Little Island i New York

Little Island i New York

Little Island i New York er en park bygget på stolper i Hudson River. Little Island ligger i Chelsea og utgjør en del av Pier 55. Den består av 280 betongstolper med en blusset topp som har blitt en bypark. Parken er del av Hudson River Park på vestsiden av Manhattan og ser veldig futuristisk ut. Du når denne grønne oasen ved hjelp av to gangbroer, North Bridge og South Bridge, med beliggenhet på Hudson River Greenway.

Little Island på Pier 55

Fra avstand ser selvfølgelig Little Island litt spesiell ut. Når du besøker den er det «bare» en park, men den er veldig vakker! Hvis du tar en tur hit, møter du ikke færre enn 35 trær, 65 busker og noen få hundre andre planter. Dette betyr at det kan kalles en grønn oase på Hudson. Det er turstier som fører til de høyeste punktene på øya, med vakker utsikt over Manhattan, New Jersey og Hudson River.

Ikke glem å se etter en bue som fører til den «hemmelige hagen». Denne hagen er full av alle slags hvite blomster. Vil du ta en pause? Det er tre gressområder på Little Island hvor du kan nyte solen og kanskje ha en piknik. I parken finnes det også toaletter som er gratis å benytte seg av, og ligger i en grotte-lignende miljø. Ikke bare er det beleilig, men også et morsomt besøk.

Little Island i New York - Park på stolper Little Island i New York - Grønn oase

Opprinnelsen av Little Island

Ideen om Little island i New York startet i 2012, og er et prosjekt av millionær Barry Diller og hans kone, motedesigner Diane von Furstenberg. Designet kommer fra den kjente engelske designeren Thomas Heatherwick som også designet Vessel. Parkens bølgete design er inspirert av et løv som flyter på vann. Konstruksjonen av øya startet i 2017 og sto ferdig i 2021.

Arrangementer på Little Island i New York

Det finnes to scener i parken. Det er et amfiteater med 700 seter som heter The Amph, for teater-, musikk- og danseforestillinger. Og i den hemmelige hagen er det mindre teater som heter The Glade. Her opptrer alle slags artister, fra band til gatemusikanter.

Besøke Little Island

Little Island ligger langs Hudson River Greenway, i et område hvor vanligvis syklister, turgåere og skatere ville passere. Dette er en ikke en plass det vanligvis er mye turister og det er derfor ikke så travelt i umiddelbar nærhet. Parken, sammen med Gansevoort Peninsula, gir en ny energi til området.

Det finnes en rekke andre attraksjoner i nærheten som du kan kombinere med Little Island. Stemningsfulle Meatpacking District ligger i nærhetene, i tillegg til Whitney Museum. Om du ønsker å bytte ut betongen i Midtown med tre og planter, start med å spasere på High Line, og avslutt deretter med å slå deg ned på en av Little Islands plener.

Erics tips: «Når du utforsker nabolagene og attraksjonene rundt Little Island er denne parken perfekt for å hvile seg. Du kan få tak i fersk lunsj på Chelsea Market som ligger i nærheten, for å så gå til parken for en piknik. På fine dager kan du nyte solen på en av plenene og når det varm kan du føle på den friske brisen fra elva.»

Little Island i New York - Hele øya

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt