Regn i New York

Regn i New York

Det er ikke uvanlig med regn i New York, så det hender også selvfølgelig at det er dårlig vær her noen ganger. Men bekymre deg ikke! Selv om du ser at mørke skyer samler seg utenfor vinduet på hotellrommet ditt kan du spørre deg selv «Hva kan man gjøre når det regner i New York?», her er noen av mine ideer og tips for hva du kan gjøre når det er dårlig vær i New York. En regnværsdag i NYC betyr ikke at hele dagsprogrammet ditt blir ødelagt.

Regn i New York

Hvis værmeldingen i New York spår regn, trenger du ikke å bekymre deg. Været i New York endrer seg fort på grunn av vinden fra Atlanteren, så en regnskur vil nok ikke vare så alt for lenge. Med riktig holdning og en paraply kan du fortsatt se byens skjønnhet i regnet! La derfor ikke noen få dråper ødelegge moroa i The Big Apple!

Det hjelper selvfølgelig om du har en vanntett jakke, som for eksempel en regnjakke du kan tre over hodet. Du kan kjøpe paraplyer på nesten hvert gatehjørne: de fleste apotek som Duane Reade og CVS selger rimelige paraplyer. Alternativt kan du låne en paraply på hotellet. Vanntette sko kan også være lurt, men det er ikke noe behov for gummistøvler.

Om du er fleksibel og på forhånd vet hva du ønsker å gjøre i New York kommer ikke dårlig vær til å være noe problem, og av denne grunn anbefaler jeg forresten et rabattkort.

En reiseplan for en regnværsdag i New York

Regn i New York kan fra tid til annen gjøre byen til en litt uvennlig sted. Men som sagt, hvis du er villig til å være fleksibel, vil selv konstant regn ikke plage deg. Værmeldingen i New York er noe å følge med på. Spørsmålet «Hva kan man gjøre i New York når det regner?» pleier jeg å svare: «Nesten alt!». For å hjelpe deg med å planlegge reiseplanen din for en regnværsdag i New York, har jeg opprettet en for deg:

Start dagen på American Museum of Natural History. Særlig dinosaurskjelettene imponerer meg hver gang. Du kan tilbringe timevis på dette naturhistoriske museet, og det er også morsomt for barn. Etter besøket kan du ta subway-linje B eller C, som ligger foran museet, til Columbus Circle. På denne stasjonen er det en mathall hvor du kan få deg noe å spise.

Deretter tar du subway-linje 1 til South Ferry for å ta gratisbåten Staten Island Ferry. Båten seiler forbi Frihetsgudinnen, og du kan se Manhattans skyline. På Staten Island kan du besøke Empire Outlets eller ta fergen tilbake til Manhattan.

Når du er tilbake på Manhattan, kan du ta subway-linje 1 til WTC Cortlandt. Her kan du vandre rundt i Oculus, som huser et kjøpesenter, Brookfield Plaza, og besøke 9/11 Museum. Gå til Wall Street subway-stasjon, og ta linje 4 eller 5 til Grand Central, hvor du kan spise på en av restaurantene. Besøk for eksempel Oyster Bar eller Cipriani, som ligger i hovedhallen. På nedre nivå er det en mathall hvor du også kan ta deg en matbit.

Fra Grand Central kan du ta subway-linje S til Times Square. Her kan du underholde deg selv ved å besøke alle de store butikkene eller se et Broadway-show. I nærheten ligger også RiseNY, den perfekte attraksjonen for en regnværsdag.

Aktiviteter for dårlig vær i New York

Det er mer å se og gjøre i New York når det regner. Nedenfor finner du flere forslag for ting å gjøre når det regner i New York, sortert per kategori.

Museer – ideelt når det regner i New York

Som jeg nevnte i eksemplet for en reiseplan er museer et supert alternativ når det regner, og New York huser verdenskjente museer. De vil ikke bare holde deg tørr fra regnbygene – du kan også eventuelt lære noe av de. Selv om museer kanskje ikke var på agendaen, som en ikke-entusiast for museer, kan jeg anbefale et besøk.

Regn i New York - 9/11 Memorial Regn i New York - Brooklyn Bridge

Sportsbegivenheter – tørr i New York-regnet

Om det er helg og en regnfull ettermiddag i New York, eller en ukedagskveld som bokstavelig talt faller gjennom – hva skal jeg gjøre? Mange newyorkere vil anbefale deg sitt favorittlag på en sportsbegivenhet. Jeg er selvfølgelig en av de newyorkerne! Først og fremst trenger ikke et sportsbegivenhet å være dyrt (spesielt ikke hvis du bestiller billetter online). For det andre er det en kamp i New York nesten hver dag, og for det tredje er det utrolig morsomt å heie på spillerne med lokalbefolkningen. Tar du en titt på sportskalenderen for New York kan du umiddelbart se hvilke kamper som foregår.

Innendørs fornøyelsesparker i New York

En regnværsdag i New York kan benyttes inne i en fornøyelsespark nært New York. I American Dram Mall, som er enkelt å nå med offentlig transport eller taxi, finner du blant annet Nickelodeon Universe og DreamWorks Water Park. Nickelodeon Universe handler om animerte karakterer som er sentrale i de forskjellige attraksjonene. Fornøyelsesparken er moro for både store og små. En dagstur fylt med moro i vannet: DreamWorks Water Park. Denne badeparken har høyhastighetssklier, men også attraksjoner for de minste. Sammen med bølgebassenget er parken morsom å besøke med barn. I tillegg til Nickelodeon Universe og DreamWorks Water Park, kan du oppdage livet under vann i SEA LIFE Aquarium eller besøke LEGOLAND Discovery Center.

New York i regnet – Fest på matmarked

Det finnes mange matmarked i New York, som for eksempel Mercado Little Spain i Hudson Yards er et supert sted du komfortabelt kan varme deg opp og prøve spanske delikatesser. Så fort jeg har en tortilla på tallerken bryr jeg meg nesten ikke om regnet lenger. Generelt sett er matmarked gode alternativer på regnværsdager i New York. Foruten Mercado Little Spain kan du besøke Chelsea Market i Meatpacking District. Ikke bare kan du smake på retter og mat fra hele verden, men du kan også shoppe. Hvis du foretrekker italiensk finner du et kulinarisk paradis på Eataly. Den opprinnelige butikken ligger i nærheten av Flatiron District, men de har også andre beliggenheter. Så når det regner i New York, vil du absolutt ikke kjede deg.

Fordelen med regn i New York

Er du den type person som ikke har noe i mot regn i New York? Gratulerer! Dra nytte av å være nesten helt alene på noen av New Yorks høydepunkt. Severdigheter som Brooklyn Bridge har for eksempel få besøkende når det er dårlig vær, spesielt hvis det regner på morgenen eller tidlig kveld.

Regnet bader alt i en helt spesiell atmosfære, ideelt hvis du har ventet på et spesielt fotoøyeblikk! Og når det regner, vil du definitivt få oppleve det typiske New York-fenomenet med dampen som stiger opp fra bakken.

Regn i New York - Times Square

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt