Rockefeller Center i New York

Rockefeller Center i New York

Rockefeller Center består av en gruppe med 19 handelsbygg som ligger mellom 48th og 51st Street i Midtown Manhattan. Top of the Rock Observation Deck (utsiktspunktet ved Rockefeller) er en av de største turistattraksjonene i New York og ligger på toppen av Comcast-bygningen ved Rockefeller Center. NBC Television Network og Radio City Music Hall er også en del av Rockefeller Center.

Contents

Rockefeller Center Tour

I løpet av denne turen vil du lære mer om den Rockefeller Centers rikholdige historie og arkitektur. En profesjonell historiker tar deg med til de viktigste bygningene, hagene og rommene i komplekset. Turen varer omtrent en time, og gir deg muligheten til å se Rockefeller Center fra et helt nytt perspektiv.
Bestill Rockefeller Center Tour her

Historien til Rockefeller Center

Rockefeller Center og utkikkstårnet var en gave fra John D. Rockefeller til Manhattan. Ved å bygge Rockefeller Center ønsket han å lage en plass hvor både beboere og besøkende i New York kunne beundre byen. Rockefeller Center har hatt mange opp- og nedturer siden bygningen ble bygget ferdig i 1933.

Juletreet på Rockefeller er et ikonisk symbol for høytiden i New York City. Tradisjonen bak lystenningen av treet startet i 1933 når arbeidere ved Rockefeller Center bestemte seg for å pryde senterets gårdsplass med en 20 fots balsamgran. Hvert år siden den gang har Rockefeller Center Christmas Tree Lighting vokst i størrelse og popularitet.

Skøytebanen ved Rockefeller Center åpnet for første gang i 1936. Til å begynne med var det meningen at det bare skulle være en midlertidig skøytebane for å tiltrekke folkemengder, men det ble etterhvert et årlig arrangement. Opptil 150 mennesker kan bruke skøytebanen samtidig.

Rockefeller Center i New York - Skøytebane Rockefeller Center i New York - Terrasse

Opp- og nedturer

1940-tallet var gode år for Rockefeller Center; mer enn 90% av handelsbygningene var utleid. Rockefeller Center hadde en tøff periode i 1970 under den økonomiske krisen og mange av bygningene ble stående ledig. Det var ikke før i 1980-årene at Rockefeller Center gjorde et comeback samtidig som handelsmarkedet blomstret og folk kunne bli aksjonærer. I tillegg ble Rainbow Rom i 65. etasje gjenåpnet etter en oppussing på hele 20 millioner dollar, og Frank Sinatras fem forestillinger ved Radio City Music Hall på 90-tallet ble utsolgt! Etter enda en nedtur på 90-tallet ble det funnet nye investorer og takket være disse ble undergrunns subway-stasjonen pusset opp.

Rockefeller Center i New York - Top of the Rock Rockefeller Center i New York - Radio City Music Hall

Gjenåpning av Top of the Rock

Fra 2000 har det vært fullt fokus på å gjenskape John D. Rockefellers originale tanke bak Rockefeller Center; nemlig «å skape et sted hvor beboere og besøkende i New York kan beundre byen han elsket». Etter å ha vært under oppussing i nesten 20 år ble Top of the Rock Observation Deck åpnet opp igjen for offentligheten. Utkikkstårnet holdt stengt fra 1986 frem til 2005, hovedsakelig på grunn av store renovasjonsprosjekter andre steder i bygningen. Etter dette fikk Rockefeller Center en hel del økonomiske problemer, men i november 2005 var Top of the Rock endelig ferdig renovert og ble gjenåpnet. Severdigheten tiltrekker seg over 2,5 millioner besøkende hvert år.

Rainbow Room Restaurant

Rainbow Room er en legendarisk restaurant og et arrangement-rom som har gjennomgått lange renovasjoner over årene. Siden åpningen i 1934 har Rainbow Room vært vertskap for noen av verdens mest kjente kjendiser, musikere, politikere og forretningsfolk. Dette stedet er veldig fancy, men hva kan du ellers forvente av et sted med beliggenhet i 65. etasje på Rockefeller Center i New York City? Nå for tiden er restauranten og baren i samme etasje kun åpen for private arrangementer og spesielle begivenheter.

NBC Studios

NBC (National Broadcasting Company) flyttet til Rockefeller Center i 1933. Takket være studioene kunne det amerikanske folket glede seg over mange TV-show, slik som blant annet Today Show og Saturday Night Live. Da NBC byttet fra radio til TV trengte de over 241 mil med kabler og ledninger. I 1994 begynte Today Show å sendes på gatenivå.

Rockefeller Center i New York - NBC

Rockefeller Center i New York - Comcast-bygningen

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt