Fleet Week i New York 2024

Fleet Week i New York

Fleet Week i New York er en årlig tradisjon som fremmer U.S. Navy, Marine Corps og Coast Guard. Fleet Week er en ukes lang feiring som arrangeres i slutten av mai. Under Fleet Week legger mange store krigsfartøy seg til ved New York Passenger Ship Terminal (på Hudson-elven, vestsiden av Manhattan) og blitt liggende der i en ukes tid. Du kan beundre disse store skipene fra diverse brygger. Du kan også bli med på en guidet tur ombord på skipene. Du kan vinke til seilere, Marines og medlemmer av Coast Guard, i tillegg til å se militære øvelser og flystevner!

See here which ships you can visit for free in 2024

Contents

Hva kan du gjøre i løpet av Fleet Week?

Er du interessert i teknologiske innovasjoner, eller har du kanskje bare lyst til å beundre et imponerende stort militærskip på nært hold? Da burde du definitivt dra og besøke ett av disse skipene. Det er også en artig opplevelse for barn ettersom det er mye å gjøre ombord på båtene. Du kan også besøke Intrepid Museum i løpet av Fleet Week. Du er nødt til å kjøpe inngangsbillett for å besøke museet.

Fleet Week i New York - Intrepid Museum Fleet Week i New York - Store skip

Det arrangeres også en parade av skip for å markere den offisielle begynnelsen på Fleet Week. Paraden kommer til New York Harbor fra Verrazano-Narrows Bridge. Du kan se paraden av skip fra New York Harbor, Battery Park eller Hudson River Park på Manhattan.

Når er Fleet Week i New York?

Arrangementet varer i en uke og faller alltid på omtrent samme tid hver år. I 2024 holdes Fleet Week fra 22. mai til 28. mai. Båtene var tilgjengelige fra torsdag til tirsdag, fra kl. 08:00 til 17:00.

Fleet Week i New York - Poster Fleet Week i New York - Seilere

Historien bak Fleet Week

Den aller første Fleet Week ble organisert i 1935 som en del av California Pacific International Exposition. Dette var i tiden mellom første og andre verdenskrig, da president Roosevelt responderte til de globale konfliktene ved å styrke U.S. Navy, akkurat slik som Tyskland og Japan hadde gjort. Under den første Fleet Week i San Diego var det et stort oppmøte med militære skip og luftfartøy. Fleet Week ble for første gang arrangert i New York i 1982.

Memorial Day faller alltid på en dag i løpet av Fleet Week. Memorial Day er en dag som hedrer alle menn og kvinner som har avgitt tjeneste i det amerikanske militæret.

Erics tips: «Jeg anbefaler at du går til skipene tidlig på dagen, spesielt hvis du har lyst til å besøke ett av de. Køene kan bli veldig lange, og det kan hende at folk blir sendt vekk fra køene før den offisielle stengetiden til skipet. Det er ikke mulig å kjøpe mat ombord på båtene, men det er nok av steder å velge mellom på de forskjellige bryggene.»

Fleet Week i New York - Skip

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt