Rockefeller Center i New York

Rockefeller Center i New York

Rockefeller Center består av en gruppe med 19 handelsbygg som ligger mellom 48th og 51st Street i Midtown Manhattan. Top of the Rock Observation Deck (utsiktspunktet ved Rockefeller) er en av de største turistattraksjonene i New York og ligger på toppen av Comcast-bygningen ved Rockefeller Center. NBC Television Network og Radio City Music Hall er også en del av Rockefeller Center.

Rockefeller Center Tour

I løpet av denne turen vil du lære mer om den Rockefeller Centers rikholdige historie og arkitektur. En profesjonell historiker tar deg med til de viktigste bygningene, hagene og rommene i komplekset. Turen varer omtrent en time, og gir deg muligheten til å se Rockefeller Center fra et helt nytt perspektiv.
Bestill Rockefeller Center Tour her

Historien til Rockefeller Center

Rockefeller Center og utkikkstårnet var en gave fra John D. Rockefeller til Manhattan. Ved å bygge Rockefeller Center ønsket han å lage en plass hvor både beboere og besøkende i New York kunne beundre byen. Rockefeller Center har hatt mange opp- og nedturer siden bygningen ble bygget ferdig i 1933.

Skøytebanen ved Rockefeller Center åpnet for første gang i 1936. Til å begynne med var det meningen at det bare skulle være en midlertidig skøytebane for å tiltrekke folkemengder, men det ble etterhvert et årlig arrangement. Opptil 150 mennesker kan bruke skøytebanen samtidig.

Rockefeller Center i New York - Skøytebane Rockefeller Center i New York - Terrasse

Opp- og nedturer

1940-tallet var gode år for Rockefeller Center; mer enn 90% av handelsbygningene var utleid. Rockefeller Center hadde en tøff periode i 1970 under den økonomiske krisen og mange av bygningene ble stående ledig. Det var ikke før i 1980-årene at Rockefeller Center gjorde et comeback samtidig som handelsmarkedet blomstret og folk kunne bli aksjonærer. I tillegg ble Rainbow Rom i 65. etasje gjenåpnet etter en oppussing på hele 20 millioner dollar, og Frank Sinatras fem forestillinger ved Radio City Music Hall på 90-tallet ble utsolgt! Etter enda en nedtur på 90-tallet ble det funnet nye investorer og takket være disse ble undergrunns subway-stasjonen pusset opp.

Rockefeller Center i New York - Top of the Rock Rockefeller Center i New York - Bar SixtyFive

Gjenåpning av Top of the Rock

Fra 2000 har det vært fullt fokus på å gjenskape John D. Rockefellers originale tanke bak Rockefeller Center; nemlig «å skape et sted hvor beboere og besøkende i New York kan beundre byen han elsket». Etter å ha vært under oppussing i nesten 20 år ble Top of the Rock Observation Deck åpnet opp igjen for offentligheten. Utkikkstårnet holdt stengt fra 1986 frem til 2005, hovedsakelig på grunn av store renovasjonsprosjekter andre steder i bygningen. Etter dette fikk Rockefeller Center en hel del økonomiske problemer, men i november 2005 var Top of the Rock endelig ferdig renovert og ble gjenåpnet. Severdigheten tiltrekker seg over 2,5 millioner besøkende hvert år.

Rainbow Room Restaurant

Rainbow Room er en restaurant og et arrangement-rom som gjenåpnet i september 2014 etter en lang periode med renovasjoner. Dette stedet er veldig fancy, men hva kan du ellers forvente av et sted med beliggenhet i 65. etasje på Rockefeller Center i New York City? Hvis du ønsker å spise på denne restauranten burde du selvfølgelig spørre om et bord ved vinduet!

Bar SixtyFive

Bar SixtyFive er, akkurat som Rainbow Room, å finne i 65. etasje på Rockefeller Center. Her serveres cocktails og fingermat. Om du ser etter noe å gjøre som er litt eksklusivt, er dette definitivt verdt et besøk. Dra hit, f.eks., før eller etter et show i Radio City Music Hall eller på Broadway. Dessuten kan du nyte en vakker utsikt over Central Park og byen fra Bar SixtyFive. Likevel får du ikke samme 360 graders panoramautsikten som fra Top of the Rock, og om vinteren kan du ikke gå ut. Bar SixtyFive er litt enklere å komme inn på enn Rainbow Room, men det forventes at du kler deg pent. Flip-flops, joggesko, sportsklær. jeans eller kortbukser og opprevne bukser er ikke tillatt. En cocktail koster rundt $20.

NBC Studios

NBC (National Broadcasting Company) flyttet til Rockefeller Center i 1933. Takket være studioene kunne det amerikanske folket glede seg over mange TV-show, slik som blant annet Today Show og Saturday Night Live. Da NBC byttet fra radio til TV trengte de over 241 mil med kabler og ledninger. I 1994 begynte Today Show å sendes på gatenivå.

Rockefeller Center i New York - NBC

Rockefeller Center i New York - Comcast-bygningen

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter