Long Island Rail Road (LIRR) i New York

LIRR Trains

Long Island Rail Road (LIRR) i New York er et jernbaneselskap som kobler Manhattan til Brooklyn, Queens, og hele Long Island. LIRR er en del av MTA og er det travleste togselskapet for pendlere i USA. LIRR-togene kjører 24 timer i døgnet, på forskjellige ruter angitt med farger. Du kan benytte deg av Long Island Rail Road hvis du for eksempel ønsker å ta toget fra JFK til Manhattan, men det er også mulig å ta toget til tuppen av Long Island. Denne turen tar intet mindre enn 3,5 timer!

Contents

LIRR i New York

Du kan gå ombord togene til Long Island Rail Road på Penn Station. Denne stasjonen huser LIRR på Manhattan. Avhengig av hvor du reiser til eller fra på Manhattan, kan du også ta tog fra Grand Central Madison. En annen viktig stasjon for Long Island Rail Road i New York er Jamaica Station i Queens. Denne stasjonen er et viktig transportknutepunkt hvor også JFK AirTrain ankommer. Brooklyn har også en stor LIRR-stasjon: Atlantic Terminal overfor Barclays Center. Dette er Brooklyn største og travleste stasjon.

Long Island Rail Road NY tickets

Billetter til Long Island Rail Road i New York er best å kjøpe på stasjonen. På Penn Station og ved Grand Central kan du enten kjøpe billetter ved en billettluke eller en billettautomat. Billettlukene er åpne fra morgen til kveld og billettautomatene er i drift 24/7. Det er veldig enkelt å kjøpe billetter fra billettautomatene. Du kan velge om du ønsker å reise under rushtid eller ikke, til hvilken destinasjon du vil samt om du ønsker enkeltbillett eller tur-retur billett. Når du har valgt ønsket billett kan du betale med en gang. Rushtidspriser gjelder hvis du reiser til Manhattan i ukedager mellom kl. 06:00 og 10:00, og fra Manhattan til Long Island mellom kl. 16:00 og 20:00. Vanlige billettpriser gjelder alle andre tider på ukedager samt hele helgen og offentlige helligdager.

Long Island Rail Road i New York - billettautomat Long Island Rail Road i New York - spor

Togene

LIRR bruker vanlige og ekspress forbindelser. De vanlige togene stopper ved alle stasjoner, og disse togene er vanligvis dobbeldekkere. The Cannonball, et spesielt ekspresstog, går mellom Manhattan og The Hamptons. Det går til The Hamptons fra New York på fredager fra mai til oktober, og tilbake på søndager. The Cannonball består av tolv vogner, hvorav to har reservert seter og bar-service.

LIRR-strekninger

I selve New York kan du for det meste ta subwayen for å komme deg rundt, men hvis du ønsker å reise litt lengre er det en stor sjanse for at du må ta toget. Det finnes en rekke beleilige LIRR-ruter.

JFK til Manhattan

Hvis du ankommer JFK flyplass og ønsker å reise fra JFK til Manhattan kan du ta toget. Først er du nødt til å ta AirTrain fra JFK Airport til Jamaica Station. Derifra kan du velge om du vil ta toget eller subwayen fra Manhattan. Subwayen er noe rimeligere enn toget og det vil være flere linjer å velge mellom så du kan velge en linje som stopper nærmere hotellet. Togene stopper på Penn Station og Grand Central, så dette er praktisk hvis du trenger å være i det området.

Erics tips: Ta i betraktning at ved de fleste tilfeller tar ikke toget deg direkte til destinasjonen. Du trenger nesten alltid ekstra transport for å reise fra togstasjonen til endedestinasjonen. Heldigvis finnes det Über og drosjer tilgjengelig på nesten alle togstasjoner i og rundt New York.

LIRR-tog LIRR-stasjon

Fra New York til The Hamptons

Å benytte en dag i elegante Hamptons er en morsom aktivitet når været er fint. LIRRs Montauk-rute går hele veien langs sørkysten av Long Island, og stopper ved de fleste steder i The Hamptons. Turen fra Manhattan til The Hamptons tar omtrent 2.5 timer så vær sikker på at du reiser i tide! Hvis du blir på toget til siste stopp på denne linjen ankommer du byen Montauk. Et flott hotell her er Montauk Manor. Herfra kan du spasere inn til byen.

Islanders UBS Arena i Elmont

New York Islanders ishockeylag spiller sine hjemmekamper ved UBS Arena i Elmont. Igjen er det enklest å reise hit ved å ta LIRR-tog fra Manhattan. Ta for eksempel det gule Hempstead-toget til Elmont-USB Arena Station, herfra er det en ti-minutters spasertur til arenaen.

Hvor mye koster en billett med Long Island Rail Road?

Prisene til Long Island Rail Road avhenger av destinasjonen du skal til. Les mer her.

Hvor kan jeg kjøpe LIRR-billetter?

Det er enklest å kjøpe billetter til Long Island Rail Road på en billettautomat på togstasjonen.

Hvor går Long Island Rail Road?

Long Island Rail Road trains kjører fra Manhattan til Brooklyn, Queens samt hele Long Island. Du kan ta toget til The Hamptons og til og med Montauk, som er omtrent 3,5 timer unna. Les her for mer info.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt