Chinatown i New York

Chinatown i New York

Chinatown i New York er et flott nabolag å gå gjennom. Nå til dags ligger Chinatown mellom Broadway til vest og East Broadway til øst, og mellom Delancey Street og Chambers Street til nord og sør. Når du går rundt i dette området kommer det nesten til å virke som om du befinner deg i Kina!

Contents

Chinatowns historie på Manhattan

Kinesere slo seg ned i dette området allerede på 1850-tallet, men det var ikke før i 1965 når reglene for innvandring ble mindre strenge at store folkemengder flyttet hit. I dag bor det rundt 700 000 kinesere i New York. For utenom Chinatown bor mange av de i Flushing (i Queens), men Chinatown i Manhattan er fortsatt byens største kinesiske nabolag, samt det mest populære blant turister.

Utforsk Chinatown

Jeg har faktisk aldri vært i Kina, men jeg kan tenke meg at det er ganske likt som Chinatown: mat overalt på gatene (både natt og dag), store spann med fisk og butikker hvor du kan kjøpe miksturer for alle mulige ting. Det er også mulig å ta seg en massasje, prisen vil stå tydelig markert og ofte veldig lave. Du kommer bare til å høre kinesisk, selv McDonalds har oversatt skiltet sitt til kinesisk. Hop-on-hop-off-buss stopper her, men det er som regel ganske folksomt. Du kan besøke Museum of Chinese in America som ligger på 215 Centre Street. Jeg tok turen dit og selv om jeg bare gikk rundt i 30 minutter så synes jeg allikevel at det var verdt det.

Chinatown i New York - Butikker Chinatown i New York - Marked

En guidet tur gjennom Chinatown

Hvis du heller ønsker å gå gjennom Chinatown sammen med en profesjonell guide så er det er par turer som du kan velge mellom. Det er ingenting som stopper deg fra å spasere gjennom nabolaget på egenhånd, men en lokal guide kan alltid fortelle deg mer om områdets historie og viktige hendelser. Du kan bestille en privat guidet spasertur i New York eller bli med på en av turene nedenfor.

En guidet gåtur gjennom SoHo, Little Italy og Chinatown viser deg alle høydepunktene i området. Turen begynner på Spring Street i SoHo og utforsker disse områdene sammen med en lokal guide. Både førstegangsbesøkende og de som har reist mye kommer definitivt til å lære mye i løpet av denne turen. Du kommer til å bli overrasket over hvor mye du får sett i løpet av bare noen få timer og du kommer til få tatt noen flotte bilder av stedene som passeres.

Les mer om SoHo, Little Italy og Chinatown Walking Tour her

Hvis du er mer interessert i maten i Chinatown enn nabolagets historie så er Chinatown og Little Italy Food Tour midt i blinken for deg. Turen varer i tre timer og den tar deg først med til Little Italy, etterfulgt av prøvesmaking av kinesiske spesialiteter slik som dumplings og dim sum. Du kommer til å få utlevert et kart med alle turens stoppesteder tydelig markert, slik at du enkelt kan finne tilbake igjen til dine favorittsteder etter endt tur.

Les mer om Chinatown og Little Italy Food Tour her

Chinatown i New York - Gate Chinatown i New York - Typisk bygning

Mat og drikke i Chinatown

Selvfølgelig burde du nyte ekte kinesisk mat når du først befinner deg i Chinatown, men for kjempegod Dim Sum burde du gå til Golden Unicorn Restaurant som ligger på 18 East Broadway. Stedet er virkelig autentisk, med kinesisktalende servitører og kinesiske menyer. Du kan støte på en språkbarriere, men til syvende og sist klarer jeg alltid å få meg god mat. Dette er et favorittsted, også blant de kinesiske!

Chinatown i New York - Kinesiske skilt Chinatown i New York - Bygninger

Hoteller i Chinatown

Hvis du ønsker å bo i Chinatown og skal bestille et hotell her kan jeg anbefale Wyndham Garden Chinatown. To andre alternativer er NobleDEN Hotel og Hotel 50 Bowery.

Erics tips: Chinatown er supert å avlegge et besøk til i løpet av den tredje dagen din på en helgetur til New York. Gå gjennom nabolaget litt sent på morgenen og spis en herlig porsjon med Dim Sum til lunsj. Og på kveldstid? Dra til «Apothéke Cocktail Bar» som er en stilig men avslappet nattklubb på 9 Doyers Street. Dette er et godt alternativ til en klubb i Meatpacking District.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt