Rockefeller Christmas Tree har ankommet New York!

Erics Blog Rockefeller Christmas Tree

Rockefeller Christmas Tree symboliserer julestemningen i New York. Treet på Rockefeller debuterte for første gang i 1931, da bygningsarbeidere som jobbet på Rockefeller Center satt opp et lite tre på hele seks meter. To år senere ble det første offisielle Rockefeller Center Christmas Tree dekorert, og i 1936 ble den kjente skøytebanen et tilskudd under høytiden.

Ønsker du å holde deg oppdatert nyheter i New York? Meld deg på nyhetsbrevet mitt her.

Contents

Juletreet på Rockefeller Center 2023

Å finne en passende gran er ikke enkelt. I år kommer det valgte treet fra Vestal in New York, som ligger omtrent 296 kilometer nord for Midtown Manhattan. For å velge det beste treet reiser en gartner fra Rockefeller center personlig rundt for å sjekke ut forskjellige trær. Noen ganger opptil flere ganger i løpet av et år, for å se tilstanden og utviklingen til treet.

Vanligvis velger de grantrær fra New York, eller fra de andre statene som Connecticut, Pennsylvania, og New Jersey. Det har også skjedd ved noen tilfeller at trærne kommer fra områder lengre vekk fra New York. I 1998 ble treet fløyet inn fra Ohio ved hjelp av verdens største transportfly. Basert på høyde (minimum 75 feet / 23 meter), fasong og tykkelse velges det beste treet. Det kuttes ned tidlig i november og lastes på en lastebil med New York City som destinasjon.

Jul på Rockefeller Center

Rockefeller Center Christmas Tree ankommer i midten av november, som tiltrekker seg store folkemengder. Deretter blir treet heist opp og dekorert med 50 000 lys på få uker. På toppen er en stjerne, dekket med Swarovski krystaller. Den nåværende stjernen ble først tatt i bruk i 2018 og er designet av arkitekten Daniel Liebeskind. Det er ikke noe mindre enn 3 millioner krystaller som dekker de 70 piggene. På grunn av alt glitteret veier stjernen over 400 kilo.

Den 4. desember 2024 vil Rockefeller Tree Lighting Ceremony finne sted og lysene til treet blir tent. Dette skjer under en seremoni med mange forestillinger, som kringkastes på TV. Vanligvis deltar millioner av tilskuere, men dette vil selvfølgelig være annerledes i år. Det som ikke vil endres er at turister og Newyorkere fortsatt kan nyte julestemningen som kommer med treet til starten av januar.

Og selv etter lysene er slukket i januar og treet er fjernet gir det fortsatt varme. Treet får et nytt liv og blir brukt til konstruksjon av hus til Habitat for Humanity, en Amerikansk organisasjon dedikert for å gi bolig til alle.

Rockefeller Christmas har ankommet

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt