Whitney Museum of American Art i New York

Kjøp billetter nå
The Whitney Museum i New York

Whitney Museum of American Art i New York, også kjent som The Whitney, er et Manhattan-museum som fokuserer på moderne Amerikansk kunst. Med en samling fra det 20. og 21. århundre og er et must for alle som elsker moderne kunst. Museet har fått navnet sitt etter grunnleggeren, Gertrude Vanderbilt Whitney, familiemedlem av den velkjente familien Vanderbilt. Hun grunnla museet i 1931 med den idéen at det skulle fungere som en plattform for nye amerikanske kunstnere, og fremfor alt de kunstnerne med nyskapende idéer som ikke kunne vises frem noe annet sted.

Kjøp billettene dine til Whitney Museum her

Contents

Amerikansk kunst i New York

Whitney Museum har en stor permanent kunstsamling. Den består av 25 000 kunstverk fra over 3600 kunstnere. Samlingen gir deg en idé over innflytelsen av amerikansk kunst siden 1900. Her finner du malerier, skulpturer, tegninger, print, filmer, fotografi, installasjonskunst og mediekunst. I tillegg til den permanente samlingen har museet forskjellige interessante midlertidige utstillinger. En av museets mest inspirerende utstillinger var den med kunstverkene av Jeff Koons. Noen av Koons kunstverk er nå del av den permanente utstillingen på The Whitney.

Whitney Museum in New York Jasper Johns Flag Whitney Museum in New york Thomas Downing Five

Besøk The Whitney i Meatpacking District

Fra 1966 til 2014 lå Whitney Museum på Madison Avenue i Upper East Side. I mai 2015 ble museet forflyttet for fjerde gang. Det nye museumsbygget ligger mellom High Line Park og Hudson-elven, begge som kan sees fra museet. Den flotte bygningen ble designet av arkitekten Renzo Piano. På Whitney Museum finnes det et galleri i lobbyen (som er gratis å besøke). I første og andre etasje kan du beundre den permanente samlingen. I toppetasjen finnes det et område for midlertidige utstillinger. I tillegg til utstillinger innendørs så har museets beliggenhet i Gansevoort Street også flere utendørs områder og terrasser. Noen av disse har utrolig utsikt over High Line Park.

Whitney Museum of American Art i New York - Utstilling Whitney Museum of American Art i New York - Trapp

Bygningen har et stort galleri; det er faktisk New York Citys største galleri uten søyler. Dette enorme utstillingsrommet måler nesten 1700 m2 og dette må sees av enhver museum-entusiast. I den nederste etasjen finner man en museumsbutikk for suvenirer, samt en restaurant. Blir du kanskje litt sulten mens du beundrer kunstverkene i andre etasje? Da kan du også besøke kaféen i toppetasjen!

Erics tips: Museet ligger i Meatpacking District. Du kan kombinere et museumsbesøk med en hyggelig spasertur gjennom High Line Park eller parken på stolper i Hudson, Little Island. Jeg liker også å dra til Chelsea Market, som er et stort innendørs marked med et stort utvalg av forskjellig spisesteder og varierende mat. I helgene holder museet åpent litt lenger, da er det roligere og du kan ta deg en noe godt å drikke på takterrassen.

Whitney Museum of American Art i New York - Plaza Whitney Museum of American Art i New York - Meatpacking District

Praktisk informasjon

Etter bestilling kommer du til å bli tilsendt en kupong som du kan printe ut og bytte mot en billett på museet. Du kan også vise frem kupongen på mobilen din for å få utlevert billetten.

  • Beliggenhet: 99 Gansevoort Street
  • Åpningstider:
    • Museet er åpent fra onsdager til mandager
    • Stengt på tirsdager, samt offentlige helligdager

Kjøp billettene dine til Whitney Museum her

Tips: Kjøp et New York Pass for inkludert inngang til museet.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt