Times Square i New York

Times Square in New York

Times Square i New York er det mest besøkte stedet i Manhattan. Dette torget, også kjent som «The Crossroads of the World», er fullt av storskjermer og rare karakterer utkledd i kostymer. Her blir det tatt aller flest selfies og det er absolutt et sted som alle turister burde besøke. For ikke så alt for lenge siden var ikke Times Square noe særlig spesielt, men i løpet av 1990-tallet ble det omgjort til det spektakulære torget med lys og farger som det er i dag. Dette var ble ordnet av Disney og den tidligere borgermesteren Giuliani.

Høydepunkter på Times Square

Times Square i New York kan være et overveldende sted, så ta deg god tid til å oppleve det. Gå opp til de berømte røde trappene, sett deg ned og ta en god titt rundt deg. Du vil se mange mennesker utkledd som Disney- eller andre berømte figurer. Disse underholderne vil mest sannsynlig at du skal ta et bilde sammen med de, slik at de etterpå kan spørre deg om å få tips. Det er vanlig å gi de en eller to dollar, men det er ikke obligatorisk. Du kan alltid oppsøke politi hvis oppførselen deres gjør deg ukomfortabel.

Det kan hende at du også møter på The Naked Cowboy; en verdensberømt gitarist som så vidt har på seg klær og som ofte oppholder seg i Times Square. Sommer eller vinter, selv når det er et tykt lag med snø, vil denne cowboyen underholde folkemengden iført boksershorts, cowboyhatt og støvler. Det finnes også mange tema-restauranter, slik som Hard Rock Café, Bubba Gump og Planet Hollywood. Se opp for å få øye på den berømte ballen som slippes ned årlig på nyttårsaften for å markere nyåret. Denne seremonien kalles ‘Ball Drop’ og kan bli sett på en av de mange nyttårsfestene.

Shopping på Times Square

I tillegg til de mange suvenirbutikkene er Times Square i New York også stedet hvor du kan finne flaggskip-butikkene til mange populære merker. Butikkene er av og til en severdighet i seg selv. Du har M&M’s Store som selger den berømte sjokoladen i alle farger du kan forestille deg. Disney Store har to etasjer fullstappet av alt som har med Disney å gjøre (inkludert et enormt eventyrslott). Dra til Hershey’s Chocolate World for, blant annet, å få med deg «verdens største s’mores opplevelse». Også noen populære klesmerker kjemper om oppmerksomheten på Times Square. Du kan handle på en enorm H&M-butikk, eller på Gap, som nylig har installert seg i det gamle Toy’s “R” Us-lokalet. På de andre siden av gaten finner du en filial av American Eagle Outfitters. Alle butikkene her er mye større sammenlignet med andre beliggenheter. De fleste er åpen til rundt midnatt, så Times Square er stedet hvor det virkelig er mulig å ‘shop till you drop’!

Times Square i New York - Folkemengde Times Square i New York - Billboards

Museer og musikaler rundt Times Square

Det er en mengde av museer på Times Square og i nærheten, slik som Madame Tussauds, Museum of Broadway og RiseNY. For de som liker musikaler er dette virkelig stedet å være. Rundt Times Square finner du så mange som 40 teatre hvor det fremføres Broadway-musikaler hver kveld. I tillegg til de beste klassikerne finner du også de nyeste stykkene.

Hotell på Times Square

Hvis du ser etter et hotell i New York og du ønsker å nyte bylivet i Midtown Manhattan, så burde du definitivt bestille rom på et av hotellene rundt Times Square. Du kommer til å bo i hjertet av byen, i gangavstand til mange severdigheter og flere subway stasjoner.

Komme seg til Times Square

I 2009 ble den største delen Times Square avstengt for motortrafikk og omgjort til en sone for fotgjengere. Du kan benytte deg av flere subway-linjer for å komme deg til Times Square. Den lilla, røde og gule linjen stopper alle ved Times Square / 42nd St. Hvis du tar den blå linjen og går av ved Port Authority er du bare noen få minutter unna Manhattans sentralpunkt. Alle operatører for hop-on-hop-off-buss starter turene på Times Square

Erics tips: Dagen du ankommer New York kommer du sikkert ikke til å få tid til sightseeing, pluss at du mest sannsynlig er sliten på grunn av jetlag. En kort spasertur rundt Times Square hvor du også kan finne deg en matbit, for eksempel ved John’s Pizza, er en utmerket idé for din første natt i byen.

Times Square - På dagtid Times Square - Om kvelden

Hva er Times Square kjent for?

Times Square er en av de mest populære turistattraksjonene i New York. Times Square er kjent som «The Crossroads of the World», og de fargerike storskjermene, mange severdigheter og den livlige atmosfæren gjør det til et must på en tur til New York. Les mer her.

Hvor ligger Times Square nøyaktig?

Times Square er det livlige rommet mellom 7th Avenue, 42nd Street og Broadway i Midtown Manhattan.

Hvilke butikker ligger på Times Square New York?

Times Square har mange flaggskipbutikker og suvenirbutikker. M&M's Store, Disney Store og Hershey's Chocolate World er blant de populære butikkene på Times Square.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt