Bloomingdale’s New York

Bloomingdales i New York

Bloomingdale’s New York, også kjent som Bloomingdale’s NYC, er et av de mest kjente varehusene i verden sammen med Macy’s. Hvis du ønsker å shoppe i New York har du kommet til rette sted! Siden Bloomingdale’s er en varehuskjede kan du finne flere filialer i New York, inkludert Bloomingdale’s outlets i New York på Upper West Side. Kjedens hovedbutikk er Bloomingdale’s New York, med beliggenhet på hjørnet til East 59th Street og Third Avenue. Du kan også finne Bloomingdale’s i SoHo-distriktet

Contents

Bloomingdale’s New York eller Bloomingdales NYC?

Bloomingdale’s ble etablert 1861 av brødrene Lyman og Joseph Bloomingdale, deres far emigrerte fra Bavaria til New York. Siden navnet til kjeden referer til etternavnet til brødrene er stavelsen «Bloomingdales NYC» riktig på Tysk, men på engelsk blir det «Bloomingdale’s New York», det offisielle navnet. Brødrenes første butikk var på Third Avenue, bare et par kvartaler fra nåværende hovedkvarter. Der kunne du kjøpe alle type varer fra Europa, men fremfor alt moteriktige klær fra Paris. Det ble raskt vellykket og 1898 flyttet brødrene til en mye større bygning på Third Avenue, som fremdeles er hovedbutikken i dag.

Shopping ved Bloomingdale’s New York

Bloomingdale’s New York selger fortsatt klær og vesker som er moteriktige og luksuriøse. Hvis du ser etter designer-klær mens du shopper i New York er Bloomingdale’s plassen du ikke vil gå glipp av! Bloomingdale’s har ofte egne kolleksjoner som kommer fra berømte designere som for eksempel Ralph Lauren. Du kjenner sikkert til den kjente «little brown bag»: den lille brune papirposen som du får mens du shopper på Bloomingdale’s. Eller er du kanskje kjent med Bloomingdale’s New York siden du er fans av «Friends»-serien, da Rachel jobbet der en liten stund.

Hva kan du kjøpe ved Bloomingdale’s?

Ved Bloomingdale’s New York kan du faktisk kjøpe alt du trenger, og ikke trenger! Varehuset selger mange motemerker som vises frem på New York Fashion Week. Utvalget er virkelig stort, så vær sikker på at du har nok tid til å titte, eller tenk på forhånd hva du ønsker å kjøpe. Dette betyr at du kan gå rett til riktig etasje uten å miste verdifull tid. Det er 12 etasjer på Bloomingdale’s hvis du regner med kjelleren, så du kan shoppe her hele dagen (hvis du har med nok cash).

Første etasje er dedikert til alt som har med mote å gjøre. Til venstre vil du finne håndvesker fra for eksempel Fendi, samt skjønnhetsprodukter som for eksempel sminke. Tilbehør til høyre. Du kan også la deg bli ført bort i en verden av dufter og prøve ut en ny parfyme. Du kan beundre smykker i første etasje. Rulletrappen tar deg opp til 2. og 3. Etasje. Der vil du fine skoavdelingen og alt som relaterer til sportsklær for kvinner. Det er stor plass, spesielt i 3. etasje. Sportsklær for kvinner i tillegg til undertøy, tights og sokker finner du i 4. etasje.

Selvfølgelig er det også et utvalg for menn. I kjelleren, på B2, er det en hel avdeling med sportsartikler og sportsklær. B1 er mer elegant, her vil du finne designer-klær for menn, i tillegg til fine sko. Hvis du er mer ubesluttsom, kan du også be om en personlig shopper ved serviceskranken i denne etasjen for å hjelpe deg med shopping. For øvrig er barneklær i 8. etasje. Og veldig praktisk: toalettene ligger også her.

I 5. etasje kan du se elegante møbler og interiør for ditt hjem. Selvfølgelig kan du ikke kjøpe et spisebord i New York, men det finnes mindre gjenstander du kan bruke for å dekorere hjemme. Tilbehør til matlaging, kofferter, ornamenter og lys venter på deg i 6. etasje. Her kan du også ta en pause ved Nespresso Boutique og unne deg selv en kopp kaffe for en «pick me up». Baderomsartikler og alt som gjør søvnen bedre, for eksempel silkemyke laken, finner du i delen «Bad og sengetøy» i 7. etasje.

Bloomingdales i New York - Brown-Bag Bloomingdales i New York - Inne

En liten pause fra shopping på Bloomingdale’s New York

Hvis du trenger en pause fra shoppingen stop innom Magnolia Bakery. Det kjente bakeriet har en av butikkene sine i nærheten av utgangen. Etter du har tatt en cupcake vil du ha masse av energi for å shoppe igjen! Eller dra til Nespresso baren i 6. etasje. Deretter kan du utforske alle de andre etasjene og fortsette å shoppe bekymringsfritt.

Bloomingdale’s under høytiden

Under høytiden er et besøk til Bloomingdale’s NYC en spesiell opplevelse fordi vinduene til butikken skinner av juledekorasjoner. Midt i varehuset står et enormt og praktfullt dekorert juletre, som du virkelig ikke burde gå glipp av. Fasaden til bygget er dekorert med julelys og er virkelig en opplevelse å se på kvelden. Hvert år har butikkvinduene et nytt tema; designerne kommer opp med nye ideer, som for eksempel en hyllest til Grinchen hvor du kan vise frem ditt egen «resting Grinch Face».

Det er også mange julevarer å kjøpe på Bloomingdale’s New York ved juletider, spesielt juletredekorasjonene får deg ofte til å smile. Det går også rykter om at julenissen besøker Bloomingdale’s personlig fra tid til annen under høytiden. Hvis du ikke kan få nok av juledekorasjonene burde du definitivt ta Dyker Heights Christmas Lights Tour, hvor du kan se enda flere imponerende juledekorasjoner!

Bloomingdale’s SoHo

En annen avdeling av Bloomingdale’s finnes også i SoHo (504 Broadway). Denne butikken er mindre «posh» og mer tilgjengelig enn hovedbutikken i New York og tiltrekker seg derfor andre typer kunder. Personling synes jeg shoppingopplevelsen er roligere ved SoHo Bloomingdale’s. En annen grunn for å besøke Bloomingdale’s SoHo er den gode kaffen, i tillegg til gratis WiFi – perfekt når du trenger en pause fra shoppingen i SoHo.

Praktisk informasjon:

  • Adresse: 1000 Third Avenue, Hjørnet ved 59th Street og Lexington Avenue
  • Åpningstider:
    • Mandag til lørdag: 10:00 – 20:00
    • Søndag: 11:00 – 19:00

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt