Theater District i New York

Theater District i New York

Theater District i New York er hjertet av byens underholdning. Distriktet strekker seg fra West 40th Street til West 54th Street, og fra West 6th Avenue til øst for 8th Avenue. Gaten Broadway krysser området, og her finnes også det ikoniske Times Square. Mange av New Yorks sterke vibber kommer herfra, og det er omtrent 36 teatre klemt inn i dette relativt lille området!

Contents

Underholdning på høyt nivå

Theater District kalles for hjertet av Manhattan, og med god grunn. Området har fått sitt kallenavn på grunn av alle teatrene, men her finner du også innspillingsstudioer, plateselskap, teater-byråer og ABC Television Studio.

Fra 1960-tallet og frem til 1990-tallet ble Times Square betraktet som et utrygt område på grunn av sine go-go barer, sexbutikker og porno-kinoer. På midten av 1990-tallet bestemte borgermesteren Rudolph Giuliani at det skulle «ryddes opp» i området. Mange av de tvilsomme stedene ble stengt, og dette banet vei for mer turistvennlige severdigheter. Walt Disney Co hjalp til med å bygge opp Times Square og endre stedets rykte. De kjøpte det nedslitte New Amsterdam Theatre og renoverte det, i tillegg til å jobbe på hele området som strekker seg fra 42nd Street til 53rd Street og fra 6th til 8th Avenue.

Broadway løper rett gjennom Theater District i New York. Dette er den eldste gaten fra nord til sør på Manhattan, og den er hele 29 km lang! Delen av Broadway som går gjennom Theater District er kjent som «Great White Way» på grunn av alle lysene og storskjermene. Det finnes mange ulike Broadway-musikaler å velge mellom og det finnes noe for enhver.

Theater District i New York - Forever21 Theater District i New York - Broadway-musikaler

Forskjellen mellom Broadway og Off-Broadway

Teatrene er inndelt i to kategorier: Broadway og Off-Broadway. Ikke ta dette så alt for bokstavelig talt, for denne skilnaden avhenger bare av hva slags teateret det er, og størrelsen på teateret. Off-Broadway show har som regel plass til mellom hundre og fem hundre tilskuere. Disse showene er ofte mer eksperimentelle produksjoner. Broadway-show har et høyere antall tilskuere og dette er som regel populære forestillinger som spilles i flere år. De mest relevante showene er berømte musikaler slik som The Lion King, Hamilton og Chicago. Nesten alle de førti offisielle teatrene ligger på eller i nærheten av Broadway. Artig fakta: hvis forestillingen ikke spilles i et offisielt Broadway-teater kan det ikke bli nominert for en Tony Award!

Broadway-teatre

Høydepunktet ved å avlegge et besøk på Broadway er jo selvfølgelig å se en av de mange forestillingene, men å se noen av teatrene kan være en severdighet i seg selv. Ta for eksempel teateret Winter Garden, hjemmet til noen av de beste Broadway-produksjonene – dette bygget ble originalt bygget for hestehandel. Det ble redesignet og ombygget til et teater i 1911. De eldste teatrene i New York som fortsatt er i drift er Lyceum og New Amsterdam. Begge disse teatrene åpnet dørene for første gang i 1903. Lyceum er faktisk en av de minste teatrene, på tross av at det har 3 etasjer! New Amsterdam er et av de vakreste teatrene, og dette er flagship-teateret for alle Disney Theatrical Productions. For tiden fremføres Aladdin. Det går et rykte om at teateret er hjemsøkt av en kvinne kledd i en grønn kjole som vandrer rundt på scenen om natten. Det sies at hun var en showgirl.

Theater District i New York - Harry Potter Theater District i New York - M&M Store

Guidet tur rundt Broadway

Bli med på en guidet tur rundt Broadway hvis du ønsker en interessant og lærerik opplevelse. Å utforske Broadway på egenhånd er også supert, men hvis du ønsker å lære mer om Broadways historie, skuespillere, bygninger og alle de hemmelige stedene, så anbefaler jeg at du bestiller plass på en guidet tur rundt Broadway.

Ønsker du å lære alt om Broadway? Delta på en Broadway Theater Walking Tour. I løpet av denne turen på to timer kommer guiden til å gjennomgå Broadways historie. Du vil bli tatt med til alle de viktigste stedene; fra statuer til kjente teatre mens du hører alt som er av bakgrunnshistorier. Gå ikke glipp av dette hvis du er en ekte Broadway-fan!

Ønsker du å gå bak kulissene på Broadway? Under Broadway Behind the Scenes tour besøker du et øvingsstudio, som gir deg sjansen til å ha ta en titt bak scenen og kulissene. Guiden tar deg med på en 2-timers spasertur i teaterdistriktet og forteller deg alt om Broadways historie.

Du kan også besøke Museum of Broadway hvor du kan lære mer om historien og betydningen av Broadway. Dette interaktive museet fremhever utviklingen av Broadway og lar deg ta en titt bak kulissene.

Times Square

Times Square ligger midt i Theater District. Med sine røde trappetrinn, gule taxier og mange lys, er dette en av New Yorks mest populære turistattraksjoner. Times Square er en av de mest fotograferte stedene på Manhattan. Det er ofte veldig folksomt her, noe som kanskje ikke passer for alle. Mange Newyorkere unngår hele området bare for å slippe unna folkehavet av turister på Times Square. Dette er også stedet hvor mange kjente kjeder og merker har sine flaggskipsbutikker, og du kan finne de fleste store restaurant- og hotellkjeder. Jeg anbefaler også å starte turen med Hop-on-hop-off-buss her da du vil gå ombord mindre fulle busser.

Hoteller i Theatre District

Hvis du planlegger å se flere Broadway-musikaler kan det være fint å bestille hotell i nærheten. Det finnes mange gode alternativer for hoteller i Theatre District. Gode muligheter er for eksempel Riu Plaza og Sheraton Times Square. Hvis du ønsker å leie leilighet ligger min favoritt, Radio City Apartment, i området.

Theater District i New York - Times Square

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt