Metro-North Railroad i New York

Metro North Railroad i New York

Metro-North Railroad (MNR) i New York er et jernbaneselskap som forbinder New York City til Upstate New York. Selskapet forbinder også New York med Connecticut og noen linjer går gjennom New Jersey til andre deler av New York State. MNR er en del av MTA og består av fem linjer. Togene kjører fra tidlig om morgenen til sent om kvelden, men dette avhenger av linjen. Med Metro-North Railroad kan du reise til steder som New Haven, Poughkeepsie eller så kan du ta toget til New York Botanical Garden og Bronx Zoo. Med mer enn 70 millioner reisende i året er det et av de travleste togforbindelsene i USA.

MNR i New York

Tre av de fem linjene stopper på Grand Central Terminal, de to andre linjene har avgang fra Penn Station. Hudson Line, Harlem Line og New Haven Line har avgang fra Grand Central og kjører via 125th Street i Harlem nordover til New York State og Connecticut.

Fra Penn Station er det mulig å ta Pascack Valley Line eller Port Jervis Line. Disse linjene lar deg reise, via New Jersey, til en annen del av New York State nordvest for Manhattan. Disse linjene er en del av New Jersey Transit. Ta i betraktning at du er nødt til å bytte tog ved Secaucus Junction station når du reiser med disse to linjene.

Metro North Railroad i New York - Metro North på Grand Central Metro North Railroad i New York - Spor

Metro-North Railroad tickets

Billetter til Metro-North Railroad kan kjøpes ved stasjonen du reiser fra. Det er ikke nødvendig å forhåndsreservere som man for eksempel gjør med Amtrak. På Grand Central kan du gå til en billettluke eller billettautomat. Billettlukene ligger i den ikoniske terminalen, og du finner de under skriften «MTA Metro-North Tickets» og er åpne fra morgen til kveld. Billettautomatene er tilgjengelig til enhver tid. Billetter til MNR kan kjøpes på de grå og røde automatene.

Når du reiser fra Penn Station er det mulig å kjøpe billetter ved en billettluke. Linjene er en del av New Jersey Transit, og du kan kjøpe dine billetter ved en av disse billettlukene. Det er også mulig å kjøpe billetter på de røde og grå billettautomatene.

Når du ønsker å kjøpe en billett er nødt til å vite om du skal reise under rushtid eller ikke. Rushtidspriser gjelder på ukedager når du reiser fra Grand Central mellom 06:00 og 09:00 eller mellom 16:00 og 20:00. Disse prisene gjelder også når du ankommer stasjonen mellom 06:00 og 10:00. Vanlige priser gjelder alle andre tidspunkt, helger og offentlige helligdager.

Metro North Railroad i New York - Grand Central i New York Metro North Railroad i New York - Billettluke

MNR-linjer

Togene til Metro-North Railroad er helt vanlige tog og stopper ved hver stasjon. Hudson Line, Harlem Line og New Haven Line kjører øst for Hudson River i retningen Stamford i Connecticut og Yonkers samt White Plains i New York State. Pascack Valley Line og the Port Jervis Line passerer gjennom deler av New Jersey som gjør de til en del av New Jersey Transit. Togene ankommer Spring Valley eller Port Jervis i New York State. Sjekk ut dette kartet for se hvilket tog du skal ta.

Erics tips: Hudson Line er en av mine favoritter. Etter påstigning ved ikoniske Grand Central kjører toget nordover langs Hudson River til Poughkeepsie. Hvis du sitter på venstre side får du en vakker utsikt over Hudson Valley og du får sett New York state fra et annet perspektiv.

Metro North Railroad i New York - Upstate Metro North Railroad i New York - Metro North Line

Besøke Yankees med MNR

Hvis du skal på en Yankees-kamp under turen din til New York kan du ta Metro-North toget til stadion. På dager Yankees spiller er det mulig å benytte seg av «Train to the Game» tilbudet. Disse togene kjører fra Grand Central Station til 153rd Street, hvor du finner Yankee Stadium en kort spasertur unna.

Besøk Bronx Zoo eller Botanical Garden med MNR

MNR-linjene er perfekt hvis du ønsker å utforske enda mer av New York. Når det er fint vær kan du besøke Bronx Zoo eller New York Botanical Garden. Hvis du tar Harlem Line kan du gå av på Fordham Station, å deretter spasere 10 minutter til dyreparken. Et stop lenger er Botanical Garden station, så du enkelt kan spasere til hagen fra stasjonen.

Hvor mye koster billetter til Metro-North Railroad?

Prisen for din Metro-North ticket avhenger av når du reiser, hvor du skal og om det er en enkel eller tur-retur reise. Les mer her.

Hvor kan jeg ta Metro-North togene fra?

På Manhattan kan du dra til Grand Central Station for å ta et MNR-tog. Herfra går Hudson Line, Harlem Line, samt New Haven Line. Skal du til New Jersey kan du ta tog fra Penn Station.

Hvor kan jeg kjøpe billetter for Metro-North Railroad?

Billetter til Metro-North Railroad kan kjøper ved en billettluke ved stasjonen eller ved de røde og få billettmaskinene. Lær mer her.

Trenger jeg å forhåndskjøpe billetter til Metro-North Railroad?

Nei du trenger ikke å bestille Metro-North Railroad tickets på nett, du kan kjøpe de fra en billettluke eller en billettautomat på stasjonen.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt