Memorial Day i New York 2025

Memorial Day i New York

Memorial Day er en dag til ære for kvinner og menn som har gitt sine liv under tjeneste i det amerikanske militæret. Dagen faller alltid på den siste mandagen i mai, så i 2025 er Memorial Day den 26. mai. Dagen markerer også den uoffisielle starten på sommersesongen, derfor er dagen både til refleksjon og til feiring. På Memorial Day arrangeres det forskjellige arrangementer i New York. Det er mange arrangementer i byen denne mandagen og helgen før, den såkalte Memorial Day Weekend.

Contents

Hva kan du gjøre på Memorial Day i New York?

Ettersom Memorial Day også markerer den offisielle starten på sommersesongen (sommersolverv er ikke før 20. juni) blir strendene gjenåpnet. Hvis du ønsker å utforske et av New Yorks aller mest unike steder, Governors Island, så kan du gjøre dette på Memorial Day og oppleve underholdning i form av live musikk og dans, samt annen underholdning for barn.

Mange newyorkere reiser fra byen og velger å besøke en av de større strendene utenfor byen. De tilbringer tid med familien og griller ute. Men det kan også være fint å bli værende i New York og utforske en av byens egne strender. Coney Island åpner opp på Memorial Day, og det gjør New York Aquarium (samme beliggenhet) også. Dette er et morsomt sted for hele familien. Hvis du fortsatt er på utkikk etter artige ting å gjøre på Coney Island, dra til Luna Park og ta en tur med den verdensberømte berg-og-dal-banen Cyclone!

Tips til Memorial Day

Føler du bare for å ta en spasertur ute i det (forhåpentligvis) varme været? Gå over Brooklyn Bridge, som også har bursdag denne helgen. En annen morsom New York tradisjon er Fleet Week; et årlig arrangement som varer i en uke, til ære for USAs Navy, Coast Guard og Marine Corps. Det kommer også til å være flyshow i luften og mange andre arrangementer. Har du lyst til å se mer? Ta turen bort til Intrepid Museum på Memorial Day for relaterte arrangementer.

Når er Memorial Day?

Memorial Day faller på den siste mandagen i mai, så datoen endres hvert år. I 2025 faller Memorial Day på den 26. mai.

Hvorfor kalles det Memorial Day?

Til å begynne med var Memorial Day en dag til ære for Union-soldatene som døde i den amerikanske borgerkrigen. Etter første verdenskrig ble helligdagen endret slik at den nå hedrer alle kvinner og menn som har dødd under tjeneste i militæret. Før andre verdenskrig var Memorial Day kjent som Decoration Day.

Hva kan du forvente på Memorial Day?

På Memorial Day velger mange å dra til kirkegårder og minnesmerker for å ære de tapte soldatene. Det amerikanske flagget blir hengt på halv mast.

Memorial Day blir i mindre og mindre grad feiret som en minnedag ettersom den også markerer begynnelsen på sommersesongen og kulturelle arrangementer. Mange velger å tilbringe denne dagen (samt helgen før) sammen med familien sin, og drar ofte på pikniker eller sportsarrangementer.

En tidligere regel fra moteverdenen proklamerte at det kun var lov å gå med hvitt fra Memorial Day og frem til Labor day. I disse dager er det bare et fåtall mennesker som fortsatt følger denne «regelen», og de fleste velger jo å gå kledd i hvitt når som helst på året.

Memorial Day i New York - Promenaden på Coney Island Memorial Day i New York - Governors Island

Hva er Memorial Day?

På Memorial Day hedres alle menn og kvinner som døde mens de tjenestegjorde i det amerikanske forsvaret. Les mer her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt