Regn i New York

Regn i New York

Det er ikke uvanlig med regn i New York, så det hender også selvfølgelig at det er dårlig vær her noen ganger. Men bekymre deg ikke! Selv om du ser at mørke skyer samler seg utenfor vinduet på hotellrommet ditt kan du spørre deg selv «Hva kan man gjøre når det regner i New York?», her er noen av mine tips for hva du kan gjøre når det er dårlig vær i New York. En regnværsdag i NYC betyr ikke at hele dagsprogrammet ditt blir ødelagt.

Contents

Regn i New York

Hvis værmeldingen i New York spår regn, trenger du ikke å bekymre deg. Ja, det hender at det regner, men det betyr ikke at det vil bøtte ned hele dagen og vil derfor heller ikke sette en stopper for ferien din. Været i New York endrer seg fort på grunn av vinden fra Atlanteren, så en regnskur vil nok ikke vare så alt for lenge. Med riktig holdning og en paraply kan du fortsatt se byens skjønnhet i regnet! La derfor ikke noen få dråper ødelegge moroa i The Big Apple!

Det hjelper selvfølgelig om du har en vanntett jakke, som for eksempel en regnjakke du kan tre over hodet. Mange regnjakker kan brettes sammen så små at de ikke tar mye plass i kofferten. Du kan også kjøpe paraplyer på nesten hvert gatehjørne: de fleste apotek som Duane Reade og «deli’s» selger paraplyer for under $10. Alternativt kan du låne en paraply på hotellet. Vanntette sko kan også være lurt, men det er ikke noe behov for gummistøvler.

Om du er fleksibel og på forhånd vet hva du ønsker å gjøre i New York kommer ikke dårlig vær til å være noe problem, og av denne grunn anbefaler jeg forresten et rabattkort.

Aktiviteter for dårlig vær i New York

Regnet i New York kan fra tid til annen gjøre byen til en mindre vennlig storby. Men som nevnt tidligere, hvis du er fleksibel, vil ikke en gang konstante regnbyger plage deg. Det er en opplevelse i seg selv å være vitne til det dårlig været i New York. Så svaret på spørsmålet «Hva kan man gjøre når det regner i New York?» er derfor «Nesten alt!». Nedenfor finner du forslag for ting å gjøre når det regner i New York, sortert per kategori.

Museer – ideelt når det regner i New York

New York huser verdenskjente museer, de vil ikke bare holde deg tørr fra regnbygene – du kan også eventuelt lære noe av de. Selv om museer kanskje ikke var på agendaen, som en ikke-entusiast for museer, kan jeg anbefale et besøk. Du kan for eksempel utforske de forskjellige utstillingene av våpen og rustninger på Metropolitan Museum of Art. Eller hva med å klatre inn i flysimulatoren ved Intrepid Museum? Et annet museum jeg kan anbefale til alle er 9/11 Museum, som gir informasjon om hendelsene og effektene av angrepene 11. September.

Besøker du The Big Apple med barn? Selv da er visse museer en god måte å bruke tiden på. Det er definitivt verdt å ta turen til American Museum of Natural History hvis det å hoppe fra sølepytt til sølepytt har blitt kjedelig. Spesielt dinosaur skjelettene imponerer meg hver gang. Du kan virkelig tilbringe timer i dette naturhistoriske museet – etter besøket vil så absolutt regnet i New York stoppet. Hvis du har et New York Pass burde du også besøke Rise NY på Times Square. Her kan du oppdage New York City på en artig måte. Ulike temaer som formet New York City, som skylinen og filmer, kulminerer en uforglemmelig opplevelse: en flytur over byen.

Regn i New York - 9/11 Memorial Regn i New York - Brooklyn Bridge

New York i regnet – perfekt for en musikal

Ingenting får deg til å glemme det dårlige været i New York som en musikal. Bortsett fra det faktum at jeg anbefaler en Broadway-musikal til alle, er det en fin aktivitet for hele familien. Spesielt når været i New York ikke samarbeider! Mens regnet faller utenfor kan du flykte inn i den magiske verden til Aladdin, Chicago eller Lion King. Mens du nyter den fantastiske underholdningen i varmen, vil ikke bare de gjennomvåt klærne dine tørke, det er også en stor sjanse for at du vil oppleve solskinn i stedet for regn på slutten av forestillingen. Og hvis det regner, kan du i det minste danse og synge gjennom Manhattans gater akkurat som Gene Kelly i den berømte musikalen «Singin ‘in the Rain».

Sportsbegivenheter – tørr i New York-regnet

Om det er helg og en regnfull ettermiddag i New York, eller en ukedagskveld som bokstavelig talt faller gjennom – hva skal jeg gjøre? Mange newyorkere vil anbefale deg sitt favorittlag på en sportsbegivenhet. Jeg er selvfølgelig en av de newyorkerne! Først og fremst trenger ikke et sportsbegivenhet å være dyrt (spesielt ikke hvis du bestiller billetter online). For det andre er det en kamp i New York nesten hver dag, og for det tredje er det utrolig morsomt å heie på spillerne med lokalbefolkningen.

Spesielt på høsten og vinteren, når det er mye større sjanse for regn, kan du tilbringe en fantastisk tid med Knicks eller Nets . Madison Square Garden eller Barclays Center er et godt sted å varme opp. Det eneste som kan bli vått her er nemlig spillerne! Med et blikk på sportskalenderen for New York kan du umiddelbart se hvilke kamper som foregår.

Gå på shopping når det er dårlig vær i New York

Om museer ikke er tingen for deg og du likevel ønsker å blir tørr på en time eller to kan det hende at et kjøpesenter er et godt alternativ. Det største kjøpesenteret på Manhattan ligger i Financial District. Westfield World Trade Center Shopping Mall huser ikke bare et stort utvalg butikker, men bygningens arkitektur er imponerende. Siden alle butikkene er under tak i tillegg til å også ha en subway stasjon holder du deg tørr på vei dit. Men hvis du allerede er våt, kan du i det minste investere i noen nye klær her.

Dersom du ikke er i nærheten av Downtown men ønsker å flykte fra regnskuren i Central Park finnes det også et senter på Columbus Circle ved navnet The Shops at Columbus Circle. Ikke bare et dette en super plass for shopping, men du kan også kjøpe digg mat på Whole Foods, eller spise på senterets restauranter. I nærheten av High Line ligger The Shops & Restaurants at Hudson Yards.

Innendørs fornøyelsesparker i New York

En regnværsdag i New York kan benyttes inne i en fornøyelsespark nært New York. I American Dram Mall, som er enkelt å nå med offentlig transport eller taxi, finner du blant annet Nickelodeon Universe og DreamWorks Water Park. Nickelodeon Universe handler om animerte karakterer som er sentrale i de forskjellige attraksjonene. Fornøyelsesparken er moro for både store og små. En dagstur fylt med moro i vannet: DreamWorks Water Park. Denne badeparken har høyhastighetssklier, men også attraksjoner for de minste. Sammen med bølgebassenget er parken morsom å besøke med barn. I tillegg til Nickelodeon Universe og DreamWorks Water Park, kan du oppdage livet under vann i SEA LIFE Aquarium eller besøke LEGOLAND Discovery Center.

New York i regnet – Fest på matmarked

Apropos mat: Hvis du uansett besøker Hudson Yards, bør du ta en avstikker til Mercado Little Spain, hvor du komfortabelt kan varme deg opp og prøve spanske delikatesser. Så fort jeg har en tortilla på tallerken bryr jeg meg nesten ikke om regnet lenger. Generelt sett er matmarked gode alternativer på regnværsdager i New York. Foruten Mercado Little Spain, er det et bredt spekter av innendørs markeder spredt over hele Manhattan.

Det meste kjente markedet er nok Chelsea Market i Meatpacking District. Ikke bare kan du smake på retter og mat fra hele verden, men du kan også shoppe. Siden alt her er skjermet, kan du gjemme deg fra regnet i ganske lang tid. Hvis du foretrekker italiensk finner du et kulinarisk paradis på Eataly. Den opprinnelige butikken ligger i nærheten av Flatiron District, men det er også en annen filial i sentrum. Så når det regner i New York, vil du absolutt ikke kjede deg.

Besøk kjente bygninger

Regner det fortsatt og du er tom for ideer? Ta den neste subwayen til Grand Central Terminal, der en ekte arkitektonisk perle venter på deg. Stasjonsbygningen har et imponerende tak, det amerikanske flagget og den berømte gyldne stasjonsklokken, noe som gjør det til et ideelt sted for å ta bilder. Jeg kunne tilbringe timer her og se på kjaset og maset fra de reisende! I tillegg er det en arkitektonisk skjønnhet. Grand Central har også et bredt utvalg av butikker og restauranter, så du kan lett bruke hele dagen her om du ønsker.

Er Grand Central for bråkete og folksomt for deg? Utforsk New York Public Library istedenfor! Men shhh, den eneste lyden du vil høre her er New York-regnet. Hovedbygningen er rett ved siden av Bryant Park, så passer perfekt om regnet kjøler deg ned. Ikke bare er biblioteket perfekt for ly når det regner, du kan tilbringe timer i ro med å lese bøker i Rose Main Reading Room. Om du ikke er en lesehest kan du ta fordel av gratis WiFi eller lade telefonen mens observerer omgivelsene. Kanskje du til og med finner spøkelset til bibliotekaren, som i filmen Ghostbusters…

Er du den type person som ikke har noe i mot regn i New York? Gratulerer! Ta fordel av å være nesten helt alene på noen av New Yorks høydepunkt. Severdigheter som Brooklyn Bridge har for eksempel få besøkende når det er dårlig vær, spesielt hvis det regner på morgenen eller tidlig kveld. Regnet bader hele broa i en helt spesiell atmosfære, ideelt hvis du har ventet på et spesielt fotoøyeblikk!

Regn i New York - Times Square

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt