West Village i New York

West Village New York

West Village i New York er et nabolag på Manhattan. Dette er et boligområde, men det er fullt av fine butikker og restauranter – for ikke å glemme fullt av kjendiser! For å tegne et bilde for deg: dette nabolaget ligger sør for Chelsea, nord for Hudson Square og South Village, øst for Hudson-elven og vest for Greenwich Village.

West Village og Little Bohemia

West Village i New York er faktisk den vestlige delen av Greenwich Village. Nabolaget ble grunnlagt i 1916 og fikk fort kallenavnet «Little Bohemia» takket være den bohemske livsstilen til områdets innbyggere. Du kommer til å se hus som både har tilhørt og fortsatt tilhører kunstnere, noe som er med på å gi nabolaget sin kunstneriske sjarm. En annen ting som er litt annerledes med West Village er at de ikke følger det samme systemet for gatenavn som resten av New York. Dette er ikke bare forvirrende for turister, selv for newyorkere kan dette by på en utfordring. Du behøver virkelig et kart her. Eller ikke – West Village er nemlig det perfekte stedet for å vandre rundt på egen hånd. Du kommer til å snuble over noen flotte steder og bortgjemte perler ved å gjøre dette. Du kan for eksempel besøke det berømte cupcake-bakeriet Magnolia Bakery og High Line Park som knytter West Village til Chelsea, Hell’s Kitchen og Hudson Yards. Nord i West Village finner du det populære området Meatpacking District.

Jefferson Market Library

Opprinnelig var Jefferson Market Library et tinghus, med et fengsel og et marked. Fra 1945 ble ikke bygget lenger brukt som tinghus og det sto i fare for å bli revet. Dette var til 1961, da New York Public Library gikk med på å renovere bygningen til et bibliotek. I dag kan du gå rundt i den gamle politiretten, som nå er barnas lesesal, eller se sivilretten hvor du nå kan finne lesesalen for voksne.

West Village New York - Jefferson Market Courthouse West Village New York - Bleecker Street

Et dynamisk og europeisk nabolag

Brede, rolige gater med trær, slik som Commerce Street, går hånd i hånd med brosteinsgater. Denne blandingen gir West Village i New York et veldig europeisk utseende. Bakom dette koselige inntrykket er det et enormt dynamisk distrikt som ofte setter trender. Det er travelt, men uten den stressende følelsen. Mennesker nyter drinker i fancy restauranter og det er en typisk småby-følelse som over hele nabolaget. I tillegg til kjendisene som bor her finner du mange akademikere, og single. Innbyggerne i West Village er kreative, unge mennesker med høy utdannelse, og du finner ikke mange pensjonister eller små barn i dette området.

West Village New York - Perry St og Bleecker St West Village New York - Kveldsutsikt

Restauranter i West Village

Hvis du befinner deg i «den ville vesten» så kan det være passende å spise på Cowgirl. Dette er en restaurant som ligger på 519 Hudson Street. Maten er ikke spektakulær, men de serverer skikkelig god tex mex og sør-amerikansk mat. Restaurantens har et artig preg over seg takket være det kitschy utseendet, og desserten som heter «Baked Potato» er verdt å prøve! Hvis du ønsker å holde på «Cowboy-stemningen» er White Horse Tavern verdt et besøk. I denne restauranten har tiden stått stille, du forventer nesten at andre gjester skal krangle over en stjålet hest. Noe som selvfølgelig ikke skjer, men det er nok å se, fra de karakteristiske besøkende ved baren til de mange bildene og gjenstandene på veggene. En annen fin plass du kan ta en matbit er Bus Stop Cafe; en lokal kafé uten mange turister, som serverer enkel men god mat. Hvis du vil prøve noen lokale matretter fra en familiebedrift i dette nabolaget, kan du bli med på en West Village Food Tour.

West Village New York - Cowgirl West Village New York - Cowgirl matrett

Hoteller i West Village

Det er ikke mange hoteller West Village, men om du ønsker å bo i dette området kan du bestille rom på The Jane. Et annet alternativ i en viktoriansk stil er Incentra Village. Dette gjestehuset på en fantastisk beliggenhet tilbyr en fungerende peis i alle rom. Å bo her gir deg følelsen av å være tilbake på 1800-tallet, en veldig spesiell opplevelse.

West Village i New York - Utsikt fra hotellet West Village i New York - Hotell

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt