Veterans Day i New York 2024

Veterans Day i New York

Veterans Day feires årlig på den 11. november. På denne dagen hedres alt militært personell som har tjenestegjort i de amerikanske væpnede styrkene under kriger. 11. november er dagen da våpenhvilen mellom de allierte nasjonene og Tyskland ble undertegnet i 1918. I New York feires denne dagen med flere aktiviteter. Hva kan du gjøre i New York på Veterans Day?

Contents

Hva kan du forvente på Veterans Day?

På veterandagen arrangeres landets største veterandagsparade, omdøpt til America’s Parade, i New York. Veterans Day Parade har blitt arrangert hvert år siden den ble arrangert første gang i 1929, og mer enn 20 000 mennesker deltar hvert år. Paraden begynner kl. 9.30 om morgenen. Kl. 11.00 er det to minutters stillhet til minne om slutten på første verdenskrig.

Hva kan du gjøre på Veterans Day?

Det kan være artig å se på America’s Parade. Amerikanere over hele nasjonen er med på å hedre det amerikanske militærets tjeneste. Det organiseres parader samt andre seremonier og arrangementer. Før paraden begynner er det en seremoni med en kransenedleggelse i Madison Square Park kl. 08:00, som inkluderer borgermesteren og andre personer i ledende kommunale stillinger. Dagens største arrangement, nemlig paraden, begynner kl. 09:30 og går langs Fifth Avenue fra 26th Street og 48th Street.

Det kan også være interessant å avlegge et besøk til Intrepid Museum, ettersom museet står i stil til dagens tema: det amerikanske militæret. Store skip pleier å legge seg til ved siden av Intrepid allerede et par dager før Veterans Day. Disse massive skipene imponerer både barn og voksne.

I tillegg til å besøke Intrepid så kan det være en idé å dra til Grant’s Tomb på Upper West Side. Shopping-entusiaster kan benytte anledningen til å handle på store butikksalg. Byens største varemagasin og butikkjeder arrangerer alltid Veteran’s Day-salg på alt fra klær til møbler og elektronikk.

Veterans Day i New York - Grants Tomb Veterans Day i New York - Intrepid Museum

Hvorfor kalles det Veterans Day?

Dagen ble originalt kalt for «Armistice Day» som betyr våpenhvile. Denne dagen ble dedikert til de veteranene som avla tjeneste under første verdenskrig. Senere ble det også bestemt at den skulle inkludere veteraner fra andre verdenskrig og Koreakrigen. Kongressen mottok en forespørsel om å endre navnet fra «Armistice» til «Veterans», og på 1. juni i 1954 ble dette vedtatt. Dermed ble 11. november i 1954 den første Veterans Day som hedret alle amerikanske veteraner, uansett hvor de avla tjeneste og når de gjorde det.

Hva er Veterans Day?

Veterans Day er en dag til hyllest for alle kvinner og menn som har gitt tjeneste i det amerikanske militæret under krig, særlig de overlevende veteranene. Les mer her.

Når er Veterans Day?

Veterans Day faller hvert år på den 11. november. Under første verdenskrig, kl. 11:00 på den 11. november i 1918, ble våpenhvilen mellom Tyskland og de allierte nasjoner signert.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt