Miljøvennlig tur til New York

Miljovennlig tur til New York

Er det mulig å få til en miljøvennlig tur til New York? Miljø og økoturisme er sannsynligvis ikke det første du tenker på når du tenker på New York. Likevel finnes det mange grønne og miljøvennlige valg du kan ta for å redusere ditt karbonutslipp under turen din til New York. På denne siden vil jeg gi deg mine personlige tips.

Hvordan kan du redusere karbonavtrykket ditt i New York?

Selv om det ikke er bra for miljøet å fly kan du i disse dager kompensere for karbonutslipp. Mange flyselskaper tilbyr allerede slike tilbud. Det er også dedikerte nettsteder hvor du kan støtte organisasjoner i kampen mot klimaendringer og spesielle prosjekter der du kan donere for å beskytte miljøet.

Et av de enkelte valgene du kan ta i New York er å ta subwayen istedenfor taxi eller Uber. Dette vil ikke bare redusere utslippet, men det vil også hjelpe deg å spare penger. Hvis du bruker et MetroCard trenger du ikke å stå i kø for å kjøpe MetroCards, du vil til og med spare litt mer penger. Å reise med subwayen er ikke bare billigere, i de fleste tilfeller er det til og med mye raskere enn med bil; en vinn-vinn situasjon for planeten, og deg selv! Subwayen og AirTrain er også en veldig grønn måte å reise fra flyplassen til hotellet, og tilbake.

Selv små ting kan gjøre en endring

Det finnes en rekke små ting du kan gjøre når du utforsker byen. Dette kan gjøre en reell forskjell som du enkelt kan implementere for å gjøre din reise til en miljøvennlig tur til New York. Springvannet i New York kan drikkes (det er selvfølgelig ikke som springvannet i Norge), som betyr at du ikke trenger å kjøpe flaskevann når du skal på sightseeing. Enda bedre: ta med din egen (ikke-plast-) flaske og fyll den opp. De fleste kafeer og kjeder vil til og med helle kaffen din i et gjenbrukbart krus dersom det er ønskelig. Du kan redusere avfall ved å ikke bruke sugerør og plastbestikk, i tillegg kan du ta med eget handlenett til butikkene.

Lei en sykkel – vær miljøvennlig i New York

Et annet supert alternativ er å ta bein fatt, og da mener jeg ikke at du trenger å gå over alt. Manhattan er Tross alt kjempestort og det er derfor bedre å sykle rundt for å utforske byen enn å få blemmer på føttene. Du kan leie sykkel i New York for å utforske Central Park eller sykle over Brooklyn Bridge og Williamsburg. Det er en morsom måte å oppdage de små perlene på. Til og med helsen din tar nytte av dette. Hvis du er bekymret om sykkelferdighetene dine ikke passer Manhattans trafikk kan du også bestille en guidet tur som unngår de travle rutene. Det finnes også sykkelturer med elektrisk sykkel, hvis du vil være komfortabel under turen, og konsentrere litt mer på sightseeing.

Miljovennlig tur til New York - sykling i Central Park Biking in Central ParkMiljovennlig tur til New York - sykling Brooklyn

Et grønt paradis i New York

Brooklyn er ikke bare hjemmet til de hippeste områdene i New York. Nabolaget tilbyr også vakre grønne og rolige områder å slappe av: Brooklyn Botanic Garden tilbyr mye variasjon av planter i et frodig og grønt landskap. Det er en flott destinasjon å sykle til, da du vil se mange forskjellige sider av New York. Det er også en ideell plass å slappe av mellom alle plantene. Om våren er et besøk spesielt da du kan beundre kirsebærblomstene. Perfekt for en flukt fra kjas og mas i Midtown, og med billetten din støtter du bevaring av den vakre floraen.

The Bronx er kanskje den siste plassen du forventer å finne en grønn oase. Ja, det pleide å være et mindre trygt område på 70-tallet, men de tidene er langt forbi. Mye har endret seg og et av de flotteste grønne områdene i dag er New York Botanical Garden. Det er en av de største botaniske hagene i USA. Her kandu fint bruke en hel dag, med tanke på størrelsen. Det er flott når du vil dra ut av Manhattan og bli kjent med en annen bydel. Hvis du har et New York Pass er inngang til Brooklyn Botanic Garden samt New York Botanical Garden gratis!

Bli vegetarianer eller veganer (for én dag)

Personlig synes jeg det er vanskelig å bli helt vegetarianer eller veganer, men jeg vet at det å spise mindre kjøtt er bra for miljøet. Jeg sier ikke at du ikke burde prøve de smakfulle burgerne på Shake Shack, eller å ta en pølse fra et gatekjøkken. Men det skader ikke å sjekke ut hva den andre siden har å tilby. New York er kjent for sin progressive matkultur og du kan finne mange gode vegetariske eller veganske restauranter i New York hvor du ikke kommer til å savne kjøtt i det hele tatt. Redde planeten ved å spise deilig mat? Det er ikke det værste jeg kan tenke meg!

Støtt lokale bønder i NYC

Å dra på marked er gøy, spesielt når det er en del av en miljøvennlig tur til New York. Dra til den lokale og organiske Union Square Greenmarket for å prøve lokale varer som honning, lønnesirup og brød. Mange velstående New Yorkere handler her, så det kan hende du til og med ser noen kjendiser. Markedet tilbyr en stor variasjon av grønnsaker og frukt, perfekt for en lite pause. Hvis du ikke har lyst på ferske epler kan du også få tak i kanelboller eller blåbærpai. En muffins smaker enda bedre når du vet du støtter lokale bønder og bakere.

Miljovennlig tur til New York - Union Square GreenmarketMiljovennlig tur til New York - Brod på Union Square Greenmarket

Grønne rooftop-barer

Støtte bærekraft i New York når du går til en bar? Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men mange rooftop-barer har har omgjort synet av New York ved å bruke planter. En grønn rooftop bidrar til å senke temperaturene og lager et habitat for et dyreliv som du ikke forventer i byen. Tydeligvis hjelper planter å redusere stress – nå skjønner jeg endelig hvorfor rooftop-barer er så avslappende. Selv om det også kan være på grunn av den fantastiske utsikten og de kalde drinkene.

En rooftop-bar er alltid verdt et besøk under din bærekraftige New York tur. Dra til Gallow Green i Chelsea for brunsj, middag eller cocktail hvor du er omringet av utallige planter. Ikke i humør for å stå i kø på kvelden. Da burde du ta en tur til rooftop-barer i New York! Du vil nyte en flott utsikt over Manhattan inkludert tre gratis drinker – ingen kø er nødvendig. Du trenger heller ikke å bekymre deg for hvilket av de utallige barene du burde besøke. Turen tar deg med til de hotteste rooftop-barene i byen og takket være turen trenger du ikke å være redd for å bli nektet inngang.

Sov med en god samvittighet

Det er ganske mange hoteller i New York som tilbyr et bevisst opphold og er stolte av å være bærekraftige. De gode nyhetene er at du ikke trenger å betale ekstra for dette, ettersom ikke bare luksushoteller prøver å være miljøvennlige. Yotel er for eksempel et supert alternativ hvis du ønsker å sove på et hotell med et miljømerke, men ikke ønsker å bruke hele budsjett på overnatting. Yotel har til og med et motto som er «reduce, reuse, recycle»! De bruker sensorer for oppvarming, belysning og klimaanlegg, reduserer papirforbruket til et minimum og tenker alltid på hvordan de kan gi tilbake til naturen. Et annet miljøvennlig hotell i New York er 1 Hotel Brooklyn Bridge. som er 100% vinddrevet og 54% av materialene produseres eller gjenvinnes lokalt. På den måten kan du starte dagen med god samvittighet.

 

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt