Chelsea i New York

Chelsea i New York

Chelsea i New York er et livlig nabolag på Manhattan. Nabolaget er kjent for sine mange kunstgallerier, museer, High Line Park og har høyeste aksept av LGBTQ+ i New York. På grunn av de mange restaurantene og barene har Chelsea et veldig pulserende uteliv. Området strekker seg fra Hudson River til 6th Avenue, og fra 14th Street i sør til Hudson Yards i nord.

Contents

Chelseas historie i New York

Chelsea er et av de eldste nabolagene i New York som har beholdt sitt originale navn. Ti kvartal ble kjøpt av engelskmannen Thomas Clarke på 1700-tallet. Nabolaget fikk sine kunstneriske nyanser fra teaterdistriktet som ble etablert her. På grunn av konstruksjonen av jernbanen, som vi nå kjenner som High Line Park, ble det bygget mange lagre, rekkehus og andre næringer i distriktet. Dette gjenspeiles fortsatt i arkitekturen på denne delen av Manhattan.

Atmosfæren i Chelsea

Det bor mange lokale i Chelsea, som gjøre det ekstra hyggelig å utforske dette nabolaget. I tillegg til de mange barene, restaurantene og kafeene finner du også mange kunstgallerier her. Mange av disse kan du besøke gratis. Chelsea er kjent som New York-området med den høyeste aksept av LGBTQ+ i New York. I 1969 var det mange demonstrasjoner for aksept av homofili i byen, spesielt i Greenwich Village. På grunn av økende aksept, ønsket mange LGBTQ+ individer å bo i Greenwich Village, men boligprisene var veldig høye. Chelsea var et billigere alternativ der alle fikk en varm velkomst. Dette kan fortsatt sees i dag: i distriktet finner du mange skeive barer, og du vil også se mange regnbueflagg.

Erics tips: Chelsea er et fint nabolag å spasere gjennom. Du kan utforske nabolaget ved å bli med på «High Line Park – Hudson Yards» vandreruten. Denne turen finner du i appen min Eric’s New York når du klikker på «vandreruter».

Chelsea i New York - bygninger Chelsea i New York - Chelsea Market

Mat i Chelsea

Mange restauranter har blitt etablert i Chelsea, som tilbyr et stort utvalg av forskjellig mat. Det er ofte mindre kjeder som er vanskeligere å finne andre steder i byen. Under oppholdet ditt i New York, kan du besøke Chelsea Market på 9th Avenue. Dette er en tidligere industribygning, som har blitt forvandlet til et innendørs marked. Her kan du handle, men også nyte deilig mat på de mange restaurantene. I tillegg kan du besøke butikkene i Chelsea Market, som blant annet selger kjøkkenutstyr, klær og bøker.

Erics tips: Jeg anbefaler deg å besøke Chelsea Market på en ukedag: helgene er ofte travle her. Det er en perfekt plass for å spise lunsj, og det er mye å velge mellom. Her finner man noe for alle og enhver!

De som har sett filmen Men in Black, har sett denne ikoniske restauranten som er omtalt i filmen: Empire Diner er en eksklusiv retro Diner på 10th Avenue som serverer amerikansk mat. Det er virkelig litt av en opplevelse å spise her.

Severdigheter i Chelsea

Et besøk til Chelsea burde så absolutt ikke glemmes under turen din til New York. Nabolaget har en rekke attraksjoner og det er den perfekte plassen å benytte en dag.

High Line Park

High Line Park er en av de mest kjente attraksjonene i Chelsea. Det er en park på opphøyde togskinner som går gjennom midten av Manhattan. Det er en fin plass å spasere, og du får en fantastisk utsikt over byen. High Line strekker seg fra Meatpacking District gjennom Chelsea til Hudson Yards.

Chelsea i New York - High Line Park Chelsea i New - York High Line

Hudson Yards

Hudson Yards i New York er et av de nyeste nabolagene og ligger like nord for Chelsea. Her finner du blant annet Vessel og Edge Observation Deck. Når du besøker Edge kan du beundre byen fra en høyde på hele 335 meter. Foretrekker du heller å holde deg nærmere bakkenivå? Da er nok The Shops & Restaurants at Hudson Yards noe for deg. Dette kjøpesenteret har hele 7 etasjer fulle av butikker og restauranter.

Little Island

Little Island ligger på utkanten av Chelsea, og er en unik park på vannet. Pier 55 har blitt omgjort til en grønn oase på påler på Hudson River. Du kan besøke parken via to bruer, som begge ligger langs Hudson River Greenway. På Little Island kan du nyte en piknik i solen eller på et av gressområdene.

Chelsea Flea Market

På helger kan du spasere til Chelsea Flea Market. Dette loppemarkedet fokuserer på unik vintage av høy kvalitet, som også tilbys til rimelige priser. Markedet tar plass på en parkeringsplass omringet av skyskrapere på Manhattan. Det er også et par matboder hvor du kan kjøpe noe å spise eller drikke.

Chelsea i New York - Little Island Chelsea i New York - Chelsea Flea Market

Rubin Museum of Art

Under din tur til New York kan du fordype deg i Himalayas kultur. Rubin Museum of Art utstiller et bredt utvalg av kunst fra fjellregionen. Museet strekker seg over seks etasjer og har også en kafé, hvor du kan prøve smaker fra Himalaya.

Hoteller i Chelsea

Det er flere forskjellige hoteller i Chelsea. Det er et flott område å bo i, og siden det ikke er så alt for mange hotellet å velge mellom finner du ikke mange turister her. Herfra kan du enkelt utforske resten av byen. Rett ved High Line finner du High Line Hotel, så du kan starte dagen din med en spasertur i parken. Andre fine hoteller er Leo House og Maritime Hotel.

 

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt