Sykling i New York

Leie sykkel i New York - Syklister

Sykling i New York har gradvis blitt en del av enhver ferie i denne storbyen. New York, hovedsakelig Manhattan, tilbyr mange gode muligheter for sykling. Å sykle ved siden av de to elvene eller gjennom Central Park er er et supert alternativ for sightseeing, samtidig som det er en morsom og avslappende aktivitet. I løpet av de siste årene har markedet for sykkelutleie vokst betydelig, noe som også har ført til lavere priser for sykkelutleie i New York. Hvis du reserverer en sykkel i forveien koster det ikke mer enn 50-70 kr per time. Populære sykkelruter inkluderer å krysse Brooklyn Bridge, Brooklyn Esplanade, sykle langs Hudson-elven og gjennom østsiden av Manhattan og Central Park.

Sykkelruter i New York

Central Park er definitivt det beste stedet å sykle i New York. Det er nesten ingen biler der og veiene har eget sykkelfelt, noe som gjør det trygt og enkelt å komme seg rundt på sykkel. En sykkeltur i Central Park er et utmerket alternativ hvis du ønsker å se flere deler av parken eller hvis du vil ha en aktiv ettermiddag. Du kan også sykle på mesteparten av de mindre veiene, men hold utkikk etter skilt (det er flere torg og fotgjenger-områder hvor det ikke er tillatt å sykle). Vær også oppmerksom på andre syklister og hester med vogn, de bruker nemlig samme felt.

En annen fin sykkelrute i New York er den som går gjennom Lower Manhattan og Brooklyn. Denne ruten krysser også Brooklyn Bridge. Du kan leie sykkel i Lower Manhattan og begynne sykkelturen din med en gang. Hvis du er på jakt etter en skikkelig treningsrunde etter å ha nytt massevis av New York-pizza, så kan du ta sykkelruten som går rundt Manhattan og som strekker seg ved siden av Hudson-elven og East River. Dette er en omfattende runde som tar omtrent 4 timer. Spesielt i Hudson River Park får du en flott utsikt over elven, en rekke brygger samt grøntområder langs sykkelveien.

For ekte sykkelentusiaster er det den årlige Five Boro Bike Tour, som arrangeres den første søndagen i mai. Det er den største sykkelturen i USA, med en 65 kilometer (40 miles) bilfri rute som går gjennom alle de fem bydelene i New York og over fem store broer. Du kan også bli med  tusenvis av andre syklister som samler inn penger til gratis sykkelopplæring i New York.

Sykling i New York

Sykkelfelt i New York

Det finnes sykkelfelt overalt i New York. Du kommer fort til å gjenkjenne sykkelfeltene markert i grønt i alléene. Sykkelfeltene i gatene er markert med linjer og skilt (bilder av sykler). Selv om New York har over 1600 km med sykkelfelt kan det være en utfordring å sykle gjennom Manhattan. New Yorkere pleier å parkere bilene sine på sykkelfelt og da blir du nødt til å navigere deg forbi gule taxier og biler med store bakplan. Vær forsiktig når du sykler og vurder absolutt å bruke hjelm.

Her finner du et offisielt kart over alle sykkelveiene i New York

Sykling i Central Park

Er det trygt å sykle rundt New York? Sykling i Central Park er definitivt trygt så lenge du holder deg i sykkelfeltene og følger reglene. Du finner de fleste av New Yorks sykkelveier i Brooklyn. Sykkelruten som går gjennom Brooklyn og over Brooklyn Bridge er også et trygt alternativ. Å krysse Manhattan på sykkel kan være mindre trygt. Jeg sykler ofte gjennom Manhattan og det er et stort antall sykkelfelt, men New Yorkere er ikke vandt til syklister. De er ikke oppmerksomme på syklister og kan svinge brått eller åpne en taxidør uten å se seg for. Av egen erfaring vet jeg at døren til en taxi er verken fleksibel eller behagelig. Hvis du allikevel ønsker å oppleve Manhattan på sykkel, hvis du reiser med små barn eller hvis du ikke er en spesielt erfaren syklist, så er kanskje et bedre alternativ å bli med på en guidet sykkeltur i New York.

Regler for sykling

Barn under 14 år må ha på hjelm, og selv om voksne ikke er nødt til å bruke hjelm så anbefales det selvfølgelig. Syklister i New York er nødt til å stoppe for fotgjengere. Det er ikke lov å sykle på fortauet og syklister må følge trafikklysene. Bruk hånden din for å signalisere hvilken retning du skal sykle og pass på at du holder deg i sykkelfeltet. Dette det tryggeste alternativet for din egen og andres sikkerhet, pluss at det også er politiovervåking. Hvis du ønsker å parkere sykkelen din og gå på sightseeing kan du benytte deg av et av de mange sykkelstativene på fortauet i Manhattan eller andre områder. Det er gratis å bruke disse stativene som kalles CityRacks.

Citi Bikes i New York

Jeg anbefaler ikke å bruke Citi Bikes i New York. Dette er et system for sykler som finnes i alle større byer og som baserer seg på at man deler på sykler. Systemet er ikke veldig praktisk ettersom man må bytte sykkel innen hvert 30. minutt. Hvis du ikke leverer sykkelen innen 30 minutter kan de trekke 18 dollar per time. I tillegg til dette har jeg også hørt mange historier fra kunder som har hatt store feilbeløp trukket fra kredittkortene sine. Det er et mye bedre alternativ å leie sykkel i forveien.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt