World Trade Center Transportation Hub

World Trade Center Transportation Hub

World Trade Center Transportation Hub kombinerer denne PATH-stasjonen med korresponderende offentlig transport og et stort kjøpesenter. Det ligger i Financial District på Manhattan. Som et resultat av 9/11-angrepene ble hele dette området fullstendig ødelagt. Rekonstruksjon av området begynte like etterpå, og i 2016 åpnet selveste kronen på verket, nemlig den imponerende (og spesielle) stasjonsbygningen over jorden, «Oculus». The World Trade Center Transportation Hub er en stasjon for flere former av offentlig transport. I tillegg er det også hjemmet til et enormt kjøpesenter.

Calatrava’s Oculus

World Trade Center Transportation Hub ble designet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava. Hans visjon av stasjonen har kommet til live; en stor hall med med linjer av hvit marmor. Hallen ligger delvis under 9/11 Memorial og er tilknyttet det imponerende bygget som ligger ovenfor, nemlig Oculus. Ifølge arkitekten representerer Oculus, rett ved One World Observatory, en fugl. I taket til Oculus kan du se en smal åpning. Hvert år, på den 11. september kl. 10:28, skinner solen direkte gjennom denne åpningen: nøyaktig samme tidspunkt som da det andre tårnet av Twin Towers falt ned i 2001.

Viktig PATH-stasjon

World Trade Center Transportation Hub eies av PATH (The Port Authority of New York and New Jersey). Dette knutepunktet for trafikk er en stor PATH-stasjon hvor linjene Newark – World Trade Center og Hoboken – World Trade Center møtes. Stasjonen knytter også PATH-togene til flere subway-linjer og Battery Park City Ferry Terminal som ligger i nærheten. Stasjonen er derfor en «konkurrent» til de to andre store stasjonene på Manhattan; Penn Station og Grand Central Terminal.
World Trade Center Transportation Hub - Oculus World Trade Center Transportation Hub - Oculus utvendig

Westfield World Trade Center Mall

I bygningen finnes det også et enormt kjøpesenter. Westfield World Trade Center Mall har blitt etablert i den store hallen som ligger under Oculus og i tårnene 2 World Trade Center, 3 World Trade Center og 4 World Trade Center. Med et areal på nesten 34 000 m2 av butikker er Westfield World Trade Center Mall Manhattans største kjøpesenter.

World Trade Center Transportation Hub Innvendig

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt