Rockefeller Center i New York

Rockefeller Center i New York

Rockefeller Center i New York er et pulserende knutepunkt der næringsliv og underholdning møtes i et kompleks bestående av 19 bygninger. Top of the Rock, en skøytebane, Radio City Music Hall og NBC Studios – alt dette er en del av Rockefeller Center!

Rockefeller Center i New York

John D. Rockefeller Jr. hadde en idé om en by midt i byen. Han startet konstruksjonen av flere bygninger mellom 48th og 51st Street i Midtown Manhattan i 1931. Han ga området navnet Rockefeller Center, men også kjent som Rockefeller Plaza. I dag består komplekset av 19 bygninger som inkluderer flere lanemerker i New York. Som for eksempel Rainbow Room hvor du kan skue over hele byen fra. Lokalet er kun tilgjengelig for private arrangementer.

Top of the Rock

På 30 Rockefeller Plaza finner du Top of the Rock. Et observasjonsdekk i 70. etasje med utsikt over Empire State Building, Central Park samt alle bygningene rundt. Med billetter til Top of the Rock kan du ta heisen til toppen og beundre utsikten.

Radio City Music Hall

Det arrangeres arrangementer gjennom hele året ved Radio City Music Hall, et teater og en konserthall. Det er verdens største innendørs teatersal med plass til 5900 personer. På grunn av måten den er bygget på, er lydkvaliteten svært god uansett hvor du sitter. Mange kjente artister opptrer på Radio City.

Rockefeller Center i New York - Top of the Rock Rockefeller Center i New York - Radio City Music Hall

Rockefeller Plaza

Rockefeller Plaza ligger i hjertet av Rockefeller Center og du finner torget mellom 49th og 50th Street. Torget er også kjent som Channel Gardens. På vinteren ligger det en skøytebane her, og på sommeren en rulleskøytebane. Mange forretningsfolk samles her i pausene sine for å spise lunsj utendørs.

NBC Studios

Siden 90-tallet har en rekke programmer og show for NBC blitt spilt inn på Rockefeller Center. Blant annet Tonight Show with Jimmy Fallon og Saturday Night Live, som du må bestille billetter til på forhånd. Uten å måtte reservere billett kan du se innspillingen av Today Show om morgenen på Rockefeller Plaza.

Rockefeller Center i New York - NBC

Jul på Rockefeller Center

Rockefeller Center er vakkert pyntet i julen, noe som gjør det til et magisk sted å besøke på denne tiden av året.

Rockefeller-juletreet

Rockefeller-juletreet er et ikon for julesesongen i New York! Hvert år arrangeres Rockefeller Center Christmas Tree Lighting Ceremony her, hvor 50 000 LED-lys tennes under et fantastisk show.

Gå på skøyter

Under juletreet finner du en skøytebane. Ta på deg skøytene og gå ut på den ikoniske isen for en magisk opplevelse. Det er mulig å gå på skøyter på Rockefeller Center fra november til mars.

Christmas Spectacular

Radio City Music Hall er vertskap for det årlige, ikoniske juleshowet i New York: Radio City Christmas Spectacular. Se Rockettes, en berømt dansetrupp, utføre en fantastisk rutine i perfekt synkronisering! Det er et show du aldri vil glemme!

Rockefeller Center i New York - Skøytebane Rockefeller Center i New York - Terrasse

Ting å gjøre på Rockefeller Center

Da Rockefeller Center er et så stort komplex er det mye å gjøre her. Som nevnt tidligere kan du besøke Observasjonsdekket Top of the Rock, men det er mer å gjøre enn bare det.

Under 30 Rock

Under 30 Rockefeller Plaza kan du (gjenn)oppdage Under 30 Rock. Det finnes dusinvis av nye restauranter og takeaway-steder i området som ble renovert i 2023. Her kan du slå deg ned og spise eller ta med deg noe i farten, for eksempel en New York-bagel, et pizzastykke eller en salat. Under 30 Rock er supert å kombinere med et besøk på Rockefeller Center, både på dag- og kveldstid.

Butikker på Rockefeller Center

Rundt Rockefeller Center finner du en rekke butikker, blant annet lekebutikker som FAO Schwarz og LEGO Store, The Shop at NBC Studios med varer fra ulike NBC-produksjoner, og det finnes enda flere butikker inne under selve bygningene.

Erics tips: «Under bygningene kan du spasere til mange butikker og spisesteder samt metroen. Det er som en liten underjordisk by! Jeg ble godt kjent med alle korridorene fordi sønnens barnehage holdt til her. Det er ideelt når det regner ute, for da kan du gå flere kvartaler og holde deg tørr.»

Guidet turer på Rockefeller Center

Det er flere turer du kan delta på for å lære mer om Rockefeller Center og bygningene. Hvis du er interessert i historien og arkitekturen til komplekset kan du velge Rockefeller Center Tour. Under Stage Door Tour får du et større innblikk bak scenene ved Radio City Music Hall, den berømte hallen, møte en av Rockettes samt steder du aldri ville fått muligheten til å besøke.

Hvis du elsker amerikansk TV og er nysgjerrig på hvordan det hele fungerer, kan du få et innblikk i studioene og programmene bak kulissene på NBC Studio Tour.

Hoteller rundt Rockefeller Center

Det finnes flere hoteller rundt Rockefeller Center du kan bo på. Fra The Jewel Hotel får du en utsikt over Rockefeller Plaza så du kan beundre juledekorasjonene i høytiden. Andre nærliggende alternativer inkluder DoubleTree by Hilton New York Midtown Fifth Ave og New York Hilton Midtown. Eller bo på Lotte New York Palace.

Rockefeller Center i New York - Comcast-bygningen

Kan du besøke toppen av Rockefeller Center?

Ja, observasjonsdekket på Rockefeller Center heter Top of the Rock. Les mer her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt