Kinesisk nyttår i New York

Kinesisk nyttår i New York

Kinesisk nyttår i New York er en feiring for begynnelsen av et nytt år i henhold til månekalenderen. I 2025 er kinesisk nyttår den 29. januar og feires av mange av de asiatiske miljøene i New York. Det er flere aktiviteter du kan gjøre mens du er i New York i forbindelse med det kinesiske nyttåret, også kjent som Lunar New Year. Du kan oppleve Lunar New Year-paraden i Chinatown, bevitne et fyrverkeri eller spise mat i en av de asiatiske bydelene i New York.

Contents

Kinesiskt nyttår i New York

Kinesisk nyttår feires først og fremst i kinesiske og andre asiatiske kulturer, og derfor er Chinatown i New York kjent for sine omfattende nyttårsfeiringer! Det finnes også mange andre feiringer flere steder i byen.

Kinesisk nyttårsfyrverkeri

Hvert år arrangeres det en fyrverkeriseremoni i Sara D. Roosevelt Park, som ligger i nærheten av Chinatown. Under det kinesiske nyttårsfyrverkeriet fyres det opp fyrverkeri for å skremme bort onde ånder. Det er også mange tradisjonelle dansere til stede, ofte utkledd som dyrene som hører det kinesiske nyttåret til, for eksempel en drage, løve eller kanin. Det er gratis å delta på seremonien som tar sted onsdag 29. januar mellom kl. 11:00 og 15:30.

Kinesisk nyttår i New York - Kinesisk nyttårsfyrverkeri Kinesisk nyttår i New York - Løvedans

Kinesisk nyttårsparade

I Chinatown arrangeres den kinesiske nyttårsparaden den februar. Under paraden kan du se den tradisjonelle løvedansen, ulike dansegrupper og andre opptredener. Paraden starter rundt kl. 13.00 ved Mott Street & Canal Street og avsluttes i nærheten av Sara D. Roosevelt Park. Etterpå kan du spise på en av de mange restaurantene i området.

Andre aktiviteter rundt Lunar New Year

I tillegg til festivitetene i Chinatown feires kinesisk nyttår over hele New York rundt den 29. januar. Du kan for eksempel besøke Hudson Yards eller South Street Seaport for å se festlighetene med dansere og andre aktiviteter, eller ta en titt på New York Philharmonic-konserten på Lincoln Center.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt