Coney Island i New York

Kjøp billetter nå
Coney Island i New York

Coney Island i New York er et nabolag som ligger i sørvestlige Brooklyn, og er kjent for fornøyelsesparken Luna Park, Wonder Wheel og New York Aquarium. Det er en halvøy som har omtrent 60 000 innbyggere og består av ev lang sandstrand med en strandpromenade. Når du besøker Coney Island så kommer du til å oppleve den oppspilte tivoli-aktige stemningen som har vært her siden det ble et populært sted på begynnelsen av 1900-tallet.

Guidet tur til Brooklyn og Coney Island

Coney Island er et supert sted for å unnslippe den intense hetebølgen du kanskje ikke kan unngå i byen om sommeren. Strender, alléer og berg-og-dal-baner er det første man forbinder med Coney Island. Dette er også et fint sted for bading og svømming. Hvis du ønsker å oppdage Brooklyn og Coney Island mens du stopper og spiser pizza underveis, bli med på New York Pizza Tour til Brooklyn og Coney Island. Dette er en perfekt mulighet for å besøke Coney Island uten å måtte styre med å komme seg dit med subway (som tar omtrent en time!).

Berg-og-dalbaner og attraksjoner på Coney Island

Coney Island pleide å være sted for vanskeligstilte mennesker, men nå er det som en et enormt tivoli som tiltrekker seg en mangfoldig flokk. Mange av de mindre familiebedriftene og fornøyelsesparkene ble nedlagt under den enorme renovasjonen av Coney Island. Heldigvis kan du fortsatt besøke noen av de mest ikoniske attraksjonene, slik som den den nesten 46 meter høye Wonder Wheel, den nesten 100 år gamle berg-og-dalbanen Cyclone, pølsekiosken Nathan’s Famous og de mange morsomme butikkene langs promenaden. Selv om den berømte fornøyelsesparken Luna Park beholdt sitt originale navn, så har den blitt fullstendig renovert.

New York Aquarium

New Yorks eneste akvarium ligger på Coney Island. På New York Aquarium kan du blant annet se pingviner, sjøløver, hvalross, haier og otere i forskjellige habitat. Det finnes også et Aquatheater hvor sjøløver og trenere fremfører triks, samt et stort 4D-teater hvor du kan se 3D-filmer med ekstra sensory effekter. New York Aquarium er ikke veldig stort, men det er et artig sted å besøke med barna etter en dag på standen ved Coney Island.

Coney Island Amphitheater

Coney Island Amphitheater, som ligger på Coney Island Boardwalk, er en bygning som er delvis utendørs og delvis innendørs. Her kan du se konserter med alle slags band og artister. Det er spesielt gøy om sommeren, men det arrangeres forestillinger gjennom hele året. Du kan se Coney Island Amphitheater konsertkalender her.

Coney Island i New York - Luna Park Coney Island i New York - Stranda

Coney Island Mermaid Parade

Helt siden 1983 har Coney Island arrangert en unik parade for å markere begynnelsen av sommeren. Det avholdes nemlig en Mermaid Parade (havfrueparade)! Hva kan man forvente seg? Jo, akkurat dette: en parade med tusenvis av mennesker utkledd som havfruer og sjødyr. Det krones til og med en konge (havmann) og dronning (havfrue) blant kjendiser. Selv om dette er et familievennlig arrangement, så er det verdt å vite at det i New York er lovlig for kvinner å gå toppløs i offentligheten og at paraden er kjent for delvis nakenhet. Coney Island Mermaid Parade avholdes hvert år på årets første sommerdag.

Brighton Beach

Brighton Beach er også en del av Coney Island. Når du besøker denne unike delen av byen så kommer du sikkert til å legge merke til at mange av de lokale snakker ulike slaviske språk utenom engelsk. Dette området er nemlig også kjent som Little Russia eller Little Odessa, oppkalt etter en ukrainsk by som var hjembyen til mange av immigrantene som ankom Brighton Beach på 1940- og 1950-tallet. Den store mengden med østeuropeere har satt sitt preg på Brighton Beach, og du vil merke at det er en helt annen atmosfære her enn i andre deler av New York. Kanskje er det derfor mange New Yorkere elsker å tilbringe feriene sine her, forutenom de flotte strendene, selvfølgelig. Du kommer til å merke den østeuropeiske innflytelsen når du besøker barer og restauranter i området. Det er helt normalt å starte dagen din med å bestille et glass Horilka (med pepper og honning) og nyte en porsjon kaviar til en gunstig pris.

Hvordan komme seg til Coney Island?

Jeg anbefaler at du benytter deg av subway hvis du ønsker å dra til Coney Island. Subway-linjene D og N er raskest og begge tar deg med til stoppestedet «Coney Island – Stillwell Avenue». Q- og F-linjen tar mye lengre tid.

Erics tips: Hvis du ikke har lyst til å bli værende på samme sted eller hvis du foretrekker å utforske mer av området, så anbefaler jeg at du tar subway-linje N eller D til «Coney Island / Stillwell Avenue» Herfra kan du ta en hyggelig spasertur på strandpromenaden eller langs stranden ved Brighton Beach subway-stasjonen. Du kan ta subway-linje Q eller B for å komme deg tilbake til Manhattan. Glem ikke å smake på den lokale spesialiteten til lunsj; nemlig pølser i brød fra Nathan’s Famous.

Hoteller på Coney Island

Hvis du ønsker å fokusere på Coney Island og Brooklyn under turen din er Best Western Coney Island et helt greit alternativ. Hotellet ligger omtrent en 20 minutters gåtur fra stranda. Hvis du ønsker å besøke New York-attraksjoner anbefaler jeg deg å bo nærmere Manhattan.

Coney Island i New York - Nathan's Hot Dog Coney Island i New York - Promenade

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt