Shopping på Upper East Side i New York

Shopping på Upper East Side i New York

Shopping på Upper East Side i New York er kanskje ikke like åpenbart som shopping i butikkene på Fifth Avenue, men du burde absolutt få med deg dette nabolaget.

Upper East Side er den delen av Manhattan som ligger mellom 59th og 96th Street, på østsiden av Central Park. Dette området er kjent for å være et av Manhattans fineste strøk. På Fifth Avenue, rett ovenfor Central Park, kan du beundre alle de flotte «brownstone» husene. Denne delen kalles også for «Museum Mile» ettersom mange av byens er plassert her, slik som Guggenheim Museum og Metropolitan Museum.

Du kan enkelt kombinere et museumsbesøk med shopping på Upper East Side. Selv en rolig morgentur i Central Park kan bli etterfulgt av en ettermiddag med shopping på Upper East Side ettersom det finnes noe for enhver.

Samme merker, færre mennesker

Ulikt fra det berømte shoppingområdet på Fifth Avenue (den delen som ligger like under Upper East Side), så er dette et stille nabolag som besøkes av færre turister, selv om området har de samme merkene og butikkene. Her finner du merker som Victoria’s Secret, Aldo og Sephora. De fleste av disse butikkene ligger på Lexington Avenue, rundt 62nd Street og nedenfor. Det velkjente varemagasinet Bloomingdale’s ligger på 59th Street mellom 3rd og Lexington.

Shopping på Upper East Side i New York - Vindushopping Shopping på Upper East Side i New York - Museum Mile

Luksuriøs shopping

De som gjerne bruker litt mer penger på shopping eller de som ønsker å føle på nabolagets luksus burde dra til Madison Avenue. Her finner du de aller dyreste designervarene plassert i vakre bygninger med de mest utrolige vindusutstillingene. Lanvin, Oscar de la Renta, Christian Louboutin, Dolce & Gabbana… Alle disse er en fryd for øyet.

Upper East Side Shopping in New York Shopping på Upper East Side i New York - Vindusutstilling

Secondhand-shopping

For den ultimate New York opplevelsen må du selvfølgelig gå på secondhand-shopping. Dette nabolaget er kjent for sine mange thrift shops, eller charity shops, som for det meste kan finnes fra 80th Street og videre, mellom 2nd & 3rd Avenue. Secondhand-shopping har blitt veldig populært og det aller beste med disse bruktbutikkene er at mye av fortjeneste går til ulike veldedighetsorganisasjoner. Du kan finne mye flott på butikkene Arthritis Thrift Shop (3rd & 81st St.) og Cancer Care Thrift Shop (3rd & 82nd St.). Butikkene ser kanskje ikke så veldig innbydende ut, men det lønner seg å ta seg tid til å ta en titt i disse butikkene. Det er steder hvor du kan finne Chanel-jakker, Prada-kjoler og sko fra Jimmy Choo!

Roosevelt Island Tramway

Å ta Roosevelt Island Tramway fra Upper East Side til Roosevelt Island er en utmerket måte for å få sett Manhattans skyline. Du finner inngangen til taubanen på 2nd Avenue ved 60th Street. Den går hvert kvarter mellom kl. 06:00 og 02:00 (og frem til kl. 03:30 i helgene). Besøk den nye Four Freedoms Park, dedikert til President Roosevelt og hans berømte Four Freedoms Speech i 1941. Parken er åpen daglig fra kl. 09:00 til 17:00, stengt på tirsdager.

Shopping på Upper East Side i New York - Roosevelt Island Shopping på Upper East Side i New York - Gate

Ta deg en matbit og en liten pause

For noe å spise og et avbrekk fra all shoppingen kan du gå til:

  • Ladurée, Madison Avenue & 70th Street: for herlige makroner
  • Two Little Red Hens, 2nd Avenue & 86th Street: et berømt bakeri med nydelige cupcakes
  • Juice Generation, Lexington Avenue & 63rd Street: for sunne smoothies og fersk juice

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter