Ripley’s Believe It or Not! i New York

Ripleys Believe It or Not i New York

Ripley’s Believe It or Not! i New York er et museum hvor de rareste og mest utenkelige gjenstander er utstilt. Museet er bokstavelig talt ganske utrolig. Delta på museets interaktive utstillinger og lær om rare saker fra hele verden, som (for det meste) ble samlet av Robert Ripley.

Dessverre har Ripley’s Believe It or Not! stengt. Besøk Madame Tussauds istedenfor, eller se ting å gjøre i New York for andre attraksjoner i nærheten av Times Square.

Contents

Grunnleggeren: Robert Ripley

Robert Ripley var en eventyrlysten pioner som ble født i 1890. Han ble et ikon for tegneserieverden og mottoet hans var: «truth is stranger than fiction». Illustrasjonene hans ble for første gang publisert i en New York avis i 1913. Illustrasjonene hans var av utenkelige fakta, og over tegningene skrev han «Believe It or Not»”. Han ble en sensasjon.

Ripley besøkte over 200 land og dedikerte livet sitt til å samle de rareste gjenstander. Han skrev ned alle sine opplevelser og holdt forelesninger om kunnskapen han hadde samlet gjennom årene. Ripley døde i en alder av 55 år.

Ripley’s Believe It or Not!

Som du kanskje allerede har gjettet, så viser Ripley’s Believe It or Not! museet mange av de underlige gjenstandene som Ripley samlet. Museet i New York inneholder mer enn 500 utrolige objekter, slik som en sjelden albinosjiraff, krympede hoder og mye mer, noe som gjør museet både underholdende og lærerikt. Du kan til og med få et nærbilde av krystallkulen som brukes på Ball Drop-seremonien om nyttårsaften på Times Square, noe som definitivt er et imponerende syn. Museumet er underholdende, men også informativt, og når du reiser hjem igjen vil du ha nok av morsomme fakta som du kan imponere venner og familie med.

Det finnes også mye å se og gjøre for barn. De kommer garantert til å ha det morsomt når de utforsker de forskjellige interaktive utstillingene, de artige filmene og “det sorte hullet” (for dem som er modig nok).

Man behøver omtrent en og en halv time i museet. Du trenger ikke noe særlig mer enn det ettersom museet ikke er spesielt stort. Dette gir deg nok av tid til å se på alle de rare tingene, lese fortellingene og se på de korte videoklippene.

Ripley's Believe it or Not! i New York - Ball Drop Times Square Ripleys Believe It or Not i New York - Store sko

Praktisk informasjon

  • Åpningstider:
    • søn-ons: 10:00–23:00
    • tor–lør: 10:00–01:00
  • Beliggenhet: 234 West 42nd Street
Erics tips: Hvis du liker rare gjenstander så kommer du nok også til å like you like museet Ripley’s Believe It or Not!. Dette er et supert museum å besøke med barn. Det er morsomt, interaktivt og informativt, men du går ikke egentlig glipp av noe hvis du velger å la være å besøke det. Jeg anbefaler det hvis du har tid til overs når du er i Midtown, hvis det regner i New York flere ganger.

Ripleys Believe It or Not i New York - Utsiden Ripleys Believe It or Not i New York - Høyeste mann

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt