Veganske restauranter i New York

Veganske restauranter i New York

Veganske restauranter i New York øker i antall og popularitet, akkurat som i andre byer rundt om i verden. Helsebevisste Newyorkere hoppet naturligvis raskt på den plantebaserte trenden, og vegansk mat er nå mulig å finne over hele byen! Mange New York restauranter tilbyr veganske retter, ofte er de tydelig merket i menyen. Noen retter kan endres ved etterspørsel for å passe din diett. Du finner også mange 100% veganske restauranter i New York, og jeg har oppsummert de i dette innlegget.

Contents

Vegansk bespisning

Mulighetene er nesten uendelige med de mange restaurantene i New York! Enten du er på utkikk etter veganiserte amerikanske klassikere, som pizza og mac n cheese, eller high-end servering, så finnes det veganske restauranter i New York for deg! Her har jeg et bredt utvalg av restauranter som passer for enhver smak og budsjett.

P.S. Kitchen

Med beliggenhet i Theater District er P.S. Kitchen et ideelt sted å nyte middag før du skal på en Broadway-musikal. Denne veganske restauranten tilbyr både en super atmosfære og smakfull mat for å også imponere de som ikke er veganere. De har en ganske klassisk meny med retter som burgere, lasagne og Cæsarsalat, så de fleste finner noe de liker her. De serverer også veganske cocktails (og mocktails)! P.S. Kitchen er en sosial-forretning, forpliktet til å skape jobber for de marginaliserte i New York og donerer 100% av fortjenesten til bærekraftig veldedighetsarbeid.

Beyond Sushi

Kjeden av uformelle veganske restauranter i New York tilbyr fantastisk sushi med kreative og smakfulle smakskombinasjoner. Imidlertid går de (langt) utover sushi, som navnet også avslører. Dumplings, wraps, taco, burgere og så mye mer er også på menyen, så det finner virkelig noe her for alle og enhver. Beyond Sushi har flere restauranter på Manhattan.

Delice & Sarrasin

Delice & Sarrasin er en liten og koselig vegansk restaurant i hjertet av West Village. Den koselige, bistro-lignende restauranten har en ambisiøs meny med et bredt utvalg av klassiske franske retter. De spesialiserer i autentiske franske retter og pannekaker, som i plantebaserte versjoner fremhever de unike smakene av fransk mat. Et must for veganske foodies!

Screamer’s Pizzeria

Screamer’s Pizzeria har raskt blitt en fast vegansk favoritt i New York, og de driver nå to pizzeriaer i Brooklyn (Greenpoint og Crown Heights). De er 100% veganske og tilbyr pizza i individuelle stykker i tillegg til hele pizzaer til rimelige priser. Det finnes mange toppinger å velge mellom: alt fra vegansk ricotta og mozzarella til chorizo og pepperoni. Hva mer kan en pizzaelsker be om? Den eneste ulempen er at begge pizzeriaene bare har noen få bord og har en tendens til å være travle.

Avant Garden

I East Village ligger Avant garden, en av de få helt veganske restaurantene i New York som tilbyr «fine dining», og er en super plass for å feire en spesiell begivenhet. Denne eksklusive restauranten serverer velsmakende moderne mat, og vil imponere selv de som er skeptiske til vegansk mat. Menyen består av sesongbaserte, veggiesentriske retter med rike smaker. Avant Garden er en liten og populær restaurant, så bestill bord på forhånd.

Vegansk is og bakevarer

Det er ikke bare veganske og vegetariske restauranter i New York som frister med plantebasert mat. Byen tilbyr mange muligheter for å nyte deilig vegansk snacks, eller for en kaffepause.

Van Leeuwen Ice Cream

Ser du etter søtaker? Da burde du besøke en av butikkene til Van Leeuwen Ice Cream. Bedriften ble opprettet i Brooklyn i 2008 og ble veldig fort populært. I dag finner du Van Leeuwen isbarer over hele New York City. Selv om de selger meieriprodukter, tilbyr de også mange veganske iskremsmaker. Du finner både klassiske og mer kreative, sesongmessige smaker samt veganske pålegg. Du kan også velge en vegansk sundae, iskremsandwich eller milkshake. Menyen viser de mange veganske alternativene, så det kan være det største problemet å avgjøre hvilken appetittvekkende godbit du skal kjøpe.

Happy Zoe Vegan Bakery

Som navnet tilsier er dette et vegansk bakeri, med beliggenhet i det sjarmerende og vegansk-vennlige nabolaget Greenpoint, Brooklyn. Det er en superplass for en kaffepayse med en godbit eller lunsj. Happy Zoe Vegan Bakery serverer så mange forskjellige søte og salte snacks – kaker, muffins, kaker, smultringer, smørbrød, burgere og mye mer – så her er det virkelig vanskelig å ta et valg!

Vegan Food Tour i New York

Vegan Food Tour i East Village er en super måte å utforske severdighetene og de kulinariske herlighetene i det koselige Manhattan-området. Under denne 2-mile (3,2 km) gårturen tar guiden deg med gjennom East Village og forteller deg alt om områdets rike historie. Underveis får du smake på minst fem veganske retter, både søte og salte. Hvor du stopper varier fra tur til tyre, men prøvesmakingen kan inneholde alt fra burgere og sushi til ost, sjokolade og iskrem – alt er selvfølgelig vegansk. Og hvem vet? Kanskje du finner din favoritt for vegansk mat i New York under denne turen!

Bestill Vegan Food Tour i East Village her

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt