Hudson Yards i New York

Hudson Yards i New York

Hudson Yards i New York er Manhattans nyeste nabolag. Du finner det ved High Line Park, vest for Midtown Manhattan. Nord- og sørsiden avgrenses henholdsvis av 30th og 43rd Street og vest- og østsiden av West Side Highway og Eighth Avenue. De fleste severdighetene i Hudson Yards befinner seg i et mindre område som kun strekker seg over et par kvartaler. Hudson Yards består for det meste av skyskrapere, som er delvis bebodd, delvis kontorlokaler. Flere byparker har vokst frem mellom bygningene, i tillegg til noen andre attraksjoner som er verdt et besøk. Hvis du tar subwayen, er det nummer 7 du må ta. Dette toget stopper på den eneste subwaystasjonen i området: 34th Street – Hudson Yards Subway Station.

Hudson Yards Vessel

Vessel er et virkelig blikkfang, en struktur som består av 154 trapper og 80 plattformer, som minner om en bikube. Den ligger i hjertet av Hudson Yards og du kan bestille billetter til Hudson Yards Vessel via min hjemmeside. Helt siden den offisielle åpningen, har Vessel vært en populær attraksjon som tiltrekker seg tusener av besøkende hver dag. Byggverket er omgitt av Public Square and Gardens. Trenger du et pust i bakken etter å ha klatret opp alle trappene? Sleng deg ned på en benk i byparken og ta inn Hudson Yards livlige atmosfære.

Hudson Yards i New York - Vessel Hudson Yards i New York - Edge Observation Deck

Edge Observation Deck

Edge Hudson Yards Observation Deck er et imponerende observasjonsdekk lokalisert i 100. etasje på skyskraperen 30 Hudson Yards. Edge Observation Deck er en utendørs plattform som stikker ut fra den 335 meter høye bygningen, hvor du får en helt ny utsikt over Manhattan. Du vil bli forbløffet av utsikten det skrånende vinduene og gulvet av glass gir.

The Shops & Restaurants at Hudson Yards

På The Shops & Restaurants at Hudson Yards i New York kan shoppaholikere slå seg løs med litt såkalt «retail therapy» – kunsten å shoppe seg glad. Kjøpesenteret ligger mellom 10 Hudson Yards, 30 Hudson Yards og Vessel, og har 7 etasjer med butikker og spisesteder. The Shops & Restaurants at Hudson Yards ser kanskje luksuriøst ut, men her finner du også kjente merker som H&M, UNIQLO og Banana Republic.

Hudson Yards - The Shops & Restaurants Hudson Yards i New York - Mercado Little Spain

Mercado Little Spain

Når du har fått med deg alle severdighetene og butikkene i Hudson Yards, trenger du sannsynligvis en pause. Mercado Little Spain er den perfekte plassen for dette. Dette er et innendørs spansk marked med alle slags spisesteder hvor du kan kjøpe mat og snacks, som spansk omelett, empanadaer og et utvalg spanske skinker og oster.

The Shed

The Shed er et annet imponerende byggverk i Hudson Yards i New York, som best kan beskrives som et kultursenter. Her er det rom for original kunst fra alle slags disipliner, for alle slags folk. Ved The Shed organiseres det utstillinger så vel som diverse forestillinger og filmer som er åpne for publikum. Taket til The Shed kan flyttes på slik at bygningens form kan justeres i forhold til hva som står på programmet.

Snark Park

Snark Park består av to deler. Den ene delen er en butikk hvor du kan kjøpe merchandise og iskrem. Den andre delen er hvor det meste skjer. Her finner du installasjoner hvor du f.eks., kan gå gjennom en labyrint av betongsøyler. Disse installasjonene byttes ut tre ganger i året, så det er alltid noe nytt å se.

Erics tips: Jeg er virkelig begeistret for Hudson Yards. Her kan en komme for alle slags severdigheter og aktiviteter, og alle er like i nærheten av hverandre. Hvis du allerede har vært i New York tidligere og har fått med deg alle de kjente stedene, er Hudson Yards særlig verdt å besøke som byens nyeste hotspot. Takket være det varierte utvalget av tilgjengelige ting, er det noe for alle og enhver her.

Hudson Yards i New York - Snark Park Hudson Yards i New York - The Shed

Hoteller i Hudson Yards

Hudson Yards er et relativt lite nabolag med mange kontorbygninger og det finnes derfor få alternativer for overnatting. Men det finnes et hotell i Hudson Yards hvor du kan bo luksuriøst: Equinox Hotel New York. Her vil du ikke kune bo for mindre enn fire til fem hundre dollar per natt, men så får du også den ultimate komforten, inkludert filtrert luft og organiske madrasser.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter