Long Island City i New York

Long Island City i New York

Long Island City i New York ligger i nærheten av East River, øst for Manhattan. Dette området er kjent for sine flotte parker som ligger ved vannkanten, sitt kunstneriske miljø og konstante fornyelser. Personlig anser jeg Long Island City som et perfekt sted for et lavbudsjett opphold og et godt alternativ til å bo på et hotell i Manhattan. Det tar bare 15 minutter å reise fra Long Island City til Manhattan og vice versa.

Den bortgjemte kunsten

I Long Island City finnes det mange gallerier, kunst-institusjoner og kunstatelierer, men det kan være vanskelig å finne frem til de ettersom disse stedene er mindre kjente. Et sted som har blitt ganske kjent er MoMA PS1. Dette er et stort utstillingslokale med fokus på moderne og eksperimentell kunst. Er du interessert i kunst- og musikkinteressert og du befinner deg i Long Island City om sommeren? Hver sommer arrangerer MoMA PS1 såkalte Warm Up Sessions på lørdager. Du kan høre på forskjellige musikksjangre i et kunstnerisk utendørs område. Etter å ha besøkt MoMA PS1 kan du gå til The Creek and The Cave. Dette er en meksikansk restaurant med California-stil, og den ligger bare 7 minutter gangavstand fra MoMA PS1. Her har de herlig hamburgere, en hyggelig lounge med opptredener fra stand-up komikere og andre, for ikke å glemme den koselige utendørs terrassen som er ypperlig for å kose seg med margaritas og nachos.

Long Island City i New York - MoMa PS1 Long Island City i New York - Gantry Park

Overnatte i Long Island City

Long Island City er ikke akkurat et område du bare har lyst til å spasere gjennom. Jeg bør legge til: i alle fall ikke helt enda. Long Island City holder på å forandres og fornyes. Dette er et voksende nabolag som stadig blir forbedret. Du kommer nok til å legge merke til all konstruksjonen og byggeplassene, spesielt ved vannkanten men også andre steder. Det bygges for det meste hoteller her, og de fleste hotellene kan by på rom til gunstige priser. Ravel Hotel er verdt å nevne på grunn av sin gode mat og flotte utsikt. Et annet hotell som anbefales er The Paper Factory. Dette var tidligere en papirfabrikk, men det har blitt renovert og bygget om til et moderne hotell med koselige rom og en skikkelig New York-følelse ved seg. For de som ønsker den ekte New York opplevelsen anbefaler jeg alltid å bo på Manhattan, men hvis dette ikke lar seg gjøre på grunn av et begrenset budsjett så er Long Island City et perfekt alternativ. Nærmere Manhattan kommer man ikke, og hotellene i dette området tilbyr gode rom til veldig gunstige priser.

Long Island City in New York Buildings Long Island City i New York - Gate

Roosevelt Island Tramway

Hvis du har muligheten til å ta deg god tid til å reise fra Long Island City til Manhattan så anbefaler jeg at du går via Roosevelt Bridge til Roosevelt Island. Du kan ta noen vakre bilder nede ved vannkanten mens du går mot Roosevelt Island Tramway. Dette er en taubane som frakter deg fra Roosevelt Island til Manhattan for bare $ 2.75 (eller gratis hvis du benytter deg av et Unlimited MetroCard). Dette er en spesiell og billig måte for å komme deg til destinasjonen din!

Erics tips: Det kan være greit å la være å gå rundt her helt alene om natten ettersom det som regel er veldig stille i gatene i Long Island City på kveldstid. Dette kan virke ubehagelig og få deg til å føle deg litt utrygg.

Long Island City i New York - Metro Long Island City i New York Roosevelt Island

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter