Hudson Yards i New York

Hudson Yards i New York

Hudson Yards i New York ligger på den vestlige siden av Midtown Manhattan, mellom 30th og 43rd Street. Hudson Yards består for det meste av skyskrapere som brukes som boliger og delvis som kontorlokaler. Mellom bygningene er det anlagt flere byparker, blant annet berømte High Line. I tillegg finner du en rekke attraksjoner som er verdt et besøk!

Contents

Hudson Yards i New York

Hudson Yards i New York er Manhattans nyeste nabolag. Byggearbeidet ble påbegynt i slutten av 2012, og den første delen åpnet i begynnelsen av 2019. Hudson Yards byr på en rekke ulike severdigheter og aktiviteter som alle ligger i nærheten av hverandre og er lett tilgjengelig med subway-linje 7. Takket være det store utvalget finnes det noe for enhver smak. Hudson Yards er verdt et besøk, selv om du bare trenger å gå på toalettet.

Ting å gjøre i Hudson Yards

Det er mye å se og gjøre i Hudson Yards. Her ligger et av New Yorks observasjonsdekk, og du finner berømte High Line Park. Vessel og andre imponerende strukturer gir også området en spesiell karakter.

Edge Observation Deck

Edge Hudson Yards Observation Deck er et imponerende observasjonsdekk lokalisert i 100. etasje på skyskraperen 30 Hudson Yards. Edge Observation Deck er en utendørs plattform som stikker ut fra den 335 meter høye bygningen, hvor du får en helt ny utsikt over Manhattan. Du vil bli forbløffet av utsikten det skrånende vinduene og gulvet av glass gir.

Hudson Yards i New York - Vessel Hudson Yards i New York - Edge Observation Deck

City Climb at Edge

Daredevils kan bli med på City Climb at Edge i New York. Du vil klatre til spissen av 30 Hudson Yards, som ligger over Edge observasjonsdekk. Under Byklatringen går du, i sele, via en trapp på siden av bygget til en høyde på hele 365 meter. På toppen, len deg over kanten for å nyte utsikten over New York City og de omkringliggende statene. Vær forberedt på å føle at du er på en av de høyeste stedene i byen.

Bestill dine billetter til City Climb at Edge her

Hudson Yards Vessel

Vessel er et virkelig blikkfang, en struktur som består av 154 trapper og 80 plattformer, som minner om en bikube. Den ligger i hjertet av Hudson Yards, og du kan besøke bakkeplan gratis. Helt siden den offisielle åpningen, har Vessel vært en populær attraksjon som tiltrekker seg tusener av besøkende hver dag. Byggverket er omgitt av Public Square and Gardens. Sleng deg ned på en benk i byparken og ta inn Hudson Yards livlige atmosfære.

High line Park

High Line Park, parken på gamle forhøyede jernbanespor, ligger delvis i Hudson Yards. Her kan du avslutte eller starte spaserturen. Gå parallelt med 10th Avenue og nyt utsikten over New Yorks gater og slapp av på High Line.

Erics tips: «Du kan utforske dette området ved å bli med på «High Line Park – Hudson Yards» vandreturen du finner i appen min Eric’s New York. Åpne appen og trykk på «Vandreturer» for å finne ruten. I tillegg til Hudson Yards vil du også blant annet besøke Chelsea og Hell’s Kitchen.»

The Shops & Restaurants at Hudson Yards

I tillegg til de mange attraksjonene er Hudson Yards også et utmerket sted å spise og shoppe. På The Shops & Restaurants at Hudson Yards i New York kan shoppaholikere slå seg løs med litt såkalt «retail therapy» – kunsten å shoppe seg glad. Kjøpesenteret ligger mellom 10 Hudson Yards, 30 Hudson Yards og Vessel, og har 7 etasjer med butikker og spisesteder. The Shops & Restaurants at Hudson Yards ser kanskje luksuriøst ut, men her finner du også kjente merker som H&M, UNIQLO og Banana Republic. Du kan også kjøpe noe fra Shake Shack eller spise på en av de mange restaurantene.

Hudson Yards - The Shops & Restaurants Hudson Yards i New York - Mercado Little Spain

Mercado Little Spain

Mercado Little Spain finner du i underetasjen til The Shops & Restaurants. Dette er et innendørs spansk marked med alle slags spisesteder hvor du kan kjøpe mat og snacks, som spansk omelett, tapas, empanadaer og et utvalg spanske skinker og oster.

Bagels ved Russ & Daughters

Hvis du vil spise en ikonisk New York-bagel, er Russ & Daughters plassen å besøke. Butikken ligger flere steder i New York, blant annet i Hudson Yards. Bagelen med laks må du absolutt prøve!

Spis og drikk til en utsikt

I Hudson Yards er det flere alternativer for å nyte mat og drikke med en god utsikt. Ta turen til Electric Lemon, en takbar i Hudson Yards. Fra den utvendige baren har du en unik utsikt over Vessel. Eller ta heisen opp til Peak og spis et måltid med en utsikt over hele byen.

Hoteller i Hudson Yards

Hudson Yards er et relativt lite nabolag med mange kontorbygninger og det finnes derfor få alternativer for overnatting. Men det finnes hoteller i Hudson Yards hvor du kan bo luksuriøst. Som for eksempel ved Equinox Hotel New York. Her vil du ikke kunne bo for mindre enn 700 dollar per natt, men så får du også den ultimate komforten, inkludert filtrert luft og organiske madrasser. Alternativt kan du bestille et rom på Pendry Manhattan West for en annen luksuriøs opplevelse.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt