Første nyttårsdag i New York 01.01.2025

Første nyttårsdag i New York

Skal du tilbringe første nyttårsdag i New York? Da får du en god start på det nye året! Men hva er det egentlig å gjøre i New York på første nyttårsdag? Det er mange aktiviteter å velge mellom: innta frisk luft mens du går på skøyter (eller bli med på et nyttårsbad!), besøk et museum, spis en herlig brunch, eller nyt den utrolige utsikten fra Top of the Rock.

Contents

Nyttårsaften i New York

Mange går ut for å feire og feste, og det arrangeres mange forskjellige fester og aktiviteter på nyttårsaften i New York. De aller fleste har også fri på første nyttårsdag, så da kan de heldigvis hvile ut etter festlighetene på nyttårsaften. Etter at du har fått tilbake kreftene er det på tide å dra inn til byen! Sjekk kalenderen min for å se hva du kan gjøre på første nyttårsdag i New York, eller les videre for tips og forslag!

Hva kan man gjøre på første nyttårsdag i New York?

Det er mye morsomt å gjøre på første nyttårsdag, også for familier. Nesten alt holder åpent, og ettersom det nye året akkurat har begynt så er det noen ekstra aktiviteter i byen! Nedenfor finner du mine favoritter for første nyttårsdag i New York. Eller se her hva som er åpent første nyttårsdag i NYC.

Spis brunch

På første nyttårsdag i New York er det veldig vanlig å gå ut for å spise brunch, og hvis dette er noe du også kunne tenke deg å gjøre så burde du bestille bord i forveien.

Etter en stor brunch er det en populær tradisjon blant newyorkere å gå på kino. Jeg kan anbefale to kinoer: AMC eller Regal på 42nd Street.

Besøk parker og museum

Det er veldig deilig å innta litt frisk luft etter nyttårsaften. Du kan gå på skøyter på en av New Yorks mange skøytebaner, enten på Rockefeller Center, i Bryant Park eller i Central Park.

Det er også hyggelig å ta seg en spasertur gjennom Central Park på første nyttårsdag. Du kan jo også avlegge et besøk til Central Park Zoo? Alle New Yorks zoologiske hager holder åpent på første nyttårsdag, men unntak av The Bronx Zoo.

De fleste museer i New York holder åpent på første nyttårsdag, men The Met holder stengt. Du kan jo besøke det velkjente Museum of Modern Art (MoMA) eller American Museum of Natural History. Dette er en super aktivitet hvis det er veldig kaldt ute, men det betyr også at det fort kan bli veldig folksomt inne på museet.

Første nyttårsdag i NYC - Stå på skøyter i Central Park Første nyttårsdag i New York - American Museum of Natural History

Shopping på første nyttårsdag

Ønsker du å dra på shopping? Ikke noe problem! Mange butikker holder åpent på første nyttårsdag. Alternativt så kan du også kjøpe billetter til bussen som går til Woodbury Common i New York og gå på outlet-shopping. Glem ikke å ta med deg en tom koffert slik at du kan få med deg alle røverkjøpene dine hjem igjen!

Utsikten fra Top of the Rock

Selvfølgelig er det en super opplevelse å besøke Top of the Rock og innta den imponerende utsikten på den første dagen av det nye året. Vær oppmerksom på at det er best å besøke utkikkstårnet når det ikke er skyet, slik at du får best mulig utsikt over byen. Glem ikke å ta på deg godt med klær, det kan bli ekstremt kaldt oppe på utkikkstårnet.

Første nyttårsdag i New York - Utsikt fra Top of the Rock Første nyttårsdag i New York - Soloppgang sett fra Top of the Rock

Dra på en Broadway-musikal

Det fremføres vanligvis noen Broadway-musikaler i New York på første nyttårsdag. Etter en travel dag med aktiviteter (kanskje ønsker du å spise en god brunch etterfulgt av å gå på skøyter?), så kan en Broadway-musikal være en perfekt avslutning på første nyttårsdag. Da får du slappet av og komme til kreftene igjen etter nyttårsaften. Vær oppmerksom på at ikke alle Broadway-musikaler fremføres på første nyttårsdag, så pass på at du sjekker programoversikten i forveien. Det arrangeres også en årlig konsert, «The Salute to Vienna», på David Geffen Hall i Lincoln Center som også er verdt å besøke.

Nyttårsbad

Føler du for å bli med på et nyttårsbad? Eller foretrekker du kanskje å se på de modige som bader i kulden? Da burde du dra til det årlige Polar Bears Club nyttårsbadet på Coney Island; en ekte New York-tradisjon. Pluss at det er en god måte for å kurere bakrusen fra nyttårsaften!

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt