Queens i New York

Queens i New York

Queens er en av New Yorks fem bydeler. Bydelen Queens ligger øst for Manhattan og ovenfor Brooklyn. Med mer enn 2.3 millioner innbyggere er dette den nest mest befolkede bydel i New York City. Dette er også et av de mest etnisk mangfoldige områdene i verden. Queens strekker seg over 283 km2, og er derfor det største distriktet i området.

Ting å gjøre i Queens

Queens er svært stor og, for det meste, ikke så spennende for turister. Likevel er det noen steder som er verdt et besøk når du allerede har sett alt som Manhattan har å by på. Det er også mulig å ta denne bussturen til Bronx, Queens og Brooklyn som viser deg alle høydepunktene i disse nabolagene.

Chinatown i Queens

I Flushing i Queens kan du finne et stort kinesisk område som ofte kalles for den «ekte» Chinatown. I motsetning til området i Manhattan med samme navn, er Chinatown i Queens ikke fylt med turister, men fokus er i stedet på de kinesiske folkene som bor her. I tillegg er dette en av de raskest voksende Chinatowns i verden og et helt unikt område i New York. Ta subway 7 helt til endestasjonen (Flushing Main Street), så er du der. Hold i bakhodet at du kan støte på en språkbarriere for her snakkes ikke mye engelsk.

Corona Park

Corona Park ligger også i Flushing Meadows. Her finner du Unisphere: en stor metallglobe som du trolig allerede har sett bilder av. Globen har en omkrets på omtrent 35 meter! Dermed er den verdens største. Metallkonstruksjonen ble laget for Expo 1964. I den omliggende parken finner du banene som brukes i US Open. Det kan være fint å spasere gjennom parken på en solrik dag. For å komme hit, ta subway 7 til Mets – Willets Point. Herfra er det bare en kort gåtur til parken.

Queens i New York Corona Park Queens i New York MoMA PS1

MoMA PS1

I Queens er det også en severdighet for kunstelskere. I Long Island City kan du besøke MoMA PS1, som hører til det verdenskjente Museum of Modern Art på Manhattan. MoMA PS1 fokuserer kun på moderne kunst. Du kan komme deg hit via subway eller NYC Ferry til Long Island City eller Hunters Point South (MoMA PS1 er stengt på tirsdager og onsdager). Jeg anbefaler at du kombinerer et besøk til MoMA PS1 med frokost, lunsj eller middag på nærliggende Court Square Diner. På denne ekte amerikanske dineren kan du spise blant ekte newyorkere siden du nesten aldri ser turister her.

Hoteller i Queens

Hvis du ser etter et budsjettvennlig hotell er Long Island City i Queens et godt alternativ. Det er ikke et spesielt kult eller koselig nabolag, men det er en god beliggenhet for ditt besøk i New York. Long Island City er trygg og tilbyr et stort utvalg subway-linjer som tar deg med til midten av Manhattan på circa ett kvarter. Jeg anbefaler å bo på hotell i Long Island City for alle som vil være nær Midtown men synes hotellene i Manhattan er for dyre.

Sport

Queens er mest kjent for sportsarrangementene som organiseres her. Det årlige New York Marathon går gjennom denne bydelen, og Citi Field Stadium (hjemmebanen til New York Mets) ligger her. The Mets er det nest største baseballaget i New York (etter New York Yankees). De åpnet opp sin egen stadion, Citi Field, i 2010. I Queens arrangeres også US Open Tennis hvert år, og dette finner sted i Flushing Meadows.

Queens i New York - US OpenQueens i New York - Citi Field Stadium

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter