Opplev det amerikanske valget i 2024 i New York

Det amerikanske valget i New York

Opplev det amerikanske valget i New York i 2024! Tirsdag 5. november 2024 er det presidentvalg i USA. Valget skal avgjøre hvem som blir president i USA de neste fire årene. Resultatet av det amerikanske valget offentliggjøres i løpet av natten. Bare det å være i New York under presidentvalget er en opplevelse.

Det amerikanske valget i New York

Tirsdag 5. november 2024 kommer til å være noe annerledes enn andre dager. Det er dagen da amerikanerne går til valglokalene. De skal enten stemme på Demokratenes eller Republikanernes kandidat. Kvelden handler om utfallet av valget i USA.

Hvor kan jeg se resultatene?

Under valgnatten drar jeg alltid til Times Square. Torget er fylt av kameraer og programledere som sender direkte oppdateringer til amerikanske husholdninger. Av og til sendes det nyhetssendinger fra Times Square, så du kan til og med ende opp på direktesendt TV. På reklametavlene på Times Square kan du dessuten følge valgresultatene for hver enkelt delstat.

Resultatet av valget kan også følges i resten av byen. Mange barer viser direktesendinger på TV-ene. På denne måten kan du vitne til lokalbefolkningens reaksjoner og hvordan de opplever valgnatten. Dra for eksempel til Stone Street hvor det ligger en rekke barer.

Det amerikanske valget i New York - Live-TV Det amerikanske valget i New York - TV-sending

Uken rundt valget

Foruten valget som foregår tirsdag 5. november, er det mer å gjøre i New York i løpet av denne uken. Den 31. oktober er det for eksempel Halloween i New York. Denne dagen går The Village Halloween Parade av stabelen, barn går fra dør til dør på knask eller knep, og du kan delta på en av Halloween-festene. Noen dager senere, den 3. november arrangeres New York City Marathon. Dette er et av byens største idrettsarrangementer.

Det amerikanske valget i New York - Times Square

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt