De beste utsiktene i New York

De beste utsiktene i New York City

De beste utsiktene i New York får du på toppen av New Yorks mange utkikkspunkt. Det finnes flere forskjellige utkikkspunkter rundt omkring i byen. De mest berømte utkikkstårnene er Empire State Building, Top of the Rock og One World Observatory. Det er ikke bare høye skyskrapere og bygninger med rooftop-barer som gir deg en uforglemmelig utsikt; du får også et fantastisk syn av byen som aldri sover fra Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge, Staten Island Ferry og fra mange parker. Jeg har satt sammen en liste over mine favorittsteder med de beste utsiktene i NYC for deg.

Contents

En helikoptertur

Det finnes vel ikke noen bedre måte å innta synet av hele Manhattan enn ved å bli med på en helikoptertur. Dette er en helt uforglemmelig opplevelse. For de aller beste utsiktene, minnene og bildene anbefaler jeg at du bestiller en helikoptertur i New York. Selv har jeg tatt flere flyturer med helikopter, og dette er noe jeg anbefaler til alle.

Bygninger

New York har over 6000 skyskrapere. De kommer i alle mulige former og størrelser. Noen av byens høyeste og mest berømte bygninger holder åpent for offentligheten og du kan komme deg helt til topps. Disse bygningene gir de mest spektakulære utsiktene utover New York. Vil du vite hvilket som er det beste for deg å besøke? Sammenlign observasjonsdekkene i New York!

Empire State Building

Empire State Building holder åpent 365 dager i året, fra 09:00 til 00:00. Bygningen betraktes som en av verdens mest berømte bygninger. Et besøk til Empire State Building er nærmest obligatorisk for enhver besøkende i New York. Du kan komme deg helt opp til 86. etasje, og du kan besøke 102. etasje for en ekstra kostnad. Utsikten fra toppen av Empire State Building er definitivt verdt et besøk.

One World Observatory

One World Trade Center er New Yorks høyeste bygning. Skyskraperen, tidligere kjent som Freedom Tower, er hele 542 meter høy inkludert antennen, men uten antennen er den like høy som det Twin Towers engang var: 417 meter. utkikkstårnet heter One World Observatory og består av tre etasjer. I 100. etasje, 101. etasje og 102. etasje får du en 360-graders utsikt over byen (bak glass). Du kommer til å kunne se Downtown Manhattan, Brooklyn, Staten Island, Frihetsgudinnen og New Jersey.

Top of the Rock

En annen vakker og unik utsikt over New York får du fra 70. etasje på Top of the Rock. Bygningen ligger midt på Manhattan og du kan spasere rundt det 360-graders utkikkstårnet. Utsikten er spektakulær fra ethvert hjørne. Fra Top of the Rock kommer du til å få den beste utsikten utover Central Park, enda bedre enn utsikten fra Empire State Building. Herfra kan du se Brooklyn Bridge, Empire State Building, Chrysler Building og mange andre av byens populære severdigheter! I tillegg til Manhattan kan du også se Brooklyn, New Jersey og Queens.

Edge Observation Deck

Nabolaget Hudson Yards på Manhattan vest har sitt eget utsiktspunkt: Edge Observation Deck. Edge er det høyeste utendørs observasjonsdekket på den vestlige halvkule, og tilbyr en helt ny og unik utsikt over Midtown Manhattan. Med sitt skrånende glassvegger på plattformen hvor deler av gulvet også er av glass kommer du garantert til å nyte utsikten – og høyden – på en veldig spesiell måte.

De beste utsiktene i New York - Empire State Building De beste utsiktene i New York - One World Observatory

Summit One Vanderbilt

Ved siden av Grand Central Terminal vil du finne One Vanderbilt Building, som huser Summit New York. Med beliggenhet på hele 305 meter har dette utsiktspunktet en unik lokasjon på østsiden av Manhattan. Beliggenheten gir en veldig spesiell utsikt over nærliggende Chrysler Building. Det har heller ikke vært mulig å se Empire State Building fra denne vinkelen. Selv om det allerede er relativt mange andre gode utsiktspunkt i New York gir Summit noe ekstra og jeg anbefaler alle å besøke The Summit.

Erics tips: «En tur til New York er ikke komplett hvis man ikke har fått sett byen ovenfra. Hvis dette er ditt første besøk til New York så kan du ikke gå glipp av Empire State Building. Bygningen er et symbol for New York som du sikkert kommer til å kjenne igjen fra mange filmer og TV-serier. Men, Top of the Rock har en bedre utsikt utover Central Park på dagtid, pluss at du kan se Empire State Building. Kjøp et rabattkort for New York for å få rabatt på inngangsbillettene til begge disse severdighetene. Inngang er inkludert i rabattkortet, så hvis du har muligheten til å besøke begge bygningene så anbefaler jeg at du drar til Top of the Rock på dagtid og til Empire State Building på kvelden.»

Rooftop-barer

Hvem har vel ikke lyst til å innta den flotte utsikten over byen fra en rooftop-bar, mens man nyter en drink sammen med godt selskap? Dra til en av de mange cocktailbarene for å beundre synet av New York mens du sipper på drinken din. Mine favoritter er rooftop-barene til Gansevoort Hotel og 230 Fifth. Du kan spise og feste på begge disse barene. Når du er vel oppe kommer du til å få en herlig utsikt utover Manhattan. Du kan også velge en av de mange andre rooftop-barene, for eksempel i nærheten av Times Square eller i SoHo. Har du vanskelig for å bestemme deg? Da er en guidet tur til rooftop-barer midt i blinken! Vær oppmerksom: minstealderen er 21 år. Har du ikke fylt 21 år? Da kan det hende at du klarer å komme deg inn i klubben tidlig på ettermiddagen.

Frihetsgudinnen

Frihetsgudinnen står på Liberty Island. Du kan komme deg til Liberty Island ved å ta en båt fra Battery Park (Lower Manhattan). Liberty Island er en nasjonalpark. Du kan velge mellom to utkikkspunkter: sokkelen og kronen. Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall billetter til kronen og at de ofte blir utsolgt flere måneder i forveien. Du er også nødt til å gå opp en veldig smal trapp for å komme deg opp til kronen. For en flott utsikt utover New York trenger du ikke å gå inn i Frihetsgudinnen, du kan allerede få sett mye av New York fra selve øyen Liberty Island.

Utsikt fra vannet

Et annet supert alternativ er å beundre den flotte byen fra vannet. Du kan gå til en av broene som krysser over East River, hoppe på en ferge, eller bestille en båttur i New York. Det er en herlig opplevelse å stå ombord på et dekk, på en bro, eller å sitte i parken ved vannkanten og innta den utrolige utsikten.

NYC Ferry

NYC Ferry er et nettverk av fergeruter på østsiden av Manhattan. For bare $ 4.00 per reise kan du ta en fergetur og innta den vakre utsikten utover Manhattans skyline. Det finnes flere forskjellige ruter, men for den aller beste utsikten anbefaler jeg at du tar East River Route eller South Brooklyn Route. Alle fergene er utstyrt med en bar ombord på båten hvor du kan få kjøpt kaffe og snacks, i tillegg til vin og øl.

Staten Island Ferry

Ønsker du å innta en vakker utsikt uten å måtte betale noe som helst? Hopp på Staten Island Ferry! Dette er en gratis ferge som knytter Staten Island til Manhattan. Fergen går 24 timer i døgnet, så du kan nyte synet av Manhattans skyline på hvilket som helst tidspunkt i løpet av dagen. For ikke å glemme at fergen går rett forbi Frihetsgudinnen. Sørg for at du også vender deg den andre retningen, da får du også sett Brooklyn og Manhattan Bridge.

De beste utsiktene i New York - Staten Island Ferry De beste utsiktene i New York - Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park

Når jeg tenker meg om, finnes det faktisk flere gratis utkikkspunkter i New York. Brooklyn Bridge er en stor severdighet i seg selv, så jeg er nsten sikker på at en spasertur over Brooklyn Bridge er på listen din over ting du ønsker å gjøre i New York. Dette er flott å kombinere med et besøk til Brooklyn Bridge Park. Bare gå nedover Washington Street så kommer du til å få øye på parken med en gang. Her får du en fantastisk utsikt utover Manhattan! Parken er også et perfekt sted for å slappe av i fred og se Manhattan på avstand. Alt dette helt gratis!

Erics tips: «For å besøke Brooklyn Bridge og Brooklyn Bridge Park må du først ta subwayen til Brooklyn. Hvis du krysser den historiske broen fra Manhattan til Brooklyn, vender du ryggen mot skylinen, og det er synd! Jeg anbefaler at du går til Brooklyn Bridge Park først og slapper av litt. Deretter kan du starte turen og se den vakre skylinen rykke nærmere mens du vandrer. De beste utsiktspunktene finner du ved å ta vandreruten «DUMBO – Brooklyn Bridge» i appen min, Eric’s New York. Jeg har planlagt alle vandrerutene mine slik at du kan nyte den flotte utsikten!»

Manhattan Bridge

Manhattan Bridge knytter Canal Street i Chinatown til Downtown Brooklyn. Fra Manhattan Bridge får du en god utsikt av Chinatown, men også Manhattans skyline. Det er enklere å ta bilder av byens skyline fra denne broen enn fra Brooklyn Bridge ettersom du ikke får noen ledninger av stål på bildene. Det finnes gangstier på begge sider av broen og utsikten er fantastisk.

Weehawken

Weehawken ligger i New Jersey, på den andre siden av Hudson-elven. Weehawken har en boulevard som ligger rett ovenfor Manhattans skyline, så herfra får du en flott utsikt. For å komme deg til Weehawken kan du ta en av Hudson River Ferries fra Manhattan. Det tar 20 minutter fra Manhattan World Financial Center Terminal, Manhattan Pier 11 / Wall Street Terminal eller Manhattan Midtown / West 39th Street Terminal til Weehawken. Fra West 39th Street Terminal (en vei) koster det $9 for voksne og $6 for barn på 6-11 år. Du kan også innta den flotte utsikten mens du krysser Hudson-elven! Når du har ankommet Weehawken kan du krysse over trikkeskinnene og gå opp trappen. Herfra kan du se ned på Hudson-elven. Gå videre nedover boulevarden og ta deg tid til å sette deg ned og innta det flotte synet. Utsikten er virkelig spektakulær, spesielt ved solnedgang!

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt