New York Comedy Club

New York Comedy Club

Å oppleve Stand-up comedy i New York er en morsom aktivitet, spesielt hvis du ikke vil få den samme muligheten igjen. New Yorkere er helt råe på humor og en av de beste måtene å oppleve humoren på er ved å besøke en av mange Comedy clubs på Manhattan. Det er så mange klubber å velge mellom så det kan være overveldende å velge riktig. Jeg har en liste over mine favoritter nedenfor.

Se her for en liste over comedy shows i New York

Stand-Up Comedy Clubs i New York

Comedy clubs i New York har forskjellige forestillinger på en kveld, med rundt 5 til 8 komikere med sett på 10-15 minutter: noe som er veldig fint da noen komikere er morsommere enn andre. De fleste klubbene vil ta betaling for inngang og det er et minimum av drinker du er nødt til å kjøpe. Hvert show vil vare et par timer. Husk å sjekk om det kreves forhånksdskjøpte billetter eller om man er betaler ved døren.

Mange kjente komikere startet en gang på små comedy clubs, men har blitt store innen comedy. De spiller nå på store teatre, som teateret på Madison Square Garden eller Carnegie Hall. Hvis du ønsker å se noen av disse komikerne live i New York kan du bestille billetter på nett.

Comedy Cellar

Comedy Cellar er Manhattans mest berømte comedy club. I overetasjen kan du ta deg en matbit eller noe å drikke før du ser på showet. Det finnes også et lokale som heter Comedy Cellar at the Village Underground, som ligger rett rundt hjørnet til det første. Køen utenfor Comedy Cellar er alltid lang, så sørg for at du møter opp i god tid for å sikre deg gode seter, selv hvis du allerede har forhåndskjøpt billett. Hver kveld vises det noe nytt på denne klubben, så du kan jo dra hit flere kvelder i løpet av oppholdet ditt i New York hvis du er fornøyd med underholdningen!

Erics tips: Vær oppmerksom på at du ofte betaler en liten inngangsavgift for å komme inn på klubbene, men det forventes også at du bestiller minst to drinker per person, og prisene på drikke kan ofte være høye.

Stand Up | NY

På 236 West 78th Street, Upper West Side, finner du Stand Up | NY. Dette er en av byens eldste comedy clubs. Klubben åpnet dørene for første gang i 1986 og har siden den gang fostret og skapt talentfulle stand up artister slik som Jerry Seinfeld, Chris Rock og den tidligere verten i det populære The Daily Show, Jon Stewart. I tillegg til berømte komikere så hjelper Stand Up | NY med å utvikle nye talenter og nykommere. Produsenter fra ulike TV-programmer sitter ofte som del av publikum og leter etter nye talenter.

Stand Up | NY holder åpent hver dag, og det fremføres 2 show hver kveld. Den første forestillingen begynner kl. 20:00 og den andre begynner kl. 22:15. Sørg for at du ankommer tidlig, da kan verten eller vertinnen tilby deg bedre seter i rommet. Et vanlig show varer i 2 timer og pleier å være fordelt på 4 eller 5 forskjellige komikere. Det er fint med litt variasjon ettersom noen komikere kan være morsommere enn andre. Listen er lagt høyt ved Stand Up | NY, så det er gode sjanser for at du kommer til å få en artig opplevelse og en underholdende kveld. Showet er også lagt opp slik at komikerne komplementerer hverandre godt. En komiker gjør kanskje narr av livet sitt som en 40 år gammel ungkar, mens en annen takler politiske spørsmål. Forvent deg en hel del med sarkastiske kommentarer, skarpe observasjoner (også fra publikum!) og grove vitser. Du finner nok ingen beskjedne amerikanere på Stand Up | NY!

Når du besøker denne klubben, ta med deg en jakke eller en ekstra genser. Aircondition står på for fullt, så selv om sommeren kan det være litt kjølig. Det er veldig enkelt å komme seg til Stand Up | NY via subway. Ta subway-linje 1 og gå av på 79th Street, da kommer du til å få se klubben på din venstre side etter omtrent 30 meter.

Erics tips: Vær også oppmerksom på at du må bestille minst to drinker (eller drikke til en verdi av $15) per person. En servitør står alltid klar til å ta imot bestillingen din. Av erfaring så kan jeg fortelle deg at drikken inneholder mye alkohol, noe som kanskje gjør showet enda morsommere.

Broadway Comedy Club

På Broadway Comedy Club i Midtown Manhattan kommer du til å få se nye talenter innenfor stand up komedie. Talentfulle komikere som har fremført her har senere blitt sett på blant annet Comedy Central og Letterman Show. Du kommer ikke til å bli skuffet hvis du besøker Broadway Comedy Club ettersom hver forestilling består av fire komikere. Her må man bestille minst to drinker.

Bestill billetter til Broadway Comedy Club her

Comedy on Broadway

Når du tenker på Broadway musikaler er ikke komedie det første man tenker på. Men det finnes faktisk en rekke Broadway musikaler som er veldig morsomme! Kongen av komedie på Broadway er definitivt Book of Mormon. Denne morsomme forestillingen har gått i New York i flere år og har vunnet flere priser.

Bestill billetter til Book of Mormon her

Billetter til Saturday Night Live

Hvis du håper å få billetter for og se SNL i New York, kan det hende du er ute av hell. På den offisielle nettsiden kan du delta i et lotteri for å vinne billetter til showet men det er ingen garanti at du får tak i billetter. Det er ikke før på selve dagen du får vite om du har vunnet billettene, så du trenger å være tilgjengelig. Jeg anbefaler vanligvis ikke dette da det kan ha en stor innvirkning på dagen. Du trenger å sjekke telefonen din regelmessig og du kan ikke planlegge å se en broadway musikal, besøke en rooftop-bar eller dra på en sportsbegivenhet. Du kan få tak i billetter på forhånd via denne siden for følgende show:

  • Jimmy Fallon
  • The Daily Show
  • Stephen Colbert
  • Seth Meyers

The Comedy Cellar New York

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter