Å fly til New York fra Norge

Kjøp billetter nå
Toll USA

Å fly til New York fra Norge er ikke nødvendigvis veldig dyrt. Bestiller du god tid i forveien og utenfor høysesongen kan du finne tur-retur-billetter for så lite som 3 200 kr., avhengig av hvor du reiser fra.

Det er tre flyplasser i New York: John F. Kennedy Airport (JFK), LaGuardia (LGA), og Newark (EWR) som ligger i delstaten New Jersey. De fleste utenlandsfly lander på JFK eller Newark, mens innenlandsfly ofte ankommer LaGuardia. Det er lett å komme seg til Manhattan fra alle flyplassene, og det er også muligheter for flyplasstransport til andre bydeler.

Contents

Fly fra Norge til New York

Å planlegge en tur til New York starter vanligvis med å søke etter aktuelle flyreiser. Både SAS og Norse Atlantic tilbyr direktefly fra Oslo. Fra for eksempel Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand og Tromsø må du beregne minst én mellomlanding når du skal reise til New York. I gjennomsnitt tar flyreisen fra Oslo til New York litt over 8 timer. Vind- og værforhold kan imidlertid gjøre flytiden lengre.

Direktefly eller mellomlanding?

Hvis du er på utkikk etter en rimeligere flytur, kan du vurdere å bestille en flyreise med mellomlanding. Fra Norge går det direktefly til John F. Kennedy International Airport (JFK) og Newark Liberty International Airport (EWR). Vær oppmerksom på at du kan miste verdifull tid hvis mellomlandingen er lang. Det er også greit å være klar over at det er større sjanse for at bagasjen din ikke rekker frem til det andre flyet, særlig ved kortere mellomlandinger (under én time).

Skal du fly til New York med små barn? En direkteflyvning kan spare deg for bekymringer og derfor være verdt prisen.

Erics tips: «Island er en populær destinasjon for mellomlandinger. Ta en titt på tipsene mine for hvordan du kan få mest mulig ut av oppholdet i Island og du kan krysse av enda et reisemål.»

Når er den beste perioden å reise til New York?

New York har ikke nødvendigvis noen «høysesong». Men i slutten av november og hele desember og andre helligdager i New York, som påske, Thanksgiving og jul, er det mye travlere enn resten av året. Derfor er flyreiser i denne perioden dyrere. På en annen side kan januar og februar regnes som «lavsesong», da New York er litt mindre folksomt på grunn av kuldegradene. Mars og oktober er de beste månedene å besøke når man tar hensyn til både pris og temperatur. Du finner flere tips for når det er best å reise til New York med været i betraktning her.

Tips for billige flybilletter til New York

Det er sjeldent billig med flyreiser i siste liten, så prøv å bestille minst 4-6 måneder i forveien hvis mulig. Hvis ikke, minst seks uker før avreise. Hold utkikk etter kampanjer direkte på nettsidene til flyselskaper.

Fleksibilitet er viktig når du ønsker å spare penger på flyreiser. I tillegg til å velge en flyreise med mellomlanding og velge en billigere måned, er det også avgjørende hvilken ukedag du flyr.

Et generelt tips er at det vanligvis er billigere å fly på en mandag i stedet for en søndag, og en torsdag i stedet for en fredag. Du kan også spare penger ved å reise tidlig om morgenen eller sent på kvelden i stedet for på ettermiddagen.

Pris for tur-retur-billett til New York:

  • Billig: 3 000 kr – 4 500 kr (hvis du finner billetter til denne prisen, bestill umiddelbart. Du finner for det meste billetter i denne prisklassen mellom januar og mars.)
  • Gjennomsnitt: 4 500 kr – 6 000 kr (Du kan forvente å se disse prisene mellom oktober og mai.)
  • Dyrt: 6 000 kr og oppover (Spesielt i sommermånedene og i ferier stiger billettprisene.)

Du kan sammenligne priser på forskjellige sider du bestiller flybilletter. Et annet alternativ er å for eksempel bestille fly og hotell som kombinasjonspakker hos Expedia. Hotelltilbudene er tydelig merket i søkeresultatene, og du kan begrense resultatene, for eksempel etter kundetilfredshet.

Nødvendig før avreise

I tillegg til å bestille flyreisen må du også ordne en rekke andre ting før avreise. Minst tre dager før avreise må du for eksempel søke om ESTA, en elektronisk reisetillatelse til USA. Du kan enkelt søke ESTA på nett.

Neste steg er å finne et hotell som oppfyller dine krav og passer budsjettet ditt. Jeg har testet mange hoteller i New York, så jeg vet hvilke hotelltilbud som er verdt å bestille.

Det er også praktisk å bestille transport fra flyplassen til hotellet. Uansett hvilken flyplass du flyr til, er det alltid mulig å bestille transport til overnattingsstedet ditt. Finn de beste alternativene for deg ved å bruke min New York reiseplanlegger. På denne måten kan du starte reisen uten bekymringer!

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt