Utelivet i Meatpacking District

Utelivet i Meatpacking District

Utelivet i Meatpacking District er virkelig stedet å se og bli sett i New York. Det er eksklusivt, dyrt, og byens hotteste område. Her er noen gode steder å besøke i Meatpacking District:

Contents

Klubber og barer i Meatpacking District

Det er mange klubber og barer i Meatpacking District, hvor Biergarten, The Standard og Le Bain er blant de mest populære. Når man besøker denne trioen, som alle er en del av Standard Hotel, er man garantert en super kveld på byen, helt uten å måtte lete rundt. Tre helt forskjellige toppsteder på ett og samme sted i Meatpacking District.

Ønsker du å spise på The Standard? Da burde du vurdere å gå innom i forveien for å reservere et bord. Man må vanligvis vente ganske lenge for å få et bord, og det finnes ikke noe bedre sted å gjøre dette enn i Biergarten. Biergarten er relativt rolig rundt middagstid, men senere på kvelden må man som oftest vente i minst 20 minutter.

Biergarten

Biergarten er akkurat det som navnet tilsier: en tysk biergarten («ølhage») med lange piknikbord. Er du ikke spesielt glad i øl? Ikke noe problem, de har også vin og annen drikke. Kom gjerne litt tidlig, for dette er et populært sted å starte en kveld på byen. Gjestene er mangfoldige; hippe lokale og alle mulige typer turister. Dørvaktene ser over antrekket ditt, men det er selvfølgelig bra nok hvis du har planer om å dra til The Standard og/eller Le Bain senere på kvelden og har kledd deg for det.

Utelivet i Meatpacking District - Biergarten

The Standard Grill

The Standard er et supert sted å ta seg en matbit. Her serveres det god mat, og det er et hyggelig sted, spesielt for en date eller en annen spesiell anledning. Porsjonene er typisk amerikanske. Retten «whole roasted chicken», som sies at er nok til to personer, kan lett mette tre personer. Med mindre du allerede har blitt vant til porsjoner i amerikansk størrelse! Bare synd at de er så strenge på det å dele mat, dette er jo som regel ikke et problem i New York.

Le Bain

Etter et besøk til Biergarten og The Standard så kan du ta turen over til Le Bain etterpå. Vær forberedt på «door bitches». Dette er en kvinnelig eller mannlig ansatt som står ved siden av dørvakten og bedømmer utseendet på de som vil inn, men ikke bry deg for mye om deres granskende blikk. Joda, noen ganger nekter de inngang, men det er ikke umulig å komme inn. Bare kle deg stilig og pent, og pass på at du ikke ankommer i store grupper, eller i grupper med flere menn enn kvinner. Køen på en lørdag rett før midnatt er omtrent 15 minutter.

Når du har kommer inn i bygningen blir du fraktet opp til klubben i en heis. Klubben er stor i henhold til amerikansk standard. Det flotte med Le Bain er at folk faktisk danser her, noe som er ganske uvanlig blant New Yorkere som vanligvis foretrekker å stå å snakke med hverandre med en drink i hånden. Ikke at det er noe galt med det heller, det er nemlig midt i blinken å få seg en drink i baren. Baren er bygget slik at den er rett foran vinduet, så du får en utrolig utsikt over byen mens du venter på drinken din!

Hvis været tillater det burde du absolutt besøke takterrassen som klubben er kjent for. Her finner du en bar samt en liten stand hvor det selges crepes (pannekaker), i tilfellet du skulle få lyst på det etter midnatt. På kalde dager kan det være greit å holde på jakken sin, så ikke heng den fra deg i garderoben i underetasjen med en gang!

Utelivet i Meatpacking District - Le Bain

Plunge Rooftop Bar + Lounge

Plunge Rooftop Bar på Gansevoort Hotel er ikke egentlig kjent for å være en stor danseklubb, men her er det alltid god stemning. Klubben ligger på taket til Gansevoort Hotel, og her finnes det et svømmebasseng og en utrolig utsikt over New York og New Jersey. Dette er et supert sted, og det å ta seg en spasertur rundt på taket er en opplevelse i seg selv.

Kleskoden er «dressy casual»; noe som betyr pene klær, og vær ekstra oppmerksom på skoene dine. Kleskoden passer stemningen her, ettersom det er ganske eksklusivt. I løpet av hverdagene kan man ofte sitte på en av sofaene med en enkel cocktail til $15 eller en øl til $10, men i helgene må man bestille en hel flaske for å få et sete. Flasken må være minst $250 (pluss tax skatt og tips) og burde ikke deles med flere enn fire personer. Inngang er alltid gratis.

For utenom det faktum at det er billigere å gå ut på hverdager, så er det også mye enklere å komme inn uten å måtte stå i lange køer. Har du likevel lyst til å gå ut i en helg? Da burde du prøve å ankomme før kl. 23:00, da slipper du nemlig de lengste køene. Ta alltid med deg passet ditt! Dette må du bruke som legitimasjon. Norske bankkort eller førerkort blir ikke akseptert.

TAO Downtown

I nærheten finner du også TAO Downtown, en luksuriøs restaurant og klubb. Dette stedet består av flere rom hvor du kan spise, drikke og feste. I midten av restauranten står det en enorm statue av gudinnen Quan Yin, som er plassert på toppen av en dam med koi-fisker og som ofte skifter farge på grunn av ulike lys-projeksjoner. Musikken i TAO er veldig høy, så ikke dra hit for en romantisk middag. Forbered deg på en høy regning og en super kveld! Kanskje får du til og med øye på en kjendis her og der.

Utelivet i Meatpacking District - TAO Downtown

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt