Bryant Park i New York

Bryant Park i New York

Bryant Park i New York er Midtown Manhattans grønne lunger. Parken huser blant annet New York Public Library samt mange andre interessante aktiviteter og arrangementer, som en skøytebane på vinteren. Bryant Park ligger mellom Fifth og Sixth Avenue på 42nd Street, kun noen få minutters gange fra Times Square.

Parken er et populært sted å ta en pause fra byens kjas og mas, og her samles lokalbefolkningen til lunsj eller etter jobb. Det arrangeres alle slags aktiviteter, så det er alltid noe å gjøre i Bryant Park!

Contents

Bryant Park i New York

Når du er i New York er du nødt til å stikke innom Bryant Park på et tidspunkt. Det er kun noen få kvartal fra Times Square, som gjør parken veldig sentral. Hop-on-hop-off-bussen stopper også her.

Mange folk samles i Bryant Park for lunsj eller etter jobb for å ta en matbit eller noe å drikke. Folk har piknik på plenen, som er et stort gressområde midt i parken. Det er alltid noe som skjer her, som gjør det veldig til en veldig hyggelig og livlig park. Når du shopper på Fifth Avenue er Bryant Park den perfekte plassen å ta en pause.

Public Library

Bryant Park er kjent for å huse New York Public Library. Denne klassiske bygningen åpnet dørene i 1911 og har imponerende korridorer, trapper og saler. Du kan besøke utstillingen «Treasures», spasere gjennom korridorene og se bygningens vakre arkitektur.

Bryant Park i New York - Public Library Bryant Park i New York - Offentlig toalett

Gratis toaletter

Det er alltid nyttig å vite hvor du finner et toalett i New York! Bryant Park har en av New Yorks mest kjente toaletter, og de er gratis. Du blir møtt av ferske blomster, klassisk musikk og personale som holder toalettene rene.

Mat og drikke i Bryant Park

Bryant Park er en super plass å slappe av under turen din til New York. Du kan kjøpe noe å spise og nyte maten på ett av de mange bordene, eller på den store plenen.

Erics tips: «På 6th Avenue finner du matbutikken Whole Foods. Denne butikken har en avdeling med alle slags ferdigretter, men du kan også sette sammen din egen lunsj. Så kan du ta med deg maten ut i parken og nyte den der.»

Parken har også en rekke kiosker der du kan kjøpe noe å spise. Det finnes en kaffebar der du kan kjøpe kaffe eller te, samt smørbrød og alle slags bakverk.

Hvis du foretrekker å spise på restaurant, har Bryant Park noe for deg! The Porch er en utendørsrestaurant som serverer amerikanske klassikere som burgere, pretzels og mac & cheese. Mer eksklusive alternativer er Bryant Park Grill og Bryant Park Cafe, som du finner ved siden av Public Library.

Bryant Park i New York - Stemning Bryant Park i New York - Yoga

Sommer i Bryant Park

Bryant Park er veldig hyggelig de varme sommermånedene. I tillegg til den naturlig rolige stemningen i parken, arrangeres det også aktiviteter om sommeren som gjør den enda mer avslappende. For eksempel er gratis yoga-, Tai Chi- og danseklasser tilgjengelig, og du kan også gå på en av filmkveldene eller se en fremføring av Broadway-sanger.

Broadway i Bryant Park

Under dette gratis arrangementet kan du se skuespillere fra Broadway fremføre hits fra de mest berømte Broadway-musikalene. Det arrangeres rundt lunsjtid, så kjøp en matbit før showet og nyt en underholdende lunsjpause på den store plenen!

2024-kalenderen ser slik ut:

Ikke kunngjort enda.

Filmkveld i Bryant Park

Besøk Bryant Park Movie Night på Mandagskvelder. Plenen transformeres til en stor utendørs kino der mange lokale tar med pledd og snacks for å se en film. Møt opp i god tid for å forsikre deg plass.

2024-kalenderen ser slik ut:

  • 10. juni: Forrest Gump
  • 17. juni: The Talented Mr. Ripley
  • 24. juni: Boomerang
  • 1. juli: Gladiator
  • 8. juli: Old School
  • 15. juli: Funny Face
  • 22. juli: Cinema Paradiso
  • 29. juli: How to Lose a Guy in 10 Days
  • 5. august: Arrival
  • 12. august: Titanic

Bryant Park i New York - Broadway Bryant Park i New York - Gratis film

Vinter i Bryant Park

Det er noe magisk med vinteren i Bryant Park. Det kan hende fontenen ved 6th Avenue er fullstendig frosset, eller så kan du ta på deg skøytene for å trosse isen, eller gjennomføre julehandelen på julemarkedet. Winter Village i Bryant Park er som et ekte «winter wonderland»!

Gå på skøyter i Bryant Park

Fra oktober til mars forvandles plenen til en skøytebane og du kan gå på skøyter i Bryant Park omringet av New Yorks skyskrapere. Det er gratis inngang til skøytebanen, og du kan leie skøyter der. Hvis du ikke liker å gå på skøyter, kan du kjøre radiobiler på isen i stedet (en del av banen er avsperret for dette).

Julemarkedet i Bryant Park

Hvis du reiser til New York i juletiden, må du bare besøke julemarkedet i Bryant Park! Fra oktober til januar arrangeres Winter Village, et marked med mer enn 125 boder. Her kan du finne alle slags gaver laget av lokale entreprenører og kunsthåndverkere, samt spise godsaker fra det store utvalget av matboder.

Bryant Park i New York - Skøytebane Bryant Park i New York - Winter Village

Hoteller rundt Bryant Park

Det er en rekke hoteller rundt Bryant Park. På motsatt side av parken finner du Bryant Park Hotel. Du kan bestille rom her med utsikt over det frodige grøntområdet. Ved siden av ligger Park Terrace Hotel som også ligger ved siden av parken, men som vender mot biblioteket. Rett overfor inngangen til biblioteket, på Fifth Avenue, ligger Andaz 5th Avenue.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt