Queens i New York

Queens i New York

Queens er en av fem bydeler i New York City. Bydelen inkluderer blant annet Long Island City, Astoria og Flushing. Queens ligger øst for Manhattan, og over Brooklyn. Mer enn 2,3 millioner mennesker bor i Queens, og er derfor den andre største bydelen i New York, med tanke på innbyggertall. Det er flere ting som er verdt et besøk i denne bydelen. Sportsentusiaster burde definitivt ikke gå glipp av dette området.

Contents

Nabolag i Queens

Queens i New York er svært stor og deler av bydelen er ikke særlig interessant for førstegangsreisende i New York. Likevel er det noen steder som er verdt et besøk når du allerede har sett alt som Manhattan har å by på. Det er også mulig å ta denne bussturen til Bronx, Queens og Brooklyn som viser deg alle høydepunktene i disse nabolagene.

Long Island City

Long Island City i New York er et nabolag langs vannkanten i Queens og tilbyr en flott utsikt over Manhattans skyline. Ikke forveksle Long Island City med Long Island, den langstrakte øya øst for New York. Long Island City er et flott nabolag for å finne hotell og unnslippe de høye prisene på Manhattan. Hotellene i Long Island City er lett tilgjengelig med subway og gjennomsnittsprisen per natt er relativt lav.

I Long Island City er det også en severdighet for kunstelskere. Her kan du besøke MoMA PS1, som hører til det verdenskjente Museum of Modern Art på Manhattan. MoMA PS1 fokuserer kun på moderne kunst. Du kan komme deg hit via subway eller NYC Ferry til Long Island City eller Hunters Point South (MoMA PS1 er stengt på tirsdager og onsdager). Jeg anbefaler at du kombinerer et besøk til MoMA PS1 med frokost, lunsj eller middag på nærliggende Court Square Diner. På denne ekte amerikanske dineren kan du spise blant ekte newyorkere siden du nesten aldri ser turister her.

Astoria

Astoria ligger nord for Long Island City, noe som gjør det til det andre nabolaget i Queens som ligger ved siden av East River. Du kommer deg lett hit med subway, eller til fots via Roosevelt Island Bridge. I nabolaget ved siden av finner du LaGuardia Airport. Astoria i seg selv er et av de mest etnisk forskjellige nabolagene i Queens, med innbyggere fra så mange som 100 land. Mange av dem er av brasiliansk eller kroatisk opprinnelse. Er du i Astoria og liker tegneserier? Da burde du besøk Midtown Comics Outlet, hvor du finner tusenvis av tegneserier, actionfigurer og andre relaterte gjenstander.

Queens i New York Corona Park Queens i New York MoMA PS1

Flushing

Queens i New York huser et stort kinesisk miljø i Flushing, og området kalles ofte det «ekte» Chinatown. I motsetning til nabolaget i Manhattan med samme navn, er Chinatown i Queens ikke fylt med turister, men fokus er i stedet på de kinesiske folkene som bor her. Ikke mindre enn 55% av innbyggerne i dette området er av asiatisk opprinnelse. I tillegg er dette en av de raskest voksende Chinatowns i verden og et helt unikt område i New York. Under kinesisk nyttår kan du se en stor Lunar New Year-parade i Flushing. Ta subway 7 helt til endestasjonen (Flushing Main Street), så er du der. Ta i betraktning at du kan støte på en språkbarriere for her snakkes ikke mye engelsk.

Corona Park ligger også i Flushing Meadows. Her finner du Unisphere: en stor metallglobe som du trolig allerede har sett bilder av. Globen har en omkrets på omtrent 35 meter! Dermed er den verdens største. Metallkonstruksjonen ble laget for Expo 1964. I den omliggende parken finner du banene som brukes i US Open. Det kan være fint å spasere gjennom parken på en solrik dag. For å komme hit, ta subway 7 til Mets – Willets Point. Herfra er det bare en kort gåtur til parken.

Jamaica

Om du flyr til New York er sjansen stor for at turen din starter i Nabolaget, Jamaica. Her ligger én av to flyplasser i New York: JFK Airport. Det er veldig enkelt å reise fra JFK til Manhattan med subway, taxi eller shuttle-buss.

Hoteller i Queens

Hvis du ser etter et budsjettvennlig hotell er Long Island City i Queens et godt alternativ. Det er ikke et spesielt kult eller koselig nabolag, men det er en god beliggenhet for ditt besøk i New York. Long Island City er trygt og tilbyr et stort utvalg subway-linjer som tar deg med til midten av Manhattan på omtrent ett kvarter. Jeg anbefaler å bo på hotell i Long Island City for alle som vil være nær Midtown men synes hotellene i Manhattan er for dyre.

Sport

Queens er mest kjent for sportsbegivenhetene som organiseres her. Det årlige New York Marathon går gjennom denne bydelen, og Mets sin stadion som heter Citi Field ligger også her. The Mets er det nest største baseballaget i New York (etter New York Yankees). New York City FC spiller også kampene sine ved denne stadion. I Queens arrangeres også US Open Tennis hvert år, og dette finner sted i Flushing Meadows.

US Open Tennis tickets - Tenniskamp Citi Field Stadium

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt