Shopping på Upper East Side i New York

Shopping på Upper East Side i New York

Shopping på Upper East Side i New York er kanskje ikke like åpenbart som shopping i butikkene på Fifth Avenue, men du burde absolutt få med deg dette nabolaget! Upper East Side er den delen av Manhattan som ligger mellom 59th og 96th Street, på østsiden av Central Park. Dette området er kjent for å være et av Manhattans fineste strøk. På Fifth Avenue, rett ovenfor Central Park, kan du beundre alle de flotte «brownstone» husene og luksushandelsmerkene.

Butikker og museer

Denne delen kalles også for «Museum Mile» ettersom mange av byens er plassert her, slik som Guggenheim Museum og Metropolitan Museum. Du kan enkelt kombinere et museumsbesøk med shopping på Upper East Side i New York. Selv en rolig morgentur i Central Park kan bli etterfulgt av en ettermiddag med shopping på Upper East Side ettersom det finnes noe for enhver.

Samme merker, færre mennesker

Ulikt fra det berømte shoppingområdet på Fifth Avenue (den delen som ligger like under Upper East Side), så er dette et stille nabolag som besøkes av færre turister, selv om området har de samme merkene og butikkene. Her finner du merker som Zara og Sephora. De fleste av disse butikkene ligger på Lexington Avenue, rundt 62nd Street og nedenfor. Det velkjente varemagasinet Bloomingdale’s ligger på 59th Street mellom 3rd og Lexington.

Shopping på Upper East Side i New York - Vindushopping Shopping på Upper East Side i New York Fifth Avenue

Luksuriøs shopping

De som gjerne bruker litt mer penger på shopping eller de som ønsker å føle på nabolagets luksus burde dra til Madison Avenue. Her finner du de aller dyreste designervarene plassert i vakre bygninger med de mest utrolige vindusutstillingene. Lanvin, Oscar de la Renta, Christian Louboutin, Dolce & Gabbana… Alle disse er en fryd for øyet.

Upper East Side Shopping in New York Shopping på Upper East Side i New York - Vindusutstilling

Roosevelt Island Tramway

Å ta Roosevelt Island Tramway fra Upper East Side til Roosevelt Island er en utmerket måte for å få sett Manhattans skyline. Du finner inngangen til taubanen på 2nd Avenue ved 60th Street. Den går hvert kvarter. På Roosevelt Island kan du besøke Four Freedoms Park, dedikert til President Roosevelt og hans berømte Four Freedoms Speech i 1941. Parken er åpen daglig fra kl. 09:00 til 17:00, stengt på tirsdager.

Shopping på Upper East Side - Roosevelt Island Shopping på Upper East Side - Gate

Ta deg en matbit og en liten pause

Du kan ta en pause fra Shopping på Upper East Side i New York ved Ralph’s Coffee på Madison Avenue. På denne flotte kafeen i Ralph Lauren-butikken kan du slappe av med en drink og en godbit. En annen bra plass for ferke bakevarer er cupcake-butikken Sprinkles som ligger på Lexington og 61st Street. I området frå du tak i en av mine favoritt-bagels i New York, dra til Pick A Bagel på Lexington Avenue og 77th Street. Her velger du ønsket bagel og det er et utvalg av over et dusin toppings.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter