The Bronx i New York

The Bronx i New York

The Bronx i New York har vært en del av byen siden 1874 og har litt færre innbyggere enn Manhattan, selv om bydelen er nesten dobbelt så stor med hele 109 km2. The Bronx ligger nord for Manhattan, og Harlem River separerer de to bydelene.

The Bronx huser Bronx Zoo, New York Botanical Garden og Yankee Stadium. Det er en livlig bydel fylt med ulike kulturer.

Bronx’ historie

The Bronx har fått navnet sitt etter den svenskfødte nederlenderen Jonas Bronck, som i 1639 var med på å bosette seg her som del av kolonien Ny-Nederland. På 70-tallet gikk det nesten ikke ann å bo i The Bronx. Stor arbeidsledighet og mye fattigdom førte til mye kriminalitet, samt misbruk og salg av narkotika.

Ikoniske nabolag

The Bronx består av noen ikoniske nabolag. Her finner du det ekte Little Italy, helt uten turister og med et autentisk italiensk preg over området. Du kan besøke små italienske butikker og kaféer, for ikke å snakke om den utrolig gode kaffen og maten som er å få kjøpt her. Grand Concourse har noen vakre Art Deco-bygninger. Disse bygningene har vakre dekorasjoner både i interiør og eksteriør.

Det finnes et beryktet nabolag som har gitt The Bronx et dårlig rykte, nemlig Camp Apache. På 70-tallet var dette et område med mye kriminalitet. Mord, rusmisbruk og mordbranner gjorde at dette ble betraktet som et av verdens mest farlige nabolag. Mye har endret seg siden den gang, så i dag er det mye tryggere å besøke The Bronx og se hvordan denne bydelen har utviklet seg.

The Bronx i New York - Little Italy The Bronx i New York - Bronx County Courthouse

Guidet tur gjennom The Bronx

Om du foretrekker å utforske The Bronx ved å delta på en guidet tur, kan du ta en busstur som kombinerer flere av New Yorks bydeler, slik som Brooklyn, The Queens og The Bronx Tour. Denne 7-timers lange bussturen lar deg utforske byen og se kontrastene mellom disse forskjellige bydelene.

Yankee Stadium

Det nåværende Yankee Stadium er en renovasjon og ombygging av den originale Yankee Stadium som ble bygget i 1932 og stengt i 2008. I 2009 åpnet den nye New Yankee Stadium, og dette er hjemmet til New York Yankees. Stadion ligger i South Bronx. Det kostet 1,65 milliarder dollar å bygge stadion, og stadion har plass til nesten 50 000 mennesker.

The Bronx i New York - Yankees The Bronx i New York - Yankees

Joker-trappen i The Bronx

Joker filmen fra 2019 la til enda en kjent film beliggenhet i The Bronx, ikke langt fra Yankee Stadium. Joker-trappen ligger mellom Shakespeare Avenue og Anderson Avenue i Highbridge nabolaget. Trappene ble brukt under innspillingen til den prisbelønnede filmen. Den kjente dansescenen ved slutten av filmen ble for eksempel filmet her. Siden filmen har blitt utgitt har dette stedet (med postnummer NY 10452) blitt besøkt av mange filmfans. For å ta seg dit tar du subway-linje 4, går av det første stoppet etter Yankee Stadium. Gå ut fra Subway-stasjonen på venstre, på enden av gaten krysser du den. Hvis du går enda litt lengre til venstre vil du finne trappene bak gaten.

The Bronx i New York - Joker-trappene

The Bronx Zoo

I denne bydelen i New York kan du finne The Bronx Zoo, som er verdens største storbyzoo. Dyreparken har et stort utvalg av dyr: fra dyr du kun finner i USA til truede arter. Det finnes også området dedikert til dyr fra blant annet Afrika og Asia. Den ligger et stykke unna Manhattan, men den er definitivt verdt et besøk.

New York Botanical Garden

New York Botanical Garden består av 50 forskjellige hager, noen som gjør dette til en av landets største botaniske hager. Her kan du blant annet finne originale trær og planter fra grunnleggelsen av New York; noen er over 200 år gamle! Det er rundt en million plantearter i denne botaniske hagen.

Bay Plaza Shopping Center

Bay Plaza er New Yorks største shoppingsenter, og her finner du over 140 butikker. Senteret består nå av tre etasjer med en stor mengde forskjellige butikker, slik som blant annet Macy’s, Forever 21 og Victoria’s Secret. I tillegg til shopping er det også mange gode spisesteder på senteret, samt en AMC-kino. Dette er midt i blinken hvis du ønsker å slappe av etter en travel dag med sightseeing eller shopping. Her finnes det nok av ting å se og gjøre for alle og enhver!

Spise ute i The Bronx

The Bronx er et veldig multikulturelt område, noe som også betyr at du kan finne mye forskjellig mat her. Louie & Ernie’s Pizza er en av de beste restaurantene i The Bronx. Her kan du få kjøpt «ekte» New York-pizza. Mange mener at dette er byens beste pizza. Har du lyst på noe annet enn middag? Da foreslår jeg DeLillo Pastry Shop. Dette er et supert sted for å ta seg en kopp kaffe og et kakestykke. Bakevarene hos De Lillo Pastry Shop er alltid ferske, og du kommer sikkert til å ville ta med deg noen hjem.

Hoteller i The Bronx

Siden The Bronx ligger relativt langt unna høydepunktene i New York er det ikke et særlig beleilig sted å bo. Men om du ønsker å oppleve nabolaget på nært hold anbefaler jeg å bestille et hotell i nærheten av en subway stasjon. De grønne, røde og oransje linjene går gjennom store deler av nabolaget og kan frakte deg til Midtown Manhattan på omtrent en halvtime. Et fint hotell i The Bronx er Opera House Hotel. Om du ønsker å bo i nærheten av Yankee Stadium er Best Western Plus Stadium Inn er god alternativ.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt