen tidssone, som skiller seg mye fra din egen. Siden tidssonen i New York varierer med 6 timer fra Norge kan det hende at du lider av jetlag enten før eller etter turen din til New York.

Overkomme jetlag

Det er bedre å prøve å forhindre jetlag på forhånd enn å forsøke å bekjempe jetlag i New York. Tips for å forhindre jetlag kan for eksempel være å tilpasse seg tidssonen i New York før du reiser, i tillegg til å ikke drikke alkohol de første dagene av turen din. Dette betyr: hvis du har planlagt tur til rooftop-barer, ta jetlag i betraktning og planlegg denne guidet turen en senere dag.

I dagene før turen din, legg deg senere på kvelden og stå opp litt senere dagen etter, om mulig. Når du er i New York bør du stå i mot trangen til å legge deg tidlig, selv om du er kjempetrøtt etter flyturen. Det er best å holde seg til din vanlige leggetid når du er i New York, men selvfølgelig justert til den faktiske tiden i New York. Prøv å tilbringe så mye tid ute i dagslys som mulig for å hjelpe din indre rytme til å tilpasse seg. Drikk nok vann under flyturen, slik at kroppen din ikke blir svekket ytterligere. På grunn av tidsforskjellen i New York, kan det også hende at du bare vil oppleve jetlag når du kommer hjem igjen. Å sove på flyet hjem eller i det minste prøve å gjøre det, hjelper med å ikke få jetlag når du har kommet hjem. Prøv å ta det med ro de første dagene du er tilbake.

Skal du snart til New York og ønsker å høre om rabatter og tilbud? Meld deg på nyhetsbrevet mitt nedenfor.

Hva er klokka i New York?

Hvis du bor i Norge, trekker du 6 timer (5 timer om sommeren) fra din nåværende tid hjemme. Dette er gjeldende tid i New York.

Hvilken tidssone ligger New York i?

New York ligger i UTC-5 tidssonen, men på sommeren endres denne til UTC-4. Norge ligger 6 timer forran New York.

Hvor mange timer er tidsforskjellen i New York?

Mellom New York og Norge er det en tidsforskjell på 6 timer. Ta også i betraktning at det også er sommer- og vintertid i New York.

Har New York sommertid?

Det er vintertid i tillegg til sommertid i New York. Du kan lese mer om starten av sommertiden her.

Hvordan forhindre jetlag?

Forhindre jetlag allerede før du flyr til New York. Se flere tips mot jetlag i artikkelen her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt