West Village i New York

West Village New York

West Village i New York er et nabolag på Manhattan. Dette er et boligområde, men det er fullt av fine butikker og restauranter – for ikke å glemme fullt av kjendiser! For å tegne et bilde for deg: dette nabolaget ligger sør for Chelsea, nord for Hudson Square og South Village, øst for Hudson-elven og vest for Greenwich Village.

West Village og Little Bohemia

West Village ble grunnlagt i 1916 og fikk fort kallenavnet «Little Bohemia» takket være den bohemske livsstilen til områdets innbyggere. Du kommer til å se hus som både har tilhørt og fortsatt tilhører kunstnere, noe som er med på å gi nabolaget sin kunstneriske sjarm. En annen ting som er litt annerledes med West Village er at de ikke følger det samme systemet for gatenavn som resten av New York. Dette er ikke bare forvirrende for turister, selv for New Yorkere kan dette by på en utfordring. Du behøver virkelig et kart her. Eller ikke – West Village er nemlig det perfekte stedet for å vandre rundt på egen hånd. Du kommer til å finne frem til noen flotte steder og bortgjemte perler ved å gjøre dette. Du kan for eksempel besøke det vakre Jefferson Market Courthouse eller det berømte cupcake-bakeriet Magnolia Bakery. High Line Park knytter West Village til Chelsea, Hell’s Kitchen og Hudson Yards. I den nordlige delen av West Village finner du det populære området Meatpacking District.

West Village New York - Jefferson Market Courthouse West Village New York - Bleecker Street

Et dynamisk og europeisk nabolag

Brede, rolige gater med trær, slik som Commerce Street, går hånd i hånd med brosteinsgater. Denne blandingen gir West Village et veldig europeisk utseende. Bakom dette koselige inntrykket er det et enormt dynamisk distrikt som ofte setter trender. Det er travelt, men uten den stressende følelsen. Mennesker nyter drinker i fancy restauranter og det er en typisk småby-følelse som over hele nabolaget. I tillegg til kjendisene som bor her finner du mange akademikere, og single. Innbyggerne i West Village er kreative, unge mennesker med høy utdannelse, og du finner ikke mange pensjonister eller små barn i dette området.

West Village New York - Perry St og Bleecker St West Village New York - Kveldsutsikt

Restauranter i West Village

Hvis du befinner deg i «den ville vesten» så kan det være passende å spise på Cowgirl. Dette er en restaurant som ligger på 519 Hudson Street. Maten er ikke spektakulær, men de serverer skikkelig god tex mex og sør-amerikansk mat. Restaurantens har et artig preg over seg takket være det kitschy utseendet, og desserten som heter «Baked Potato» er verdt å prøve! The Spotted Pig er et annet hyggelig spisested i West Village, og kjøkkenet deres holder åpent til kl. 02:00. Dette stedet har en typisk West Village følelse ved seg; trendy men ikke for overfladisk. På hjemmesiden deres har de skrevet at deres kleskode er: «absolutely none». The Spotted Pig er stolt over sin beliggenhet i West Village og dette synes. De ansatte kommer til å gi deg et kart over område slik at du kan ta en nærmere titt på hva som befinner seg i nabolaget mens du venter på et bord. De kommer til å ringe deg når bordet ditt blir ledig. Maten er engelsk/italiensk, og den er herlig! Hvis du vil prøve noen lokale matretter fra en familiebedrift i dette nabolaget, kan du bli med på en West Village Food Tour.

West Village New York - Cowgirl West Village New York - Cowgirl matrett

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter